Seraphin
Vraag een offerte

Car Attest: Wat is een Schadeattest en Waar vind ik het?

 • check-circle
  Alles over Car Attest
 • check-circle
  Bereken je Autoverzekering in 1 minuut

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Wat is een Schadeattest en Waar kan ik het Vinden? Seraphin, jouw digitale makelaar, leg het uit. 👨‍🏫

Heb je een simulatie uitgevoerd op onze website om van autoverzekering te veranderen en wordt er nu om een schadeattest gevraagd? Geen zorgen, elke verzekeraar vraagt om een schadeattest. Seraphin legt je uit wat het is en hoe je het kan verkrijgen.

Attest Schadeverleden

Als je dit artikel leest, is jou waarschijnlijk een schadeattest gevraagd.

Waarvoor dient het Attest van je Schadeverleden?

Het attest van je schadeverleden of schadeattest is een document dat je ervaring als bestuurder beschrijft. Het omvat de verschillende ongevallen die je hebt gehad in het verleden. Aan de hand van dit document berekent de verzekeringsmaatschappij het risico dat ze neemt en dus ook de verzekeringspremie.

Om een schadeattest te krijgen, zal je jouw vorige verzekeraars moeten aanspreken. Deze geven altijd een schadeattest voor de tijd dat je bij hen verzekerd bent geweest.

 

Let op: Als je een goedkope autoverzekering zoekt, heb je best een schadeattest voor meer dan 5 jaar. Dit zal Seraphin, je digitale verzekeringsmakelaar, helpen een uitstekende prijs te vinden voor je autoverzekering.

Hoe krijg ik het Schadeattest van mijn vorige Verzekeraar ?

Er zijn twee manieren om je schadeattest te verkrijgen:

 1. Contacteer je vorige verzekeraar(s):

Je kan best je vorige verzekeraar contacteren voor een schadeattest. Elke verzekeringsmaatschappij zal dit voor jou opstellen. Hieronder vind je een tabel met de contactgegevens van verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Verzekeraar Telefoon E-mail
Actel 02 229 68 88 [email protected]
AG 02 664 81 11 [email protected]
Allianz 02 773 61 04 [email protected]
Axa 02 678 61 11 [email protected]
Baloise 03 247 21 11 [email protected]
Belfius 02 222 12 02 [email protected]
Corona 02 244 23 23 [email protected]
Ethias 011 28 28 00 [email protected]
Generali 02 403 87 41 [email protected]
ING 02 464 60 02 [email protected]
Partners 02 2 678 39 78 (naam van het agentschap)@partners.be
P&V 02 250 91 11 [email protected]
Vivium 02 505 66 00 [email protected]
Touring 02 406 35 11 [email protected]
 

Wat als mijn verzekeraar geen schadeattest voorziet? De verzekeraar is verplicht binnen de 15 dagen na het opzeggen van het verzekeringscontract een schadeattest te voorzien. Dit om te vermijden dat je bij de verzekeraar blijft wegens het uitstellen van het schadeattest.

 1. Car Attest

Deze organisatie is opgericht om alle schadeattesten binnen de verzekeringssector te centraliseren. Hier kan je jouw schadeattest vinden vanaf 2013.

Hoe krijg ik het Schadeattest van een Bedrijfswagen

Heb je de laatste 5 jaar enkel met een bedrijfswagen gereden. De bedrijfswagen zelf is ook verzekerd. Je hiervoor je werkgever contacteren of het leasingbedrijf voor het contractnummer van de bedrijfswagen waarmee jij gereden hebt. Daarnaast kan je werkgever ook een attest voorzien dat je de laatste 5 jaar geen ongeval hebt gehad met het bedrijfsvoertuig.

Kan ik een Attest krijgen voor mijn Schadeverleden bij Autodelen?

Heb je de 5 jaar geen auto gehad en enkel een auto gedeeld met bedrijven zoals cambio, drive now, enz.? Dan kan je het platform contacteren en vragen voor een schadeattest. Dit geldt voor ons ook als een bewijs van ervaring als bestuurder.

Wat als ik geen Attest kan krijgen van mijn Schadeverleden?

In sommige situaties is het ook mogelijk dat je geen 5 jaar schadeverleden kan bewijzen:

 • Als je in een stadscentrum gewoond hebt en enkel gebruik maakte van het openbaarvervoer. Je kan om deze gaten in je schadeverleden te vullen een attest aanvragen van je abonnement bij De lijn of de STIB.
 • Als je in het buitenland gewoond hebt. Je kan een schadeattest van dat land gebruiken. Als dit land (zoals de VS) geen gebruik maakt van schadeattesten, kan je ons contacteren en een formulier op eer invullen
 • Als je ernstig ziek was of door andere omstandigheden niet kon rijden, kan je hiervan ook een attest voorzien.

Als je nog vragen hebt, kan je ons contacteren op +32 892 85 86 of op [email protected] Wij zullen je helpen en je belangen verdedigen bij de verzekeringsmaatschappijen.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitstekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Samuel is een makelaar die eenvoudig en duidelijk alles uitlegt. Zijn werk is professioneel en zeer reactief. Ik ben zeer tevreden. Het online platform is intuïtief.

Agathe P.
Lary
Elektricien