Peugeot Verzekering šŸš˜ | Prijs Berekenen | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Alles over de Peugeot Autoverzekering

 • check-circle
  De Peugeot Autoverzekering
 • check-circle
  Een Autoverzekering op maat

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Op zoek naar een Autoverzekering voor een Peugot? šŸ”Ž Alle informatie over je Autoverzekering. Maak een Simulatie voor je Peugot Verzekering

Heb je zojuist een Peugeot gekocht en zoek je nu de juiste autoverzekering. Seraphin, jouw digitale makelaar, helpt je de juiste autoverzekering af te sluiten maakt niet uit welk merk. Je kan een simulatie maken voor je Peugeot verzekering bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Zo vind je een autoverzekering op maat!

Peugeot is een van de populairste auto's in Belgiƫ. Ze verkopen auto's van elk formaat. Van een Sedan tot een compacte stadswagen.

Simulatie voor je Peugeot Verzekering

De groep PSA (waartoe Peugeot behoort) verkoopt zelf ook autoverzekeringen. Echter raadt Seraphin altijd aan de verschillende autoverzekeringen op de markt te vergelijken om zo een autoverzekering af te sluiten op maat aan een uitstekende prijs.

Met Seraphin vind je een Peugeot verzekering in enkele klikken. Je hoeft slechts 6 eenvoudige vragen te beantwoorden en wij berekenen de verschillende aanbiedingen voor je Peugeot bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Wil je genieten van kortingen op je autoverzekering? Dan kan je nog extra vragen invullen over je wagen om kortingen te krijgen op je premie.

Waarom verschilt de Premie van Peugeot Verzekeringen ?

Heb je een simulatie gemaakt en krijg je een andere premie dan je vriend, je ouders of je familieleden? Dit is normaal. Een verzekeringsmaatschappij berekent de premie van je Peugeot verzekering aan de hand van verschillende factoren:

 • Je leeftijd
 • De leeftijd van je Peugeot
 • Het model van je Peugeot
 • Het aantal kilometers dat je aflegt per jaar
 • Je ervaring als bestuurder (Jaren dat je een definitief rijbewijs bezit en schadeverleden)
 • Je woonplaats (woon je in een stad, op het platteland, enz.)

Wat zijn de Voordelen van een Verzekeringsmakelaar voor mijn Peugeot Verzekering ?

Je kan een Peugeot verzekering afsluiten bij PSA zelf, een bank-verzekeraar, een directe verzekeraar of een verzekeringsmakelaar.

Wat is het voordeel van een bank-verzekeraar of een directe verzekeraar? Beide werken zonder tussenpersoon. Echter dit is volgens ons als verzekeringsmakelaar ook een nadeel.

Een onafhankelijk verzekeringsmakelaar werkt samen met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Dit stelt ons in staat neutraal advies te geven over de verschillende autoverzekeringen voor je Peugeot. Zo kunnen wij alle autoverzekeringen vergelijken en de autoverzekering zoeken die het best bij je past. Daarnaast onderhandelen wij met de verschillende verzekeringsmaatschappijen over de prijs van hun autoverzekeringen. Je krijgt niet enkel een autoverzekering die bij je past maar ook een autoverzekering die past bij je budget.

Als laatste staan wij als onafhankelijk verzekeringsmakelaar altijd aan je zijde in geval van schade. Wij zijn een neutrale tussenpersoon tussen de verzekeraar en de verzekeringsnemer en zullen je op een correcte wijze helpen als je een schadegeval wilt aangeven bij je verzekeringsmaatschappij.

Wat zijn de Waarborgen voor een Peugeot Verzekering?

In het algemeen kan je 5 waarborgen afsluiten voor een autoverzekering. Elke waarborg biedt een bescherming voor een specifiek risico:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid: Dit is het wettelijk verplicht minimum. Ze komt tussen voor de schade die je aan derden kan veroorzaken
 • De rechtsbijstand: Deze waarborg verdedigt jouw belangen als bestuurder. Ze komt tussen bij een geschil, de onderhandelingen na een ongeval, een minnelijke schikking, enz.
 • De bestuurdersverzekering: Deze verzekering zal jouw lichamelijke schade dekken. Ze komt tussen voor verschillende kosten na een ongeval. De medische kosten, arbeidsongeschiktheid of eventueel overlijden. Ook als je in fout bent.
 • _De omnium _: Deze waarborg komt tussen voor de materiĆ«le schade van je auto. Meestal zijn er twee formules. De mini omnium die tussenkomt voor glasbreuk, brand, natuurkrachten, diefstal of een botsing met een dier. En de full omnium die de mini omnium verder uitbreidt met de materiĆ«le schade die je zelf veroorzaakt of door vandalisme
 • De bijstand: Deze waarborg zal de kosten dekken als je autopech hebt. Ze komt tussen voor de pechverhelping, het takelen naar een garage en in sommige gevallen voor een vervangwagen.

De geschiedenis van Peugeot

Peugeot is een van de meest iconische automerken. Ze is wijd verspreid en bekend in verschillende landen. Opgericht in 1810 is Peugeot een van de oudste automerken in Europa.

Haar automodellen behoren tot de meest verkochte auto's in Europa. De Peugeot 307 was in 2002 de meest verkochte auto in Europa. Hetzelfde geldt voor de Peugeot 308 en 3008 in 2014 en 2017. Sinds de jaren 2000 worden de modellen Peugeot 206 en 207 verkocht. De Peugeot 206 is de meest verkochte Franse auto: Er zijn meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht. De Peugeot 207 staat op de 7de plaats met meer dan 5 miljoen verkochte auto's.

Het logo van Peugeot is een gouden leeuw. Dit is geĆÆnspireerd op het wapenschild van de Franse regio Franche-ComtĆ©. Het is ook terug te vinden in het logo van de Franse voetbal club FC Sochaux-MontbĆ©liard. Een voetbalclub opgericht op de productiesite van Peugeot.

Contactgegevens Peugeot Belgiƫ

Je kan Peugeot contacteren via een van de vele Peugeotverdelers in Belgiƫ. Op de website van Peugeot vind je een lijst met alle officiƫle Peugeot verdelers.

Heb je vragen of wil je advies voor je Peugeot verzekering? Neem contact op met een van de verzekeringsexperts van Seraphin op 02 896 83 81 of per mail op [email protected]

Ā 

Met Peugeot heb je een goede auto gekocht. Als je deze ook goed wilt verzekeren, kan je met Seraphin een simulatie maken voor je Peugeot verzekering. Wij vinden voor jou de autoverzekering die het best bij je past.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Fantastisch om online een verzekering af te sluiten, een van de beste verzekeringen omdat ze onafhankelijk zijn ! En de dekkingen die ze aanbieden blijven toenemen. Ze worden steeds belangrijker! Blijf zo voort doen!

Agathe P.
Niels
Advocaat