Seraphin
Vraag een offerte

Hoe een Autoverzekering Vergelijken in Belgiƫ?

 • check-circle
  Bereken je Autoverzekering in 1 minuut
 • check-circle
  Vergelijk je Autoverzekering in Belgiƫ

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Wil je Online je Autoverzekering Vergelijken in BelgiĆ« ? šŸ“Š Bereken je Autoverzekering Online en Vergelijk verschillende Verzekeraars

Wil je een autoverzekering vergelijken in Belgiƫ? Seraphin geeft je als digitale verzekeringsmakelaar de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend je autoverzekering te vergelijken met de andere autoverzekeringen in Belgiƫ.

Hoe Vergelijk ik mijn Autoverzekering in Belgiƫ ?

Bij Seraphin kan je eenvoudig en snel je autoverzekering vergelijken. Aan de hand van slechts 6 vragen berekenen wij je autoverzekering bij verschillende verzekeringsmaatschappijen in Belgiƫ.

5 Adviezen om je Autoverzekering te Vergelijken

Hier vind je enkele adviezen om je te helpen met het vergelijken van de autoverzekeringen.

Laat je helpen door een Verzekeringsmakelaar

Een verzekeringsmakelaar heeft toegang tot de verschillende tarieven van verzekeringsmaatschappijen. Autoverzekeringen veranderen van tijd tot tijd en zijn afhankelijk van verschillende persoonlijke factoren. Dit maakt het moeilijk om autoverzekeringen te vergelijken. Daarom kan je gebruik maken van een verzekeringsmakelaar die direct jouw autoverzekering bij verschillende verzekeringsmaatschappijen kan berekenen en voor jou de autoverzekering kan vinden die het best bij je past.

Vergelijk Autoverzekeringen en de waarborgen

Een autoverzekering wordt samengesteld uit verschillende waarborgen die je dekt bij een schadegeval of ongeluk. Elke waarborg draagt bij aan de verzekeringspremie. Als je autoverzekeringen gaat vergelijken kan je enkel objectief autoverzekeringen vergelijken met dezelfde waarborgen. Hieronder vind je een lijst met de waarborgen die je kan afsluiten voor een autoverzekering:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid: Deze waarborg is de wettelijk verplichte autoverzekering in BelgiĆ«. Ze betaalt de schade die je aan derde kan veroorzaken tijdens een ongeval. Let op: Ze komt enkel tussen voor de schade die je aan andere veroorzaakt, niet je eigen schade.
 • De rechtsbijstand: Seraphin raadt deze waarborg aan voor elke autoverzekering. Ze is de garantie voor een goed en snel schadebeheer. De rechtsbijstand komt tussen voor de juridische en administratieve kosten na een ongeval. Ze betaalt de advocaatkosten, de onderhandelingen, een eventuele minnelijke schikking, enz.
 • De bestuurdersverzekering: Deze waarborg is een verzekering voor de bestuurder van de auto. Ze komt tussen voor de medische kosten van verwondingen die de bestuurder van de auto kan oplopen na een ongeval.
 • De omniumverzekering: Deze waarborg verzekert de materiĆ«le schade aan je eigen auto. De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden verschillende omnium formules aan. Van mini-omnium tot full omnium. Met de full omnium als meest volledige bescherming voor je eigen auto.
 • De bijstand: Een bijstandswaarborg komt tussen als je pech hebt met je auto. Elke verzekeringsmaatschappij heeft zijn eigen formule. Ze komt tussen bij takelkosten en bij sommige verzekeringsmaatschappijen voor een vervangwagen.

Het is een goed idee om de waarborgen waarvoor je jezelf wil verzekeren vooraf te bepalen. Dit maakt het achteraf eenvoudiger een autoverzekering objectief te vergelijken.

Verzamel alle Informatie voordat je Autoverzekeringen Vergelijkt

Om een autoverzekering te vergelijken, heb je bepaalde informatie nodig. Als je dit snel en efficiƫnt wil doen dan raden we je aan om de volgende gegevens op voorhand voor te bereiden:

 • Je schadeattest: Als je al verzekerd bent geweest door een andere verzekeringsmaatschappij dan voorziet deze een schadeattest. Elke verzekeraar houdt rekening met je schadeverleden om je verzekeringspremie te bepalen.
 • Het model en vermogen van je auto
 • De prijs van je auto excl. BTW
 • De datum van het behalen van je definitief rijbewijs
 • Je grijze kaart (inschrijvingsbewijs) en identiteitskaart
 • Je huidig autoverzekeringscontract als je deze hebt

Dit zijn gegevens die elke verzekeringsmakelaar of vergelijkingssite voor autoverzekeringen nodig heeft. Als je deze gegevens bij je hebt kan je snel en eenvoudig je autoverzekering berekenen en vergelijken met verschillende verzekeringsmaatschappijen in Belgiƫ.

Vraag om Raad voor een Gepersonaliseerde Autoverzekering

Je kan altijd je digitale verzekeringsmakelaar advies vragen voor een gepersonaliseerde autoverzekering. Als je bijvoorbeeld weinig kilometers aflegt kan je aan je verzekeringsmakelaar om een verzekering op basis van afgelegde kilometers vragen. Of als je voor de eerste keer een autoverzekeringscontract afsluit dan kan je aan je verzekeringsmakelaar vragen welke maatschappijen speciale formules hebben voor jonge bestuurders.

Wij geven je de optie om verschillende autoverzekeringen te vergelijken in Belgiƫ en om tegelijkertijd te genieten van de expertise van een verzekeringsmakelaar.

Je Autoverzekering Online Afsluiten

Seraphin geeft je niet enkel de mogelijkheid autoverzekeringen in Belgiƫ te vergelijken, maar ook om deze direct online af te sluiten. Iedere klant heeft op ons platform een veilige klantaccount waar men de verzekeringen kan beheren, schadeaangifte kan doen, enz.

Wij geven zelfs de mogelijkheid je verzekeringscontract online te ondertekenen en thuis je tijdelijke groene kaart te printen. Met deze tijdelijke groene kaart mag je met de auto rijden totdat de definitieve groene kaart door de verzekeringsmaatschappij wordt opgestuurd.

Om onze klanten nog beter te helpen, zijn onze experts tijdens de werkuren bereikbaar per mail: [email protected] en per telefoon: +32 896 81 56 voor al je vragen over je autoverzekering.

Waarom een Autoverzekering Vergelijken in Belgiƫ?

Je kan veel redenen geven om je autoverzekering online te vergelijken:

 • Je verzekeringspremie kan elke jaar dalen of stijgen in functie van je schadeverleden. Je kan dus ieder jaar een goedkopere verzekering vinden met dezelfde dekking.
 • Verzekeringsmaatschappijen veranderen af en toe de algemene voorwaarden van hun verzekeringsproducten. Het kan zijn dat je een goedkopere verzekering vindt of een verzekering die je uitgebreider beschermt voor dezelfde prijs.
 • Het is eenvoudig, snel en zonder aankoopverplichting. Waarom zou je niet kijken of je wat op je verzekeringsbudget kan besparen?

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitstekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Seraphin heeft me in een record tempo een zeer competitieve aanbieding gegeven. Perfect wat ik nodig had. Ik ben allergisch aan paperassen dus ik was enorm blij over hun eenvoudige en efficiƫnte procedure. Sterk aanbevolen!

Agathe P.
Joris
Slager