Seraphin
Vraag een offerte

Hoe vind ik de Beste Autoverzekering in Belgiƫ ?

 • check-circle
  Wat is de Beste Autoverzekering ?
 • check-circle
  Bereken je Autoverzekering in 1 minuut

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Ben je op zoek naar de Beste Autoverzekering in BelgiĆ«? Seraphin legt je uit waarop je moet letten. šŸ“Š Maak een Simulatie en Vergelijk je Autoverzekering

Je bent op zoek naar de beste autoverzekering in Belgiƫ? Je bent niet de enige en dat is normaal. Waarom zou je niet op je verzekeringsbudget besparen zonder verlies van kwaliteit in je dekking? Om je te helpen zoeken naar de beste autoverzekering, geven we je in dit artikel uitleg waarop je moet letten als je die zoektocht begint.

Als je hulp nodig hebt met het vergelijken van autoverzekeringen kan je een simulatie maken op de website van Seraphin en de autoverzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschappijen vergelijken.

Waar moet ik op letten als ik de Beste Autoverzekering zoek?

Het is onmogelijk een autoverzekering te beschrijven als de beste autoverzekering. Voor elk profiel bestaat wel de best mogelijke autoverzekering. Dit is een autoverzekering met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor de risico's van dat bepaald profiel. Seraphin kan je wel helpen de autoverzekering te vinden die het best bij jou past. Wij helpen je met het berekenen van je autoverzekering en geven als onafhankelijk makelaar advies over de verschillende autoverzekeringen.

De Beste Autoverzekering zoeken: Vergelijk de Dekking in plaats van de Prijs

Voor veel mensen is het een eerste reflex de prijzen van een autoverzekering te vergelijken. Het is vooral belangrijk dat je de kwaliteit van de waarborg (dekking) bekijkt. Soms is het voordeliger iets meer te betalen voor een kwaliteitsvolle verzekering. Wat ben je met een goedkope verzekering als je na een schadegeval veel meer moet betalen.

Vraag een Offerte om de Beste Autoverzekering te vinden

Als je de beste autoverzekering in Belgiƫ wilt vinden moet je de waarborgen vergelijken maar natuurlijk speelt de prijs ook een rol. Met Seraphin kan je de autoverzekering berekenen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Je hoeft slechts 6 vragen te beantwoorde en je vindt de beste prijs voor je autoverzekering.

Eenmaal je een autoverzekering hebt gevonden die je bevalt, kan je deze selecteren. Wij zullen je dan opbellen om je keuze te bevestigen. Vervolgens hoef je enkel je rijbewijs, identiteitskaart en grijze kaart of aanvraag tot inschrijving op te sturen. Je kan dit ook met een foto doen via jouw persoonlijk account. Alles gebeurt online. Je hoeft niet meer uit de zetel te komen om een verzekering af te sluiten.

De Beste Autoverzekering: Prijs Kwaliteit

Voor elke autoverzekering die je afsluit, kan je bepaalde waarborgen kiezen. Deze waarborgen zijn beschermingen tegen bepaalde risico's. Er zijn verschillende waarborgen:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid beschermt je voor de schade die je aan derden veroorzaakt.
 • De omnium beschermt je voor de materiĆ«le schade aan je eigen auto.
 • De bestuurdersverzekering beschermt je voor de lichamelijke schade die je kan oplopen als bestuurder.
 • De bijstaand beschermt je in geval van pech met je auto.
 • De rechtsbijstand beschermt je rechten in geval van schade.

De goedkoopste autoverzekering bestaat enkel uit de waarborg burgerlijke bijstand. Zo ben je wettelijk gezien in orde. Echter veel verzekeraars en verzekeringsmakelaars raden aan een rechtsbijstand af te sluiten. Zo geniet je van de zekerheid dat je rechten beschermd worden na een ongeval. De premie is dan iets hoger, maar het is de bescherming waard.

Als je de meest volledige bescherming wilt kan je alle waarborgen afsluiten maar dat komt natuurlijk met een hogere prijs.

Welke maatschappij moet ik kiezen?

Er zijn in Belgiƫ meer dan een dertigtal verzekeringsmaatschappijen die autoverzekeringen aanbieden. Het kan moeilijk zijn om hiertussen te kiezen.

Elke maatschappij heeft zijn eigen prijs maar ze hebben ook hun eigen voordelen. Je kan bij sommige verzekeraars zeer goedkope autoverzekeringen afsluiten maar dat is dan ook alles. Bij andere maatschappijen heb je een uiterst klantvriendelijke dienstverlening die je begeleidt in geval van schade. Er zijn ook andere maatschappijen die een volledig pakket aanbieden maar dat komt dan ook met een prijs. Het is belangrijk te weten wat jouw behoeften zijn als je een verzekeraar kiest.

Ā 

De keuze voor een autoverzekering is niet gemakkelijk. De goedkoopste autoverzekering kan op korte termijn besparend zijn voor je verzekeringsbudget maar het kan je op lange termijn meer geld kosten. Het is belangrijk dat je een kwaliteitsvolle autoverzekering kiest aan een lage prijs. Wil je meer advies voor je autoverzekering ? Dan kan je met Seraphin een simulatie maken voor je autoverzekering en genieten van de expertise van een onafhankelijk verzekeringsmakelaar

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitstekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Zeer tevreden, het personeel is sympathiek en luistert aandachtig. Hetzelfde geldt voor de kwaliteit en de snelheid waarmee ik geholpen ben. Bedankt en doe zo voort. Zoā€™n service wordt zeldzaam.

Agathe P.
Lars
Arbeider