Je Autoverzekering Berekenen | Online Simulatie | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Hoe kan je een Autoverzekering Berekenen ?

 • check-circle
  Een Autoverzekering Vergelijken in 1 Minuut
 • check-circle
  Maak een Simulatie en Bereken je Autoverzekering

96%van onze klanten raden
Seraphin aan in 2020.

Op zoek naar een Autoverzekering? 🧮 Bereken met Seraphin je Autoverzekering online bij verschillende Verzekeringsmaatschappijen

Wil je een autoverzekering berekenen voor je nieuwe auto? Of wil je de autoverzekering van verschillende verzekeringsmaatschappijen vergelijken? Met Seraphin kan je eenvoudig en snel je autoverzekering berekenen.

 

In dit artikel vind je informatie over het berekenen van een autoverzekering. We geven uitleg over:

 • Hoe je een autoverzekering berekent.
 • Wat de Prijs van je autoverzekering bepaalt.
 • Enkele voorbeelden.
 • De voordelen als je online je autoverzekering berekent

Hoe kan ik een Autoverzekering Berekenen ?

Als je op zoek bent naar de verzekering met de beste prijs-kwaliteitverhouding, is het belangrijk de verschillende autoverzekeringen op de markt te vergelijken. Met Seraphin kan je eenvoudig je autoverzekering berekenen bij verschillende verzekeringmaatschappijen. Wij vergelijken met jou de verschillende verzekeringen aan de hand van hun waarborgen en prijs.

Seraphin heeft als digitale makelaar enkele voordelen. Wij begeleiden je terwijl je zoekt naar een autoverzekering. Als je vragen hebt over de prijs of de verschillende waarborgen kan je contact opnemen met een van de verzekeringsexperts van Seraphin. Als je een autoverzekering hebt gevonden die bij je past, kan je ook deze verzekering direct online afsluiten.

Om je autoverzekering te berekenen hoef je slechts 6 eenvoudige vragen te beantwoorden:

 1. Wat is het merk en model van je auto ?
 2. Is je auto nieuw ?
 3. Welk type brandstof verbruikt je auto ?
 4. Wat is het vermogen van je auto ?
 5. Hoeveel ongevallen heb je gehad in de laatste 5 jaar waarvoor je in fout was ? Is je contract opgezegd door de verzekeringsmaatschappij in de laatste 5 jaar ?
 6. Wat is je leeftijd, je naam en je voornaam?

Wat zijn de Verschillende Waarborgen van een Autoverzekering ?

Het is gemakkelijk als je op voorhand de risico's bepaalt waarvoor je beschermd wilt zijn. Er zijn in het algemeen 5 verschillende waarborgen die je kan opnemen in je autoverzekering:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid: Dit is de wettelijke verplichte verzekering. Ze komt tussen voor de schade die je aan derden veroorzaakt na een ongeval.
 • De rechtsbijstandsverzekering: Deze waarborg dekt verschillende kosten die je kan oplopen na een ongeval. Ze betaalt de advocaatkosten, de administratieve kosten, een minnelijk schikking, enz.
 • De bestuurdersverzekering: Dit is de waarborg voor de bestuurder van de auto. Het komt tussen voor de medische kosten van de bestuurder na een ongeval. Ook als de bestuurder in fout is of er geen derden zijn.
 • De omniumverzekering: Deze verzekering bestaat bij de meest verzekeringsmaatschappijen uit twee formules: De mini-omnium en de full omnium. Ze komt tussen voor de materiële schade aan je eigene auto.
 • De bijstandsverzekering: Deze waarborg komt tussen als je in panne valt met je auto. Ze betaalt de kosten van de pechverhelping of het takelen van je auto.

Autoverzekeringen Berekenen: Wat bepaalt de Prijs van mijn Autoverzekering ?

Als de verzekeringsmaatschappij de prijs van een verzekering voor jouw auto berekent, houd ze rekening met verschillende factoren:

 • De waarborgen die je selecteert
 • De leeftijd van de bestuurder en van de auto
 • De ervaring en het schadeverleden van de bestuurder
 • Het merk, model en het vermogen van de auto
 • De brandstof en het verbruik van de auto
 • Het aantal kilometers dat je aflegt per jaar
 • Je woonplaats

De verzekering van een Auto Berekenen: Enkele Voorbeelden

Om je wat meer duidelijkheid te geven over de verschillen in een autoverzekering hebben we een simulatie gemaakt voor twee verschillende personen. Je kan duidelijk zien dat de prijzen verschillen bij elke verzekeringsmaatschappij afhankelijk van de persoon en de auto.

 • Een moeder van 45 jaar wonende in Waals-Brabant met een Volkswagen Golf. Ze rijdt al 20 jaar met de auto en heeft geen ongeval gehad waarvoor ze in fout was in de laatste 5 jaar.
Verzekeraar BA Mini-Omnium Full Omnium
Aedes 355€ 272€ 680€
Allianz 718.07€ - 896.38€
AXA 891.21€ - 933.24€
Baloise 798.53€ - 974.56€
Corona Direct 216.04€ 381.16€ 744.51€
Ethias 327.20€ 547.29€ 924€
ING 272.54€ 160.02€ 537.74€
Vivium 285.18€ 386.70€ 727.96€
 • Een vader van 37 jaar wonende in Brussel met een Renault Clio. Hij heeft 17 jaar zijn rijbewijs en drie jaar geleden 1 ongeval gehad waarvoor hij in fout was
Verzekeraar BA Mini-omnium Full Omnium
Aedes - - -
Allianz 992.77€ - 1295.37€
AXA 554.34€ - 848.90€
Baloise - - -
Corona Direct 311.85€ 569.78€ 1132.28€
Ethias 441.91€ 476.30€ 931.40€
ING 1045.27€ 994.85€ 2110.27€
Vivium - - -

Aan de hand ven deze voorbeelden zie je hoe verschillend elke verzekeringsmaatschappij zijn autoverzekeringen berekent. Met Seraphin berekenen wij voor jou eenvoudig en snel je verzekering bij verschillende verzekeraars.

Wat zijn de voordelen als je een Autoverzekering Online Berekent ?

Als je online je autoverzekering vergelijkt kan je gemakkelijk de goedkoopste verzekering vinden. Echter is dit vaak niet een verzekering met een goede dekking. Als je online je autoverzekering berekent met Seraphin vergelijken wij de verschillende autoverzekeringen om zo de autoverzekering te vinden die het best past bij jouw risico's. Wij gaan op zoek naar een verzekering op maat aan een uitstekende prijs.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 5000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

96% van onze klanten raden Seraphin aan in 2020.
Eenvoudig zoals Seraphin

Alle beoordelingen

Seraphin

Seraphin heeft me in een record tempo een zeer competitieve aanbieding gegeven. Perfect wat ik nodig had. Ik ben allergisch aan paperassen dus ik was enorm blij over hun eenvoudige en efficiënte procedure. Sterk aanbevolen!

Agathe P.
Joris
Slager