Autoverzekering Vergelijken BelgiĆ« šŸš—| Simulatie | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Hoe een Autoverzekering Vergelijken in Belgiƫ ?

 • check-circle
  Bereken je Autoverzekering in 1 minuut
 • check-circle
  Vergelijk je Autoverzekering in Belgiƫ

96%van onze klanten raden
Seraphin aan in 2020.

Wil je Online je Autoverzekering Vergelijken in BelgiĆ« ? šŸ“Š Bereken je Autoverzekering Online en Vergelijk verschillende Verzekeraars

Wil je een autoverzekering vergelijken in Belgiƫ? Seraphin geeft je als digitale verzekeringsmakelaar, de mogelijkheid om gratis je autoverzekering te vergelijken met de andere autoverzekeringen in Belgiƫ.

Hoe Vergelijk ik mijn Autoverzekering in Belgiƫ ?

Bij Seraphin kan je eenvoudig en snel je autoverzekering vergelijken. Aan de hand van slechts 6 vragen berekenen wij je autoverzekering bij verschillende verzekeringsmaatschappijen in Belgiƫ.

5 Adviezen om je Autoverzekering te Vergelijken in Belgiƫ

Om je te helpen met de vergelijking van je autoverzekering, hebben we enkele adviezen opgesomd.

Laat je helpen door een Verzekeringsmakelaar

Een verzekeringsmakelaar heeft directe toegang tot de verschillende tarieven van verzekeringsmaatschappijen. Autoverzekeringen veranderen van tijd tot tijd en zijn afhankelijk van verschillende persoonlijke factoren. Dit maakt het moeilijk om een autoverzekeringen te vergelijken in een tabel. Daarom kan je gebruik maken van een verzekeringsmakelaar die direct jouw autoverzekering kan berekenen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen en voor jou de autoverzekering kan vinden die het best bij je past.

Vergelijk dezelfde Autoverzekeringen

Een autoverzekering wordt samengesteld uit verschillende waarborgen. Elke waarborg draagt bij aan de verzekeringspremie. Als je autoverzekeringen wilt vergelijken in Belgiƫ, kan je enkel objectief autoverzekeringen vergelijken met dezelfde waarborgen. Hieronder vind je een lijst met de waarborgen die je kan afsluiten in een autoverzekering:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid: Deze waarborg is de wettelijk verplichte autoverzekering in BelgiĆ«. Ze betaalt de schade die je aan derde kan veroorzaken tijdens een ongeval. Let op: Ze komt enkel tussen voor de schade die je aan andere veroorzaakt, niet je eigen schade.
 • De rechtsbijstand: Seraphin raadt deze waarborg aan voor elke autoverzekering. Ze is de garantie voor een goed en snel schadebeheer. De rechtsbijstand komt tussen voor de juridische en administratieve kosten na een ongeval. Ze betaalt de advocaatkosten, de onderhandelingen, een eventuele minnelijke schikking, enz.
 • De bestuurdersverzekering: Deze waarborg is een verzekering voor de bestuurder van de auto. Ze komt tussen voor de medische kosten van verwondingen die de bestuurder van de auto kan oplopen na een ongeval.
 • De omniumverzekering: Deze waarborg verzekert de materiĆ«le schade aan je eigen auto. De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden verschillende omniumformules aan. Van mini-omnium tot full omnium. Met de full omnium als meest volledige bescherming voor je eigen auto.
 • De bijstand: Een bijstandswaarborg komt tussen als je in panne valt met je auto. Elke verzekeringsmaatschappij heeft zijn eigen formule. Ze komt tussen voor de depannage, takelkosten en bij sommige verzekeringsmaatschappijen voor een vervangwagen.

Het helpt als je vooraf de waarborgen bepaalt waarvoor je jezelf wilt verzekeren. Dit maakt het achteraf eenvoudiger een autoverzekering objectief te vergelijken.

Verzamel alle Informatie voor je Autoverzekeringen Vergelijkt

Om een autoverzekering te vergelijken, heb je bepaalde informatie nodig. Als je dit snel en eenvoudig wilt doen, raden we je aan volgende gegevens op voorhand klaar te nemen:

 • Je schadeattest: Als je al verzekerd bent geweest door een andere verzekeringsmaatschappij, voorziet deze een schadeattest. Elke verzekeraar houdt rekening met je schadeverleden om je verzekeringspremie te bepalen.
 • Het model en vermogen van je auto
 • De prijs van je auto excl. BTW
 • De datum van het behalen van je definitief rijbewijs
 • Je grijze kaart (inschrijvingsbewijs) en identiteitskaart
 • Je huidig autoverzekeringscontract als je dit hebt

Dit zijn gegevens die elke verzekeringsmakelaar of vergelijkingssite voor autoverzekeringen nodig heeft. Als je deze gegevens verzameld hebt kan je snel en eenvoudig je autoverzekering berekenen en vergelijken met verschillende verzekeringsmaatschappijen in Belgiƫ

Vraag Raad voor een Gepersonaliseerde Autoverzekering

Je kan altijd advies vragen bij je digitale verzekeringsmakelaar voor een gepersonaliseerde autoverzekering. Als je weinig kilometers aflegt per jaar, kan je aan je verzekeringsmakelaar vragen voor een verzekering op basis van afgelegde kilometers. Of als je voor de eerste keer een autoverzekeringscontract afsluit, dan kan je aan je verzekeringsmakelaar vragen naar de maatschappijen die speciale formules hebben voor jonge bestuurders.

Wij geven jou de optie om verschillende autoverzekeringen te vergelijken in Belgiƫ en tegelijkertijd te genieten van de expertise van een verzekeringsmakelaar.

Sluit Online je Autoverzekering Af

Seraphin geeft je niet enkel de mogelijkheid autoverzekeringen in Belgiƫ te vergelijken, maar ook om deze direct online af te sluiten. Ons platform heeft voor ieder klanten account een veilige omgeving waar de klant zijn verzekeringen kan beheren, schadeaangifte kan doen, enz.

Wij geven zelfs de mogelijkheid je verzekeringscontract online te tekenen en thuis je tijdelijke groene kaart te printen. Met deze tijdelijke groene kaart mag je de auto besturen tot de definitieve groene kaart wordt opgestuurd door de verzekeringsmaatschappij.

Om onze klanten nog beter te helpen, zijn onze experts tijdens de werkuren bereikbaar per mail: [email protected] en per telefoon: +32 896 81 56 voor al je vragen over je autoverzekering.

Waarom een Autoverzekering Vergelijken in Belgiƫ ?

Je kan veel redenen geven om je autoverzekering online te vergelijken:

 • Je verzekeringspremie kan elke jaar dalen of stijgen in functie van je schadeverleden. Je kan dus ieder jaar een goedkopere verzekering vinden met dezelfde dekking
 • Verzekeringsmaatschappijen veranderen af en toe de algemene voorwaarden van hun verzekeringsproducten. Het kan zijn dat je een goedkopere verzekering vindt of een verzekering die je uitgebreider beschermt voor dezelfde prijs
 • Het is eenvoudig, snel en zonder aankoopverplichting. Waarom zou je niet kijken of je kan besparen op je verzekeringsbudget ?

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 5000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

96% van onze klanten raden Seraphin aan in 2020.
Eenvoudig zoals Seraphin

Alle beoordelingen

Seraphin

Seraphin heeft me in een record tempo een zeer competitieve aanbieding gegeven. Perfect wat ik nodig had. Ik ben allergisch aan paperassen dus ik was enorm blij over hun eenvoudige en efficiƫnte procedure. Sterk aanbevolen!

Agathe P.
Joris
Slager