Oldtimer Verzekering 🚗 | Prijs Berekenen | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Hoe kan je een Oldtimer Verzekeren ?

 • check-circle
  Alles over de Oldtimer Verzekering
 • check-circle
  Bereken de Prijs van je Oltimer Verzekering in 1 minuut

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Verzeker uw hoofdvoertuig EN uw oldtimer bij Seraphin. Ontdek meer over de Oldtimer verzekering bij Seraphin! Gratis offerte in een minuut

Heb je een oldtimer? Of ben je een autoverzamelaar? Als je zonder bezorgdheden met je oldtimer wilt rijden, kan je een oldtimerverzekering afsluiten. Een oldtimer verzekering is een autoverzekering gespecialiseerd voor auto's ouder dan 25 jaar. De oldtimer verzekering laat je met een gerust hart je auto besturen en je geniet van voordelige tarieven.

Om uw oldtimer bij Seraphin te verzekeren, moet u ook uw hoofdvoertuig bij Seraphin verzekeren. Zonder dit hoofdvoertuig zal Seraphin u helaas geen autoverzekering voor uw oldtimer kunnen aanbieden.

Seraphin heef goed relaties met verschillende verzekeraars waarvan je kan profiteren om een voordelige oldtimer verzekering af te sluiten. Je kan eenvoudig online de autoverzekering voor je oldtimer berekenen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen.

 

In dit artikel vind je de informatie over een Oldtimer verzekering. Je vindt hier de informatie over

      
 • Wat een oldtimer is
 •     
 • Wat de oldtimer verzekering inhoudt
 •     
 • Het combineren van je oldtimer verzekeringen

Wat is het verschil tussen een Verzekering voor een Oldtimer of een Oude Auto ?

Een auto kan beschouwd worden als een oldtimer als de auto 25 of 30 jaar oud is (afhankelijk van je regio). Daarnaast zijn er nog twee andere voorwaarden waaraan je auto moet voldoen voor het statuut oldtimer.

 • De auto mag enkel gebruikt worden als hobby en dus niet voor de verplaatsing thuis - werk.
 • Het mag niet je voornaamste voertuig zijn. Je hebt een andere auto nodig. (Een motor kan niet dienen als voornaamste voertuig)
 

Let op het regelement voor het statuut oldtimer in je regio:

      
 • De leeftijd voor een oldtimer ligt in Vlaanderen vast op 30 jaar.
 •     
 • De leeftijd voor een Oldtimer in Brussel is nog aan het evolueren. Ze ligt nu vast in 2020 op 28 jaar, in 2021 op 29 jaar en zal vast komen te liggen op de leeftijd van 30 jaar in 2022
 •     
 • In Wallonië ligt de leeftijd vast op 30 jaar

Voor een oldtimer gelden dezelfde regels als elke andere auto in het verkeer. Elke oldtimer moet steeds voorzien zijn van een groene kaart, een inschrijvingsbewijs en een nummerplaat. De nummerplaat van een oldtimer verschilt wel. Bij een oldtimer start deze met de letter 'O'.

 

Sinds 2013 is het regelement voor oldtimers veranderd. Nu mag een oldtimer elk moment van de dag de weg op. Ze mogen nu ook na zonsondergang rijden. Voor voertuigen met rupsbanden gelden wel andere regels. Deze mogen enkel de baan op voor oldtimermanifestaties of voor proefritten van maximum 3 km van de stallingsplaats.

Hoe werkt de Oldtimer Verzekering in België ?

De oldtimer verzekering in België verschilt niet veel van een gewone autoverzekering. Aangezien de oldtimer enkel voor vrijetijdsbesteding gebruikt mag worden, is de oldtimer verzekering soms goedkoper dan een gewone autoverzekering.
Je kan bij Seraphin de verzekering voor je oldtimer zoeken in enkele klikken

Als je kijkt naar de prijs van een oldtimer verzekering moet je een onderscheid maken tussen twee groepen:

 1. Eigenaars die lid zijn van een autovereniging voor oldtimers: Hierbij heeft de vereniging vaak onderhandeld met een verzekeraar voor kortingen op de oltimer verzekering van haar leden.
 2. Eigenaars die geen lid zijn van een autovereniging voor oldtimers: Zij kunnen meestal niet genieten van de kortingen waarover een vereniging onderhandeld heeft.

De waarborgen van een oldtimerverzekering zijn identiek aan de waarborgen van een autoverzekering. De naam kan wel verschillen afhankelijk van de verzekeraar.

 • De burgerlijke aansprakelijkheid is de wettelijk verplichte verzekering. Het komt tussen voor de schade die je aan derden veroorzaakt.
 • De bestuurdersverzekering verzekert je eigen lichamelijke schade.
 • De rechtsbijstand beschermt je rechten als bestuurder
 • De bijstand komt tussen voor de technische problemen met je auto

Het is in het algemeen niet mogelijk een omniumverzekering af te sluiten voor je oldtimer. Zeer weinig verzekeringsmaatschappijen nemen niet het risico om een oldtimer met dergelijke verzekering te dekken. Neem contact op met Seraphin om hierover meer te weten te komen.

De Combinatie van een Oldtimer Verzekering voor een Collectie

Als je oldtimers verzamelt, kan je de verzekeringen van je verschillende oldtimers combineren. Waarom zou je meer betalen voor twee oldtimers of meer verzekeringen als je maar met een oldtimer tegelijkertijd kan rijden.

Bij Seraphin hebben we zeer voordelige oldtimer verzekeringen. Vanaf de tweede oldtimer hoef je maar een klein supplement betalen voor elke extra oldtimer.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Zeer tevreden, het personeel is sympathiek en luistert aandachtig. Hetzelfde geldt voor de kwaliteit en de snelheid waarmee ik geholpen ben. Bedankt en doe zo voort. Zo’n service wordt zeldzaam.

Agathe P.
Lars
Arbeider