Direct Autoverzekering Afsluiten 📝 | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Een Autoverzekering Afsluiten: De verschillende stappen

 • check-circle
  Direct een Autoverzekering Afsluiten Online
 • check-circle
  Bereken Gratis een Autoverzekering in 1 minuut

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Wil je een Direct een Autoverzekering Afsluiten? Met Seraphin sluit je een Autoverzekering Volledig Online Af. 🧮 Bereken Gratis je Prijs met Seraphin

Wil je veranderen van autoverzekering of heb je een nieuwe auto gekocht. Wij helpen je de een autoverzekering af te sluiten die bij je past zodat je snel de baan op kan.

Seraphin, de eerste digitale makelaaar van België, heeft haar digitale tool ontwikkeld om snel de juiste autoverzekering te vinden en deze onine af te sluiten. Wij vergelijken je autoverzekering bij verschillende verzekeringsmaatschappijen en vinden de autoverzekering op maat. Daarnaast kan je deze autoverzekering ook direct online afsluiten.

In dit artikel leggen wij uit hoe je een simulatie maakt voor je autoverzekering met Seraphin. En hoe je deze online afsluit.

Hoe een Autoverzekering Afsluiten in 3 stappen ?

Een verzekering afsluiten kan soms vervelend zijn. Je moet de juiste keuze maken, er komt een hoop papierwerk van te pas, ... Bij Seraphin hebben we onze tool zo ontwikkeld, dat we de autoverzekering vinden die het best bij je past. Seraphin werkt voor haar verzekeringen samen met meer dan 30 verzekeringsmaatschappijen. Dit stelt ons in staat voor elke klant de juiste verzekering te vinden. Ook komt er geen enkel papier van te pas. Bekijk hoe jij een autoverzekering kan afsluiten in 3 stappen:

Stap 1 Vergelijk de Offertes voor je een Autoverzekering Afsluit.

De eerste vraag van onze simulatie is het merk van je auto. Je kan ook ineens het model selecteren. Aan de hand van deze gegevens selecteren wij al de beste autoverzekeringen die passen bij het model van je auto.

Als je het merk en model van de auto geselecteerd hebt zullen wij nog 4 eenvoudige vragen stellen:

 • Is de auto nieuw?
 • Wat is het vermogen van je auto?
 • Hoe oud ben je?
 • Hoeveel ongevallen heb je gehad in de laatste 5 jaar waarvoor je in fout was?

Vervolgens krijg je de aanbiedingen van verschillende verzekeringsmaatschappijen. Bij elke verzekeringsmaatschappij krijg je nog de mogelijkheid deze aanbiedingen te verfijnen door aanvullende vragen in te vullen.

Stap 2 Verfijn je zoek opdracht en Sluit je Autoverzekering Direct Af

Als je de aanvullende vragen invult, krijg je een verfijnde offerte. Je kan deze offerte direct online zien. Wil je deze verzekering afsluiten? Dan kan je op de knop kiezen klikken en naar de volgende stap gaan.

Stap 3 Seraphin stuurt een bevestiging en je kan de Autoverzekering Afsluiten

Eenmaal je een offerte geselecteerd hebt zal Seraphin je bellen om zo snel het verzekeringscontract af te sluiten. Als je verzekeringscontract getekend is zal je in een mum van een tijdelijke groene kaart kunnen afdrukken en mag je met deze groene kaart de baan opgaan (Je moet ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en grijze kaart).

Wil je het zelf proberen ?

Welke Papieren heb ik nodig om een Autoverzekering Af te Sluiten ?

Om een autoverzekering op te stellen heeft je verzekeringsmakelaar enkele documenten nodig. Dankzij de digitalisatie hoef je deze niet meer af te drukken en te verzenden per post. Je kan eenvoudig een foto nemen met je telefoon en deze opsturen naar Seraphin per e-mail.

Als je snel een autoverzekering wilt afsluiten, raden we aan op voorhand de volgende documenten te verzamelen:

 • Je inschrijvingsbewijs (of aanvraag tot inschrijving)
 • Je rijbewijs
 • Een schadeattest (Dit krijg je van je vorige verzekeraar)
 • Je identiteitskaar, adres en IBAN nummer
 • De factuur van je auto als je een omnium wilt afsluiten

Inschrijvingsbewijs

Het inschrijvingsbewijs of de grijze kaart van je auto is een zeer belangrijk document. Het is de identiteitskaart van je auto. Zonder inschrijvingsbewijs kan je niet de baan op noch een autoverzekering afsluiten. Als je een nieuwe auto gekocht hebt, krijg je in het algemeen een aanvraag tot inschrijving bij je garagist. Zo niet kan je dit document krijgen bij de DIV of je verzekeringsmaatschappij. Als je een nieuw auto wilt inschrijven kunnen wij dit voor jou doen.

Rijbewijs

Een rijbewijs is ook een van de documenten die je nodig hebt als je een auto bestuurt. De prijs van je autoverzekering wordt gebaseerd op de tijd dat je al in bezit bent van een definitief rijbewijs. Daarom kan het voor jonge bestuurders soms moeilijk zijn een goedkope autoverzekering te vinden.

Schadeattest

Een schadeattest is een document dat alle ongevallen bijhoudt die je veroorzaakt hebt. Dit attest is noodzakelijk om de premie van je autoverzekering te berekenen. Elke verzekeraar is verplicht een schadeattest te voorzien binnen de 14 dagen na het beïndigen van een verzekeringscontract.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

De prijzen, de reactiviteit en de sympathie zijn een plus punt 👍

Agathe P.
Peter
Metselaar