Een Autoverzekering Direct Afsluiten 📝 | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Hoe kan ik Direct een Autoverzekering Afsluiten Online?

 • check-circle
  Direct een Autoverzekering Afsluiten
 • check-circle
  Bereken je Autoverzekering in 1 minuut

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Wil je een Autoverzekering Direct Afsluiten🖊️ ? Met Seraphin kan je Direct een Autoverzekering Afsluiten volledig Online. Seraphin legt je uit hoe.

Op zoek naar autoverzekering die je direct kan afsluiten? Dit is mogelijk dankzij Seraphin. Met ons platform kan je een simulatie maken en direct een autoverzekering afsluiten.

Een Autoverzekering Direct Afsluiten met Seraphin

Als eerste 100% digitale verzekeringsmakelaar van België, biedt Seraphin haar diensten online aan. Je kan bij ons de prijzen van verschillende autoverzekeringen vergelijken. Aan de hand van 6 vragen en enkele opties die je kan aanduiden, vinden wij voor jou een autoverzekering die bij jou past.

Je kan niet enkel de verschillende autoverzekeringen vergelijken. Met Seraphin sluit je ook een autoverzekering volledig online af. Je hoeft niet meer langs een agentschap of de post te gaan voor de noodzakelijke documenten en je handtekening. Je kan ons een foto of scan sturen van alle documenten. Zelfs het tekenen van het verzekeringscontract gebeurt volledig online.

Biedt je autoverzekering direct een dekking? Bij Seraphin wordt je verzekeringscontract de dag zelf of de volgende dag opgemaakt. Zodra het contract getekend is en de betaling geverifieerd is, ben je gedekt. Waarom kan er een vertraging zijn? De handtekening gebeurt direct online. Echter moet de betaling worden overgemaakt naar de verzekeringsmaatschappij. De tijd tussen je dekking en het tekenen van het verzekeringscontract is de tijd dat een verzekeringsmaatschappij nodig heeft om de betaling te verifiëren.

Ben ik met mijn Autoverzekering Direct Verzekerd ?

Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden een directe autoverzekering aan online. Let op! Vaak wordt er enkel een directe aanbieding gegeven of offerte. Dit wil niet zeggen dat je direct verzekerd bent. Er zijn stappen die per post gebeuren wat het afsluiten van de verzekering kan vertragen. Hieronder hebben we een vergelijkende tabel gemaakt voor enkele verzekeringsmaatschappijen.

Verzekeraar Contract per mail afdrukken Contract per post handtekening contract
Corona Direct Ja Ja Verzenden per post
Ethias Neen Ja Verzenden per post of bij een Ethias agentschap
Generali Ja Ja Bij een makelaar
Touring Ja Ja Verzenden per post of bij Touring shop
ING Ja Ja Verzenden per post of bij een ING agentschap
Seraphin Ja Neen Direct online - NIET per post

Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen is het niet mogelijk je verzekeringscontract online te handtekenen. Hiervoor zal je een getekend contract moeten opsturen of zal je bij een verzekeringsmakelaar of een agentschap moeten langsgaan. Gelukkig is dit bij Seraphin niet nodig en kan je volledig van thuis uit een autoverzekering afsluiten.

Welke factoren kunnen mijn directe autoverzekering vertragen?

Elk verzekeringscontract zal gecontroleerd worden door de verzekeringsmaatschappij, of je nu een autoverzekering afsluit bij een directe verzekeraar of een verzekeringsmakelaar. De verzekeringsmaatschappij die je dekt, zal altijd het verzekeringscontract controleren, het schadeattest verifiëren en kijken of er geen betalingsproblemen zijn. Deze gegevens worden altijd gecontroleerd door de verzekeringsmaatschappij. Je verzekeringsmakelaar kan dit niet doen en kan dus ook niets doen om dit proces te versnellen.

Wat zijn de factoren die het afsluiten van je autoverzekering vertragen?

 • De schadegevallen: Elke verzekeringsmaatschappij bepaalt je verzekeringspremie aan de hand van je schadeverleden. Hoe meer schadegevallen je hebt gehad, hoe hoger de premie van je autoverzekering zal zijn. De verzekeraar zal hiervoor al je schadegevallen in het verleden controleren.
 • De betaling: Een verzekeringscontract is definitief zodra het getekend en betaald is. Als de betaling niet wordt uitgevoerd of je verzekeraar ontvangt voor een of andere reden de betaling niet, zal de verzekering uitgesteld worden.
 • Als je door een andere verzekeringsmaatschappij geweigerd bent.

Een Autoverzekering Direct Afsluiten: Hoe zeg ik mijn vorig Verzekeringscontract op ?

Als je een autoverzekering wilt opzeggen, moet je de verzekeraar 3 maanden voor de vernieuwingsdatum van je verzekeringscontract verwittigen. Bij Seraphin helpen wij je verzekeringscontract op te zeggen. Hiervoor hebben we de volgende documenten nodig:

 • Je identiteitskaart
 • Je rijbewijs
 • Je schadeattest
 • Je grijze kaart of aanvraag tot inschrijving

Deze procedure verloopt zeer snel maar let op: Je moet altijd verzekerd zijn met een burgerlijke aansprakelijkheid voor je auto, ook als de auto stilstaat. Wil je een nieuwe autoverzekering zoeken voor je auto?

 

Bij Seraphin kan je volledig online een autoverzekering afsluiten. Gedaan met al dat papierwerk! Wij helpen ook je vorige verzekeringscontract op te zeggen. Binnen de 48u geven wij je een autoverzekering. [Wil je het ook proberen?](https://seraphin.be/nl/products/cars/profiling)

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

De prijzen, de reactiviteit en de sympathie zijn een plus punt 👍

Agathe P.
Peter
Metselaar