Autoverzekering Bedrijf 🚗 | Prijs Berekenen | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Alles over de Autoverzekering van een Bedrijfsauto

 • check-circle
  Je Auto Verzekeren op naam van het Bedrijf
 • check-circle
  Bereken je Autoverzekering in 1 minuut

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Op zoek naar een Autoverzekering voor je Volvo? 📊 Maak een Simulatie en Bereken je Volvo Verzekering bij verschillende maatschappijen met Seraphin

Op zoek naar een autoverzekering op naam van het bedrijf? Met Seraphin kan je een autoverzekering afsluiten zowel particulier als zakelijk. Maak een simulatie en bereken de prijs van je autoverzekering in enkele klikken.

Autoverzekering op naam van het Bedrijf

Wil je een personenwagen afsluiten op naam van het bedrijf? Of wil je de bestelwagen verzekeren? Seraphin biedt alle mogelijke autoverzekeringen aan die je op naam van het bedrijf kan verzekeren. Er wordt wel een onderscheid gemaakt tussen een autoverzekering voor een lichte vrachtauto, een personenenwagen of een auto voor de levering van personen en goederen.

De Autoverzekering voor een Bedrijfsauto voor een Leveringsberoep

Als je een auto verzekert voor leveringsberoepen zoals uber, is het belangrijk om dit te vermelden bij jouw verzekeraar of verzekeringsmakelaar. Je neemt met je auto immers een ander risico dan persoonlijk vervoer.

Een autoverzekering op naam van het bedrijf voor leveringsberoepen kan niet alle waarborgen afsluiten. Het is niet mogelijk een bestuurdersverzekering of een bijstand af te sluiten voor deze auto's.

Daarnaast moet je ook een burgerlijke aansprakelijkheid uitbating hebben. Wat is het verschil tussen de burgerlijke aansprakelijkheid van een auto en een BA uitbating? Ze komen tussen voor verschillende aspecten. Bijvoorbeeld: Je bent onderweg voor een levering. Hierbij kom je in een ongeval met een tegenligger en jij bent in fout. In dit geval zal de BA auto tussen komen voor de materiële en lichamelijke schade die je hebt veroorzaakt aan de tegenligger. De BA uitbating zal tussen komen voor de levering die mogelijks beschadigt is. Als je meer informatie wilt over hoe je deze verzekering kan afsluiten, kan je altijd contact nemen met een van onze verzekeringsadviseurs op [email protected] of per telefoon op 02 892 85 38.

De Lichte Vrachtauto: Het Verzekeren van een bedrijfsauto

Een bestelwagen of een lichte vrachtauto is een auto die minder dan 3 ton weegt. Ze biedt enkele fiscale voordelen. Er bestaan 4 verschillende criteria om een auto te classeren als lichte vrachtauto. Deze kan je terugvinden op de website van de Belgische overheid

De autoverzekering van een lichte vracht auto komt overeen met de autoverzekering voor een personenwagen. Je kan met Seraphin ook een simualatie maken voor een lichte vrachtauto.

Wat zijn de waarborgen van de autoverzekering voor een bedrijfsauto ?

In het algemeen zijn er 5 waarborgen die je kan afsluiten voor een autoverzekering. Een waarborg is een bescherming tegen een bepaald risico dat je loopt. Zoalseerder vermeld zijn de waarborgen 'bestuurdersverzekering' en 'bijstand' niet mogelijk voor een autoverzekering voor leveringsberoepen. Hieronder vind je een korte uitleg van de verschillende waarborgen:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid: Deze waarborg komt tussen voor de schade die je aan derden kan veroorzaken. Dit is het wettelijk verplicht minimum voor elke autoverzekering in België.
 • De rechsbijstand: Deze waarborg beschermt jouw belangen. Ze verdedigt jou na een ongeval. Ze betaald de kosten van een minnelijke schikking, de advocaatkosten, de onderhandelingen, enz.
 • De bestuurdersverzekering: Deze verzekering is een bescherming voor de bestuurder zelf. Ze komt tussen voor de lichamelijke schade van de bestuurder na een ongeval. Ze betaald de hospitalisatie, revalidatie, enz.
 • De omnium: Deze waarborg is een bescherming voor de materiële schade aan je auto. De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden twee of meer formules aan. Vaak heb je een formule die je beschermt tegen veel voorkomende schade zoals brand, diefstal, glasbreuk, enz. Dit is de mini omnium. Daarnaast heb je een uitbreiding van deze formule: De full omnium. Deze formule dekt ook de schade die je zelf veroorzaakt aan het voertuig.
 • De bijstand: Deze waarborg komt tussen als je autopech hebt. Ze betaald de takelkosten, pechverhelping, enz.

Hoe maak ik een Simulatie om een Bedrijfsauto te Verzekeren ?

Met Seraphin kan je snel en eenvoudig een simulatie maken voor je autoverzekering. We stellen slechts 6 vragen en gaan op zoek naar de autoverzekering die het best bij je past. Als we de beste aanbiedingen van de verschillende verzekeringsmaatschappijen geselecteerd hebben, kan je de zoekopdracht nog verder verfijnen waardoor je mogelijks extra kortingen kan krijgen op je autoverzekering. Met Seraphin vind je de verzekering voor je bedrijfswagen op maat.

Wil je het ook proberen ?

Auteur van het artikel:

Tanguy Bocquet
Tanguy Bocquet

Verzekeringsexpert bij Seraphin

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Zeer reactieve maatschappij, snelle behandeling van de dossiers. Ik verplaats me enkel met een motor. Ik beveel deze verzekeringsmaatschappij sterk aan. Zeer tevreden van hun diensten. Bedankt aan alle medewerkers !

Agathe P.
Viktor
Metselaar