Autoverzekering 2 Auto's 🚗 | Prijs Berekenen | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Kan ik 2 Auto's Verzekeren op dezelfde Naam ?

 • check-circle
  Combinatieverzekering Auto's
 • check-circle
  Bereken je Autoverzekering in 1 minuut

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Wil je meerdere Auto's verzekeren? Geniet van een korting met een Combinatiepolis.🧮 Maak een Simulatie en Bereken jou Autoverzekeringen

Op zoek naar een autoverzekering voor 2 auto's? Dit is mogelijk. Seraphin geeft meer uitleg over de verschillende voordelen die je kan krijgen als je meerdere auto's verzekert.

Als je de enige bestuurder bent van twee auto's kan je genieten van een combinatie van je autoverzekeringen. Waarom zou je immers twee keer betalen als je maar 1 voertuig tegelijkertijd kan besturen?

Bereken je autoverzekering met Seraphin en vind de autoverzekering die bij je past in enkele klikken!

2 Auto's Verzekeren is het mogelijk ?

Ja, je kan meerdere auto's verzekeren op een naam. Stel je hebt 2 auto's: 1 voor jou en 1 voor je partner. In dit geval is het mogelijk beide auto's op 1 naam te verzekeren. Je kan kiezen of je dit bij dezelfde verzekeringsmaatschappij doet of bij twee verschillende. Meestal komt het voordeliger uit als je de auto's bij dezelfde verzekeringsmaatschappij verzekert.

Wil je de autoverzekering voor een vriend, zoon of docht op jouw naam zetten? Dit is jammer genoeg niet mogelijk. Je kan de verzekering op je naam zetten maar je moet steeds aangeven wie de voornaamste bestuurder is van de auto. Als je dit niet doet, kan dit beschouwd worden als verzekeringsfraude. Je zoon of dochter hebben immers minder ervaring en zullen dus een hogere verzekeringspremie moeten betalen. Wij raden aan de verzekering altijd op naam te zetten van de voornaamste bestuurder. Als je een goedkopere autoverzekering zoekt voor je zoon of dochter kan je altijd naar de speciale formules kijken voor jonge bestuurders. Hiervoor kan je een simulatie maken op de site van Seraphin of contact opnemen met een van onze adviseurs.

Heb je een auto voor je dagelijkse activiteiten zoals naar het werk rijden en een auto die je gebruikt voor speciale momenten? Ben je dus voornaamste bestuurder van beide auto's? Dan is het mogelijk de autoverzekering te combineren. Dit geeft een fikse korting op je verzekeringspremie. Het is immers onmogelijk met beide auto's te rijden op hetzelfde moment. Dus waarom zou je dubbel betalen?

5 Adviezen van Seraphin als je 2 Auto's Verzekert

Wij geven je enkele adviezen die je kan gebruiken als je een autoverzekering wilt afsluiten.

 • Denk na over je behoeften: Welke waarborgen wil je afsluiten? Wat zijn de risico's waartegen je jezelf wilt beschermen, Ben je de enige bestuurder van deze twee auto's?
 • Kijk naar je budget: Wat is je mobiliteitsbudget? Wil je enkel wettelijk in orde zijn of wil je een volledige bescherming voor je auto?
 • Vergelijk de dekking: De eerste reflex is naar de prijs te kijken. Maar dekt die prijs je wel voldoende? Let op de verschillen in waarborgen en zorg ervoor dat je op de juiste manier verzekerd bent.
 • Vergelijk de dienstverlening: Soms kan het beter zijn enkele euro's meer te betalen voor de kwaliteit van de diensten. Word je geholpen als je schade hebt? Of laat de verzekeringsmaatschappij je aan je lot over?
 • Vergelijk de prijs: Natuurlijk is het ook belangrijk de prijs te vergelijken. Doe dit altijd in functie van de waarborgen. De beste verzekering heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding en niet enkel de laagste prijs.

Wat zijn de waarborgen voor de Autoverzekering van je 2 Auto's ?

Wil je weten welke waarborgen je kan afsluiten voor een autoverzekering? Hieronder sommen ze nog eens kort op:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid komt tussen voor de schade die je aan derden kan veroorzaken. Ze is het wettelijk verplicht minimum voor elke auto. Ook als deze stilstaat.
 • De rechtsbijstand verdedigt jouw belangen na een ongeval. Ze komt tussen voor de gerechtskosten, minnelijke schikking, in geval van onvermogendheid van de tegenpartij, enz.
 • De bestuurdersverzekering staat je bij als je verwondingen oploopt tijdens het besturen van je auto. Het betaalt de medische kosten, komt tussen voor arbeidsongeschiktheid en een eventueel overlijden.
 • De omniumverzekering zal de materiële schade aan je eigen voertuig op zich nemen.
 • De bijstand zal je helpen in geval van panne met je voertuig.

Hoe sluit ik een Autoverzekering voor mijn Tweede Auto Af Online?

Je kan met Seraphin volledig online je verzekering afsluiten. Als je problemen of vragen hebt, kan je altijd een verzekeringsexpert contacteren. Maar hoe vind je nu zo'n autoverzekering?

 1. Ga naar de website van Seraphin
 2. Klik op de knop voor simulatie Autoverzekering
 3. Beantwoord 6 vragen over jezelf en je auto
 4. Duid de opties van je auto voor mogelijkse kortingen
 5. Selecteer je verzekeringsofferte
 6. Wacht op de bevestiging van Seraphin
 7. Stuur ons een foto van je rijbewijs, identiteitskaart en grijze kaart (of aanvraag tot inschrijving)
 8. Teken het verzekeringscontract online en voer de betaling uit
 9. Ontvang je tijdelijke groene kaart zodra de betaling bevestigd is
 

Het is mogelijk twee verzekering af te sluiten op dezelfde naam. Je moet wel de voornaamste bestuurder opgeven om fraude te vermijden. Als je meer informatie wilt over de kortingen die je kan krijgen kan je altijd een adviseur van Seraphin contacteren op 02 808 11 78

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Fantastisch om online een verzekering af te sluiten, een van de beste verzekeringen omdat ze onafhankelijk zijn ! En de dekkingen die ze aanbieden blijven toenemen. Ze worden steeds belangrijker! Blijf zo voort doen!

Agathe P.
Niels
Advocaat