De BA Auto 🚘 | Bereken je BA en Vergelijk | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Wat is de BA Autoverzekering ?

 • check-circle
  Alles over de BA
 • check-circle
  Bereken je BA en Vergelijk

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Wat is de Burgerlijke Aansprakelijkheid 🛡️ ? Is de BA Autoverzekering Verplicht? Meer informatie over de BA. Maak en Simulatie en Vergelijk je BA

Wil je een autoverzekering afsluiten? Met Seraphin kan je een simulatie maken van je burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering voor je auto. Zo vind je de BA auto die het best bij je past.

De Burgerlijke Aansprakelijkheid voor een Auto

De burgerlijke aansprakelijkheid of de BA is de verplichte autoverzekering in België. Elke auto die ingeschreven staat bij de DIV moet verzekerd zijn zelfs al staat de wagen stil. Het is dus belangrijk de juiste BA autoverzekering te kiezen voor je auto.

Wat dekt de BA autoverzekering ?

De BA autoverzekering komt tussen voor de schade die je met jouw auto kan veroorzaken aan derden. Ze komt tussen voor de mogelijkse materiële en lichamelijke schade van derden na een ongeval waarvoor jij in fout bent. Stel je geeft geen voorrang van rechts en raakt hierbij een andere auto. De verzekeringsmaatschappij zal dan de kosten betalen van de schade aan de auto en de eventuele medische kosten van de tegenpartij. Let op: Ze komt niet tussen voor je eigen materiële en lichamelijke schade

Deze verzekering is in België verplicht. Waarom? Ze zorgt ervoor dat elk slachtoffer vergoed wordt na een ongeval. Daarnaast is ze ook een bescherming voor elke bestuurder. Ze vermijdt enorme mogelijks levenslange kosten als je een ongeval hebt waarvoor je in fout bent.

De BA Autoverzekering: Welke verzekeringsmaatschappij ?

De BA Autoverzekering biedt bij elke verzekeringsmaatschappij een bescherming voor de schade die je veroorzaakt aan derden. Echter kan het interventieplafond tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen verschillen of kan een verzekeraar ervoor kiezen nog andere waarborgen te includeren in de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering:

 • Bij Ethias is het interventieplafond gelimiteerd tot 1.000.000€ voor de materiële en lichamelijke schade die je veroorzaakt. Zij zorgt er ook voor dat je auto gratis naar een garage gebracht wordt binnen de 30 min.

 • De BA van DVV dekt je voor alle materiële en lichamelijke schade die je aan derden kan veroorzaken. DVV ook een getrouwheidsprogramma met DVV stars en zegt geen verzekeringscontracten op van bestuurders die ouder zijn dan 60 jaar.

 • De BA autoverzekering van AXA kan zeer interessant zijn. Ze heeft in 2017de Decavi prijs gewonnen voor de beste BA autoverzekering.

 • Baloise is zeer voordelig als je bij je burgerlijke aansprakelijkheid een Full omnium neemt. Je bent zeer goed verzekerd aan een uitstekende prijs als je ouder bent dan 40 jaar.

 • BNP Paribas heeft een voordelig BA autoverzekering als je bonus malus -2 is.

Wil je berekenen welke BA autoverzekering jou voordelig uitkomt? Je kan met Seraphin een simulatie maken voor jouw BA autoverzekering. Het is zelfs mogelijk om je autoverzekering direct volledig online af te sluiten.

Waarom verschilt mijn BA autoverzekering in Prijs ?

De premie van de burgerlijke aansprakelijkheid voor je auto wordt bepaald aan de hand van je profiel. Een verzekeringsmaatschappij berekent aan de hand van verschillende factoren het risico dat ze neemt door jou te verzekeren. Hiervoor maakt ze gebruik van:

 • Je leeftijd
 • Het merk en model van je auto
 • Het vermogen van je auto
 • De bransdtof en het verbruik van je auto
 • Het aantal kilometers dat je aflegt per jaar
 • Je woonplaats
 • Je ervaring als bestuurder (het aantal ongevallen dat je gehad hebt)

Een simulatie maken voor de BA Verzekering van je Auto

Seraphin vindt voor iedere klant een verzekering op maat. Het maakt niet uit wat je profiel is. Je kan een simulatie van je autoverzekering maken online. Als je hulp nodig hebt of vragen over je autoverzekering, kan je rekenen op het advies van onze experts.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Ik was aangenaam verast door de efficiëntie van deze verzekeringsmakelaar. In minder dan 24u hebben ze mijn probleem opgelost. Het is een dynamisch en sympathiek team. Bravo en nog eens dank u !

Agathe P.
Marieke
Lerares