Renault Verzekering 🚗 | Prijs Berekenen Online | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Renault Verzekering: Alles over de Autoverzekering voor je Renault

 • check-circle
  De Renault Autoverzekering
 • check-circle
  Bereken je Autoverzekering en Vergelijk

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Op zoek naar een Autoverzekering voor je Renault? 🔎 Meer informatie over de verschillende Autoverzekeringen en Maak een Simulatie met Seraphin

Je wilt een autoverzekering voor je nieuwe Renault? Je hebt geen slechte auto gekozen. Nu wil je ook de juiste autoverzekering voor je Renault? Met Seraphin bereken je een autoverzekering in enkele klikken en kan je deze vergelijken met verschillende autoverzekeringen op de markt. Het maakt niet uit welk merk van auto. Maak een simulatie voor je Renault verzekering en vind de autoverzekering die bij je past.

Hoe maak ik een Simulatie voor mijn Renault Verzekering ?

Je kan een autoverzekering afsluiten voor je Renault bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Renault biedt zelf ook autoverzekeringen aan in partnerschap met Yuzzu. Bij Seraphin bereken je met één simulatie jouw autoverzekering bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Zo vind je een autoverzekering op maat.

Wat bepaalt de Premie van mijn Renault Verzekering ?

Als je een simulatie maakt voor je autoverzekering, kan je zien dat de premie soms afwijkt van vergelijkende tabellen. Dit komt omdat een verzekeringsmaatschappij de premie van je Renault verzekering berekend aan de hand van verschillende factoren:

 • Je leeftijd
 • Het model van je Renault
 • De leeftijd van je Renault
 • Het aantal Km dat je aflegt per jaar
 • Je woonplaats
 • Je ervaring als bestuurder (je schadeverleden)
 • De waarborgen die je wilt afsluiten

De Renault Autoverzekering: Een Prijs Vergelijking

Om je toch een algemeen beeld te geven over de prijs van een Renault autoverzekering hebben een simulatie gemaakt voor een Renault Clio verzekering.
In de tabel vind je de verschillende premies van verschillende verzekeraars.

Verzekeraar Model Prijs BA
Ethias Renault Clio 1.5 325€
Yuzzu Renault Clio 1.5 320€
Corona Direct Renault Clio 1.5 237€(max. 12.000 Km/jaar
ING Renault Clio 1.5 225€

Deze simulatie werd uitgevoerd voor een 50 jarige vrouw, wonende in Waals-Brabant

Deze cijfers geven je een beeld van de verschillen in prijs. Ben je ook benieuwd welke autoverzekering het voordeligst is voor jou? Maak gratis een simulatie bij Seraphin en ontdek een autoverzekering die volledig bij jou past!

De Renault Verzekering: Het is niet enkel de Premie die telt

Een autoverzekering wordt vaak vergeleken aan de hand van de prijs. Dit is normaal want wie wil er niet de goedkoopste autoverzekering. Echter is het ook belangrijk dat de autoverzekering je volledig dekt. Wat ben je immers met een autoverzekering als je achteraf ontdekt dat je toch niet gedekt bent door je autoverzekering.

Bij Seraphin hechten we een enorme waarde aan de kwaliteit van een autoverzekering. Wij raden altijd aan de algemene voorwaarden van een autoverzekering te lezen en de verschillende waarborgen te vergelijken. Als je dit wilt doen kan je een simulatie maken en advies vragen aan een van onze verzekeringsexperts.

De Renault Verzekering: De verschillende waarborgen

Een waarborg is een bescherming die je opneemt in je verzekeringscontract tegen een specifiek risico dat je loopt als je een auto bestuurt. In het algemeen zijn er 5 verschillende waarborgen die je kan opnemen in een verzekeringscontract:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid: Dit is het wettelijk verplicht minimum voor elke auto in België. Ze dekt de schade die je aan derden kan veroorzaken.
 • De rechtsbijstand: Deze waarborg beschermt je belangen als bestuurder. Ze komt tussen voor de advocaatkosten, een minnelijke schikking, een tegenexpertise, enz.
 • De omnium: Dit is een verzekering voor de materiële schade aan je auto. Meestal kan je tussen twee verschillende omnium formules kiezen. Je hebt de mini-omnium. Deze komt tussen voor veelvoorkomende schade zoals brand, diefstal, glasbreuk, en. Als je de dekking verder wilt uitbreiden, kan je een full omnium afsluiten. Dit dekt ook de materiële schade die je zelf veroorzaakt of de materiële schade door vandalisme of na vluchtmisdrijf.
 • De bestuurdersverzekering: Deze waarborg is een verzekering voor de bestuurder zelf. Het komt tussen voor de lichamelijke schade die je kan oplopen als je een auto bestuurt. Ze dekt de medische kosten maar ook een mogelijke arbeidsongeschiktheid of eventueel overlijden.
 • De bijstand: Deze dekt de mogelijke autopech. Ze komt tussen voor de mogelijke kosten als je in panne valt, de takelkosten, enz. Sommige verzekeringsmaatschappijen voorzien ook een vervangwagen bij deze waarborg.

De geschiedenis van Renault

Renault werd in 1899 opgericht door de gebroeders Renault. Ze staat al jaren in de top 3 meest verkochte auto's in België. In 2015 was Renault het eerste merk dat meer dan 60.000 auto's heeft verkocht in België. Het model Clio is een van de meest verkochte modellen van Renault en stond in 2019 op de 4de plaats van de top 30 ingeschreven automodellen. Nu is Renault een van de 5 grootste autobouwers ter wereld.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

De prijzen, de reactiviteit en de sympathie zijn een plus punt 👍

Agathe P.
Peter
Metselaar