Autoverzekering Vergelijken 📊 | Online Simulatie | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Hoe kan je een Autoverzekering Vergelijken ?

 • check-circle
  Een Autoverzekering Vergelijken in 1 Minuut
 • check-circle
  Maak een Simulatie en Bereken je Autoverzekering

96%van onze klanten raden
Seraphin aan in 2020.

Wil je Autoverzekeringen Vergelijken? 🧮 Bereken je Autoverzekering Online en Vergelijk tussen verschillende Verzekeraars met Seraphin.be

Ben je op zoek naar een nieuwe autoverzekering en wil je jouw autoverzekering vergelijken tussen verschillende verzekeringsmaatschappijen? Dan ben je op de juiste plaats. Met Seraphin kan je snel en eenvoudig je autoverzekering vergelijken tussen verschillende verzekeraars.

Hoe kan je Online een Autoverzekering Vergelijken ?

Dankzij de digitalisering is het vandaag de dag mogelijk om gemakkelijk je autoverzekering te vergelijken online. Seraphin heeft hiervoor verschillende digitale tools ontwikkeld om je snel en eenvoudig autoverzekeringen te laten vergelijken.

Je kan enkele vragen invullen over jezelf en je auto. Het kost maar enkele klikken om je autoverzekering te vergelijken.

De 5 Belangrijke Criteria voor een Autoverzekering Vergelijking

Hieronder vind je 5 adviezen als je een autoverzekering wilt vergelijken.

Laat je helpen door een Verzekeringsmakelaar als je een Autoverzekering Vergelijkt.

Een verzekeringsmakelaar zoals Seraphin heeft het voordeel dat ze toegang krijgt tot de verschillende tarieven van een verzekeraar. Zo kan Seraphin vaak een betere prijs aanbieden dan je kan terugvinden in verschillende tabellen op het internet. De berekening van een autoverzekering houdt rekening met verschillende criteria die niet weergeven kunnen worden in een simpele tabel.

Vergelijk je Autoverzekering op de Juiste Manier

Als je een autoverzekering wilt vergelijken, is het belangrijk de juiste waarborgen te vergelijken. Je kan best op voorhand bepalen welke waarborgen je wilt afsluiten voor je autoverzekeringen gaat vergelijken. Hieronder vind je een lijst met de verschillende waarborgen die je kan afsluiten voor een autoverzekering:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid: Dit is de wettelijke verplichte autoverzekering. Ze komt tussen voor de materiële en lichamelijke schade die je aan derden kan veroorzaken tijdens een ongeval.
 • De rechtsbijstand: Deze verzekert een snelle afhandeling van je schadegeval. Ze komt tussen voor de administratieve en juridische kosten die van toepassing kunnen zijn na een ongeval. Deze waarborg wordt sterk aangeraden voor elke autoverzekering.
 • De bestuurdersverzekering: Dit is de waarborg die de bestuurder van een auto verzekert. Ze dekt de medische kosten voor de verwondingen van de bestuurder na een ongeval. Zelfs als de bestuurder in fout is.
 • De bijstand: Deze waarborg helpt je als je pech hebt met de auto. Ze komt tussen voor de pechverhelping of de takelkosten van je auto.
 • De omnium: Deze waarborg dekt de materiële schade van je eigen auto, ook als je in fout bent. De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden verschillende omniumformules zoals de mini-omnium en de full omnium.

De prijs van een autoverzekering wordt grotendeels bepaald door de waarborgen die je wilt opnemen. Autoverzekeringen vergelijk je best met dezelfde waarborgen. Anders ga je appelen met peren vergelijken.

Verzamel Alle Informatie en Papieren voor je Autoverzekeringen Vergelijkt

Voordat je een autoverzekering vergelijkt, is het belangrijk alle juiste informatie te verzamelen om de autoverzekering te berekenen. Elke vergelijkingssite voor een autoverzekering zal de volgende gegevens vragen:

 • Een schadeattest: Ze geeft informatie over je schadeverleden en de bonus-malus. Elke verzekeraar houdt rekening met je schadeverleden om je autoverzekering te berekenen.
 • Het model en het vermogen van je auto.
 • De prijs van je auto excl. BTW.
 • De datum van het behalen van je definitief rijbewijs.
 • De grijze kaart van je auto(inschrijvingsbewijs) en je identiteitskaart.
 • Je huidig autoverzekeringscontract als je er een hebt.

Als je deze gegevens verzameld hebt, kan je eenvoudig en snel een simulatie maken en je autoverzekering online vergelijken.

Vraag Advies aan je Verzekeringsmakelaar om een Gepersonaliseerde Autoverzekering te vergelijken

Soms zijn je rijomstandigheden verschillend. Hiervoor kan je raad vragen aan je verzekeringsmakelaar. Enkele voorbeelden: Als je weinig met de auto rijdt, kan het voordeliger zijn een autoverzekering af te sluiten gebaseerd op de kilometers die je aflegt per jaar. Er zijn ook verzekeringsmaatschappijen die goedkopere tarieven bieden als je begint met rijden ondanks het statuut jonge bestuurder.

Maak gebruik van de kennis van een verzekeringsmakelaar om zo een gepersonaliseerde verzekering te vinden.

Vergelijk niet enkel je Autoverzekering Online maar Sluit deze ook Online Af

Bij Seraphin kan je niet enkel verschillende autoverzekeringen vergelijken maar je kan ook een autoverzekering online afsluiten zonder uit je zetel te komen. Elke klant heeft een persoonlijk account waarin hij zijn verzekeringen kan beheren en schadeaangifte kan doen.

Bij Seraphin kan je online een autoverzekering afsluiten en thuis je voorlopige groene kaart printen waarmee je kan rond rijden tot de verzekering je definitieve groene kaart opstuurt.

Seraphin heeft niet enkel een eenvoudig online platform maar je kan ook advies vragen aan een van haar experten per mail op [email protected] of per telefoon op +32 2 896 84 99

Waarom Autoverzekeringen Vergelijken ?

Als je nog niet overtuigd bent om online je autoverzekering te vergelijken, leggen we je nog even uit wat de voornaamste voordelen zijn.

 • De prijs van je autoverzekering kan ieder jaar wijzigen in functie van je schadeverleden.
 • Er zijn meer dan 20 verschillende verzekeringsmaatschappijen die autoverzekeringen aanbieden. Waarom niet de verschillende maatschappijen online vergelijken en zoeken naar een aanbieding die volledig bij je past?
 • Af en toe veranderen verzekeringsmaatschappijen de algemene voorwaarden van hun verzekering. Het is dan mogelijk een goedkopere autoverzekering te vinden met een zelfde dekking.
 • Het is eenvoudig, snel en je hebt geen aankoopverplichting. Waarom zou je niet kijken of je kan besparen op je autoverzekering ?
 

Meer en meer Belgen zoeken hun autoverzekering online. Een van de doelen van Seraphin is het verduidelijken van de verzekeringen voor haar klanten. Wij geven je de optie om online verschillende autoverzekeringen te vergelijken en de autoverzekering te vinden die je past. Dit alles terwijl je profiteert van onafhankelijk advies van onze experten.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 5000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

96% van onze klanten raden Seraphin aan in 2020.
Eenvoudig zoals Seraphin

Alle beoordelingen

Seraphin

Seraphin heeft me in een record tempo een zeer competitieve aanbieding gegeven. Perfect wat ik nodig had. Ik ben allergisch aan paperassen dus ik was enorm blij over hun eenvoudige en efficiënte procedure. Sterk aanbevolen!

Agathe P.
Joris
Slager