Seraphin
Vraag een offerte

Wat is de Prijs van een Oldtimer Verzekering?

 • check-circle
  Je Oldtimer Verzekering bij Seraphin
 • check-circle
  Bereken de Prijs in 1 minuut Online

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Verzeker uw hoofdvoertuig EN uw oldtimer bij Seraphin. Ontdek meer over de Oldtimer verzekering bij Seraphin! Gratis offerte in een minuut

Heb je zojuist een oldtimer gekocht? Of ben je van plan een oldtimer te kopen en zoek je de prijs van een oldtimer verzekering? Dan ben je op de juiste plaats! Bij Seraphin kan je de autoverzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschappijen berekenen. Maak een simulatie en vind een verzekering voor je oldtimer.

Om uw oldtimer bij Seraphin te verzekeren, moet u ook uw hoofdvoertuig bij Seraphin verzekeren. Zonder dit hoofdvoertuig zal Seraphin u helaas geen autoverzekering voor uw oldtimer kunnen aanbieden.

Oldtimer Verzekering Prijs: Wat is een Oldtimer?

Wat is nu de exacte definitie van een oldtimer? En wat zijn de voor-en nadelen? Een oldtimer moet in België aan volgende voorwaarden voldoen:

 • De auto moet ouder zijn dan 30 jaar (vanaf 2022 ook in Brussel).
 • De auto mag enkel gebruikt worden voor vrijetijdsbesteding: Dus niet voor het dagelijks gebruik zoals naar woon-werk verkeer.
 • Het is niet je voornaamste voertuig. Je hebt een andere auto waarmee je de voornaamste ritten doet (een motor kan niet het voornaamste voortuig zijn).

Als je aan deze voorwaarden voldoet, kan je de auto inschrijven als oldtimer. De auto hoort wel zoals elke andere auto in orde te zijn op de baan. Het is verplicht je grijze en groene kaart bij te hebben, alsook een nummerplaat te bevestigen. Sinds 2013 verschilt de nummerplaat van een oldtimer met een gewone nummerplaat. De nummerplaat van een oldtimer zal starten met de letter 'O'.

Oldtimer Verzekering Prijs: Wat zijn de Voordelen van een Oldtimer?

Waarom zou je een auto inschrijven als oldtimer?

 • Een auto ingeschreven als oldtimer moet minder verkeersbelasting betalen dan een gewone auto.
 • Een oldtimer moet enkel bij de inschrijving langs de keuring. Daarna zal je nooit meer voor een technische controle naar de keuring moeten gaan.
 • De verzekering van een oldtimer is vaak goedkoper.

Oldtimer Verzekering Prijs: Wat zijn de Nadelen van een Oldtimer

Natuurlijk zijn er niet enkel voordelen aan een oldtimer. Er zijn ook enkele nadelen:

 • De auto mag enkel privé gebruikt worden en niet voor professioneel gebruik.
 • Je mag de auto enkel gebruiken voor vrijetijdsbesteding: Dus geen woon-werk verkeer.

Oldtimer Verzekering Prijs: Waarvoor ben ik Verzekerd?

Een oldtimer heeft dezelfde waarborgen als een autoverzekering. Ze verschilt vooral in prijs omdat je de auto enkel kan gebruiken voor vrijetijdsbesteding een geen andere verplaatsingen. Voor een oldtimer verzekering kan je je volgende waarborgen afsluiten:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid: Deze komt tussen voor de schade die je kan veroorzaken aan derden. Ze is voor elke auto (ook oldtimer) wettelijk verplicht.
 • De bestuurdersverzekering: Dit is een verzekering voor de bestuurder van het voertuig. Ze komt tussen voor de lichamelijke schade die jij als bestuurder kan oplopen.
 • De rechtsbijstand: Deze waarborg beschermt je rechten als bestuurder. Ze zal tussen komen voor de kosten na een ongeval zoals minnelijke schikking, advocaatkosten, enz.
 • De bijstand: Deze waarborg komt tussen voor de kosten die je kan oplopen als je met de oldtimer in panne valt.

Er bestaat ook nog een omniumverzekering. Er zijn echter weinig verzekeringsmaatschappijen die omniumverzekeringen aanbieden voor oldtimers. Als je meer informatie wilt over een omniumverzekering met een oldtimer, kan je Seraphin contacteren.

Waar vind ik de Prijs van een Oldtimer Verzekering?

Ben je benieuwd naar de prijs van de verzekering voor jouw oldtimer? Dan kan je met Seraphin een simulatie maken en een oldtimer verzekering bereken. Daarnaast geniet je bij Seraphin, de digitale verzekeringsmakelaar, ook van advies over de verschillende oldtimer verzekeringen.

Als je online een aanbieding hebt gevonden, kan je deze ook meteen afsluiten. Bij Seraphin moet je niet meer uit de zetel te komen om je auto te verzekeren. Je kan zelfs online tekenen.

Lagere Prijs Oldtimer Verzekering: De Combinatie

Verzamel je verschillende oldtimers? Of heb je meer dan 1 oldtimer? Dan kan je genieten van zeer voordelige tarieven voor je oldtimerverzekering. Als bestuurder kan je immers maar 1 oldtimer tegelijk besturen. Waarom zou je dan dubbel zoveel betalen voor je autoverzekering? Je kan de verschillende oldtimerverzekeringen combineren. Voor elke extra oldtimer dat je verzekert, hoef je slechts een klein supplement te betalen om deze te verzekeren.

 

Een oldtimer verzekering verschilt niet veel van een autoverzekering. Ze heeft dezelfde waarborgen behalve een omnium. De oldtimer verzekering is ook goedkoper dan een gewone autoverzekering maar je kan de oldtimer enkel gebruiken voor vrijetijdsbesteding.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitstekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Zeer tevreden, het personeel is sympathiek en luistert aandachtig. Hetzelfde geldt voor de kwaliteit en de snelheid waarmee ik geholpen ben. Bedankt en doe zo voort. Zo’n service wordt zeldzaam.

Agathe P.
Lars
Arbeider