De Bestuurdersverzekering 🚘 | Prijs Berekenen | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Hoe vind ik de juiste Bestuurdersverzekering ?

 • check-circle
  Alles over de Bestuurdersverzekering
 • check-circle
  Vind een Autoverzekering in enkele klikken

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

🛡️ Wil je Beschermd zijn als bestuurder? Seraphin legt de Bestuurdersverzekering uit. Maak een Simulatie voor je Autoverzekering en Vergelijk

Waarom zou je enkel je auto verzekeren? Elke keer als je met de auto rijdt loop je verschillende gevaren in het verkeer. Dus waarom niet jezelf verzekeren tegen de lichamelijke schade die je kan oplopen met je auto? In dit artikel zoomen we in op de bestuurdersverzekering.

Met Seraphin kan je een simulatie maken van je bestuurdersverzekering in enkele klikken. Twijfel niet langer en bereken gratis je autoverzekering!

Wat Dekt de Bestuurdersverzekering ?

Een autoverzekering bestaat uit verschillende waarborgen. Je hebt de burgerlijke aansprakelijkheid die de schade aan derden dekt. De omnium die tussenkomt voor de materiële schade van je auto,... Maar wat met de lichamelijke schade van de bestuurder? Hiervoor kan je een bestuurdersverzekering afsluiten. Ze komt tussen voor:

 • De medische kosten
 • Een dagelijkse vergoeding in geval van arbeidsongeschiktheid
 • Een vergoeding in geval van permanente arbeidsongeschiktheid
 • Een vergoeding voor de familie in geval van overlijden
 

De bestuurdersverzekering is beperkt tot de bestuurder van de auto. De passagiers zijn niet gedekt door de bestuurdersverzekering maar de burgerlijke aansprakelijkheid zal tussenkomen als een van de passagiers lichamelijke schade oploopt tijdens een ongeval. De burgerlijke aansprakelijkheid komt tussen voor alle derden, dus ook de passagiers in jouw auto.

Een Hospitalisatieverzekering of een Bestuurdersverzekering ?

Dekt de hospitalisatieverzekering de kosten als je gewond geraakt als bestuurder? Ja, maar een bestuurdersverzekering biedt een uitgebreidere dekking.

De hospitalisatieverzekering zal tussen komen voor je verblijf in het ziekenhuis. Maar als je na een auto-ongeval in het ziekenhuis belandt, zijn er vaak naast de hospitalisatie andere bijkomende kosten. Je verliest je inkomen door arbeidsongeschiktheid, revalidatie, re-educatie, enz. De arbeidsongeschiktheid in combinatie met de mogelijke revalidatie kunnen een financiële druk zijn. De bestuurdersverzekering zal hiervoor ook een bescherming zijn. Ze zal ten minste voor een deel van deze kosten tussenkomen afhankelijk van het verzekeringscontract.

Hoe maak ik een Simulatie van mijn Bestuurdersverzekering

De meeste verzekeringsmaatschappijen focussen zich vooral op de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering en de omniumverzekering. Echter verkopen ze ook een optionele bestuurdersverzekering. Bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen varieert deze tussen 30€ tot 50€ per jaar afhankelijk van de algemene voorwaarden en het plafond van de vergoeding.

Wil je de bestuurdersverzekering berekenen voor jouw profiel?

Waarom verschilt de Premie van mijn Bestuurdersverzekering ?

Je kan kiezen tussen twee verschillende formules als je een bestuurdersverzekering afsluit. De forfaitaire formule en de formule volgens gemeenrecht. Elke formule komt met zijn eigen premie. De forfaitaire formule zal voor elk schadegeval een vast bedrag ter beschikking stellen waarop je beroep kan doen om de medische kosten te betalen. De formule volgens gemeen recht stelt geen vast bedrag te beschikking maar komt tussen voor alle kosten die je maakt als gevolg van de verwondingen na een ongeval zoals deze in de rechtbank zouden toegekend worden. Dit heeft als voordeel dat de interventieplafonds veel hoger liggen.

In het algemeen kan een autoverzekering verschillen in prijs afhankelijk van:

 • Je leeftijd
 • Het merk en model van de auto
 • De leeftijd van de auto
 • Het vermogen van de auto
 • Het aantal kilometers dat je aflegt per jaar
 • Je woonplaats
 • Het verbruik van de auto
 • Je ervaring als bestuurder

Welke andere Waarborgen kan ik nog Afsluiten ?

Naast de bestuurdersverzekering kan je volgende waarborgen nog afsluiten:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid: De wettelijk verplichte verzekering. Ze dekt de schade die je aan derden kan veroorzaken.
 • De omniumverzekering: Deze waarborg dekt de materiële schade van je eigen auto.
 • De bijstand: Deze waarborg komt tussen voor de koten als je in panne valt.
 • De rechtsbijstand: Deze waarborg beschermt je belangen in geval van een geschil over je auto.
 

De gevolgen van een auto ongeval kunnen zwaar doorwegen zowel mentaal als fysiek. De bestuurdersverzekering gaat je vergoeden voor de kosten van de hospitalisatie, revalidatie, arbeidsongeschiktheid en eventueel overlijden te dragen.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Ik was aangenaam verast door de efficiëntie van deze verzekeringsmakelaar. In minder dan 24u hebben ze mijn probleem opgelost. Het is een dynamisch en sympathiek team. Bravo en nog eens dank u !

Agathe P.
Marieke
Lerares