Seraphin
Vraag een offerte

Hoe kan je een Autoverzekering Vergelijken?

 • check-circle
  Een Autoverzekering Vergelijken in 1 Minuut
 • check-circle
  Maak een Simulatie en Bereken je Autoverzekering

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Wil je Autoverzekeringen Vergelijken? 🧮 Bereken je Autoverzekering Online en Vergelijk tussen verschillende Verzekeraars met Seraphin.be

Ben je op zoek naar een nieuwe autoverzekering en wil je jouw autoverzekering met verschillende verzekeringsmaatschappijen vergelijken? Dan ben je op de juiste plaats. Met Seraphin kan je snel en eenvoudig je autoverzekering vergelijken en verschillende verzekeraars bekijken.

Hoe kan je Online een Autoverzekering Vergelijken?

Dankzij de digitalisering is het hedendaags mogelijk om je autoverzekering snel en eenvoudig online te vergelijken. Seraphin heeft hiervoor verschillende digitale tools ontwikkeld waarmee je snel en eenvoudig autoverzekeringen kan vergelijken.

Je kan enkele vragen invullen over jezelf en je auto. In enkele klikken kan je jouw autoverzekering vergelijken.

De 5 Belangrijke Criteria om goed je Autoverzekering te vergelijken

Hieronder vind je 5 tips als je autoverzekeringen wil vergelijken.

Laat je helpen door een Verzekeringsmakelaar als je een Autoverzekering Vergelijkt.

Een verzekeringsmakelaar zoals Seraphin, heeft het voordeel dat ze toegang krijgt tot de verschillende tarieven van een verzekeraar. Zo kan Seraphin vaak een beter tarief aanbieden dan de prijzen die je in verschillende tabellen op internet vind. De berekening van een autoverzekering is gebaseerd op verschillende criteria die vaak niet weergeven kunnen worden in een tabel.

Vergelijk je Autoverzekering op de Juiste Manier

Als je een autoverzekering wilt vergelijken, is het belangrijk de juiste waarborgen te vergelijken. Je kan best op voorhand bepalen welke waarborgen je wilt afsluiten voordat je autoverzekeringen gaat vergelijken. Hieronder vind je een lijst met de verschillende waarborgen die je kan afsluiten voor een autoverzekering:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid: Dit is de wettelijke verplichte autoverzekering. Ze komt tussen voor de materiële en lichamelijke schade die je aan derden kan veroorzaken tijdens een ongeval.
 • De rechtsbijstand: Deze verzekert een snelle afhandeling van je schadegeval. Ze komt tussen voor de administratieve en juridische kosten die van toepassing kunnen zijn na een ongeval. Deze waarborg wordt sterk aangeraden voor elke autoverzekering.
 • De bestuurdersverzekering: Dit is de waarborg die de bestuurder van een auto dekt. Ze komt tussen voor de medische kosten bij verwondingen van de bestuurder na een ongeval. Zelfs als de bestuurder in fout is.
 • De bijstand: Deze waarborg helpt je als je pech hebt met de auto. Ze komt tussen voor de pechverhelping of de takelkosten van je auto.
 • De omnium: Deze waarborg dekt de materiële schade van je eigen auto, ook als je in fout bent. De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden verschillende omniumformules zoals de mini-omnium en de full omnium.

De prijs van een autoverzekering wordt grotendeels bepaald door de waarborgen die je wilt opnemen. Autoverzekeringen vergelijk je het best met dezelfde waarborgen.

Verzamel Alle Informatie en Papieren voor je Autoverzekeringen Vergelijkt

Voordat je een autoverzekering vergelijkt, is het belangrijk alle juiste informatie te verzamelen om de autoverzekering te berekenen. Elke vergelijkingssite voor een autoverzekering zal de volgende gegevens vragen:

 • Een schadeattest: Ze geeft informatie over je schadeverleden en de bonus-malus. Elke verzekeraar houdt rekening met je schadeverleden om je autoverzekering te berekenen.
 • Het model en het vermogen van je auto.
 • De prijs van je auto excl. BTW.
 • De datum van het behalen van je definitief rijbewijs.
 • De grijze kaart van je auto (inschrijvingsbewijs) en je identiteitskaart.
 • Je huidig autoverzekeringscontract als je er één hebt.

Als je deze gegevens hebt, kan je eenvoudig en snel een simulatie maken en je autoverzekering online vergelijken.

Vraag Advies aan je Verzekeringsmakelaar om Gepersonaliseerde Autoverzekeringen te vergelijken

Soms zijn je rijomstandigheden verschillend. Hiervoor kan je raad vragen aan je verzekeringsmakelaar. Enkele voorbeelden: Als je weinig met de auto rijdt, kan het voordeliger zijn een autoverzekering af te sluiten gebaseerd op de kilometers die je per jaar aflegt. Er zijn ook verzekeringsmaatschappijen die goedkopere tarieven bieden als je begint met rijden ondanks de categorie 'jonge bestuurder'.

Maak gebruik van de kennis van een verzekeringsmakelaar om zo een gepersonaliseerde verzekering te vinden.

Online een Autoverzekering Afsluiten

Bij Seraphin kan je niet enkel verschillende autoverzekeringen vergelijken maar je kan ook een autoverzekering online afsluiten zonder je huis uit te moeten. Elke klant heeft een persoonlijk account waarin hij zijn verzekeringen kan beheren en schadeaangifte kan doen.

Bij Seraphin kan je online een autoverzekering afsluiten en thuis je voorlopige groene kaart printen waarmee je al kan rijden, de verzekeringsmaatschappij zal je snel een definitieve groene kaart opsturen.

Seraphin heeft niet enkel een eenvoudig online platform maar je kan ook advies vragen aan een van haar experten per mail op [email protected] of per telefoon op +32 2 896 84 99

Waarom Autoverzekeringen Vergelijken?

Als je nog niet overtuigd bent om online je autoverzekering te vergelijken, leggen we je nog even uit wat de voornaamste voordelen zijn.

 • De prijs van je autoverzekering kan ieder jaar wijzigen in functie van je schadeverleden.
 • Er zijn meer dan 20 verschillende verzekeringsmaatschappijen die autoverzekeringen aanbieden. Waarom niet de verschillende maatschappijen online vergelijken en zoeken naar een aanbieding die volledig bij je past?
 • Af en toe veranderen verzekeringsmaatschappijen de algemene voorwaarden van hun verzekering. Het is dan mogelijk een goedkopere autoverzekering te vinden met een gelijke dekking.
 • Het is eenvoudig, snel en je hebt geen aankoopverplichting. Waarom zou je niet kijken of je kan besparen op je autoverzekering ?
 

Steeds meer Belgen zoeken hun autoverzekering online. Seraphin streeft ernaar om voor haar klanten de verzekeringen te verduidelijken. Wij geven je de optie om online verschillende autoverzekeringen te vergelijken en de autoverzekering te vinden die het best bij jouw budget en behoeften past. Dit alles terwijl je profiteert van onafhankelijk advies van onze experten.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitstekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Seraphin heeft me in een record tempo een zeer competitieve aanbieding gegeven. Perfect wat ik nodig had. Ik ben allergisch aan paperassen dus ik was enorm blij over hun eenvoudige en efficiënte procedure. Sterk aanbevolen!

Agathe P.
Joris
Slager