Seraphin
Vraag een offerte

Wat is de Prijs van een Omniumverzekering?

 • check-circle
  Bereken je Omniumverzekering
 • check-circle
  Vergelijk je Autoverzekering in 1 minuut

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

🔎Ben je benieuwd naar de Prijs van een Omniumverzekering voor je nieuwe auto? Maak een Simulatie en Vergelijk verschillende Omniumverzekeringen

Je bent benieuwd naar de prijs van een omniumverzekering? Maak een simulatie en bereken de prijs van je omniumverzekering in enkele klikken. Met Seraphin kan je eenvoudig en snel de prijs van verschillende omniumverzekeringen vergelijken. Als je vragen hebt, kan je genieten van het onafhankelijk advies van je verzekeringsmakelaar. Seraphin helpt je van A tot Z voor je autoverzekering. Van het afsluiten tot het opzeggen of het schadebeheer.

Hoe kan ik de Prijs van een Omnium Berekenen ?

Om je een idee te geven over de gemiddelde prijs van een omniumverzekering hebben we voor jou een simulatie gemaakt bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Deze prijs werd berekend voor een 45 jarige vrouw met een Volkswagen Golf wonende in Waals-Brabant.

Verzekeraar Prijs Omnium
Allianz € 951
AXA € 933
Baloise € 974
Cell € 832
Corona € 744
Ethias € 924
Federale € 936
Generali € 979
ING € 537
P&V € 896

Deze prijzen kunnen variëren afhankelijk van je profiel, je auto

Je ziet in de tabel dat de prijs van een omniumverzekering schommelt tussen de 700€ en 900€. Het is echter van belang dat de dekking van de omnium ook goed is. Wij raden aan niet enkel de prijs te vergelijken maar ook de verschillende waarborgen en de franchise van je autoverzekering.

Met Seraphin kan je online eenvoudig en snel je omnium berekenen en de verschillende waarborgen vergelijken. Bij Seraphin vind je de best passende omniumverzekering voor je auto aan een goedkope prijs.

Waarom verschilt de Prijs van mijn Omniumverzekering?

De premie van een autoverzekering wordt berekend op basis van jouw risicoprofiel. Dit is afhankelijk van:

 • Je leeftijd
 • Het merk en model van de auto
 • De leeftijd van de auto
 • Het vermogen van de auto
 • Het verbruik en brandstof van de auto
 • Jouw woonplaats
 • Het aantal kilometers dat je aflegt per jaar
 • Je ervaring als chauffeur en je schadeverleden

De Prijs van een Omniumverzekering: Wat is het verschil tussen een Omnium en een Mini Omnium?

De meeste verzekeraars bieden twee verschillende omniumformules aan: De omnium en de mini-omnium. Zij zullen verschillen in prijs omdat de mini-omnum een minder uitgebreide dekking heeft dan de omnium. In de vergelijkende tabel vind je het voornaamste verschil.

Waarborg Header Header
Diefstal Ja Ja
Brand Ja Ja
Natuurrampen Ja Ja
Botsing met een dier Ja Ja
Zelf veroorzaakte materiële schade Nee Ja

Prijs Omniumverzekering: Wat zijn de Voorwaarden om een Omnium Af te Sluiten?

Je kan niet voor elke auto een omnium afsluiten. Dit is enkel mogelijk in twee situaties:

 1. Als je een nieuwe auto hebt of een auto die minder dan 1 jaar oud is
 2. Als je al verzekerd bent met een omnium voor je auto en je verandert van verzekeraar

Als je niet aan deze voorwaarde voldoet kan je nog steeds een mini-omnium afsluiten voor je auto. Deze beschermt je auto tegen alle materiële schade die niet het gevolg is van je rijgedrag.

De Prijs van een Omniumverzekering: Wat zijn de verschillende waarborgen?

Omniumverzekeringen kunnen tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen verschillen. Het is belangrijk deze verschillende onderdelen ook in je vergelijking op te nemen om zo objectief verschillende omniumverzekeringen te kunnen vergelijken. Hieronder vind je de waarborgen die meestal voorkomen in een omniumverzekering.

 • De waarborg brand: Deze waarborg komt tussen voor de schade aan je auto veroorzaakt door brand, ontploffingen, steekvlammen maar ook voor de schade als gevolg van een kortsluiting of de kosten voor het blussen van de auto.
 • De waarborg diefstal: Deze waarborg komt niet enkel tussen voor de kosten van de diefstal zelf maar ook voor de geleden schade als gevolg van de diefstal of poging tot diefstal. (carjacking, slotschade, enz.)
 • De waarborg glasbreuk: Deze komt tussen voor de schade aan je voor-, zij-en acherruiten. Ze biedt vaak ook een bescherming voor een panoramisch dak.
 • De waarborg natuurkrachten en aanrijding met een dier: Deze waarborg komt tussen voor de schade aan je auto die veroorzaakt kan worden door storm, vallende stenen, lawines, sneeuwdruk, aardverschuivingen, aardbevingen, overstromingen, vloedgolven, vulkaaneruptie en schade als gevolg van een botsing met een dier.
 • De waarborg materiële schade: Deze komt tussen voor de materiële schade die je zelf aan je auto veroorzaakt. Deze schade kan zijn door een ongeval waarvoor je in fout bent of een botsing met een object. Ze komt ook tussen voor de schade waarvoor geen aansprakelijkheid gesteld kan worden zoals de schade na vluchtmisdrijf of door vandalisme.
 

De prijs van een omniumverzekering verschilt tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Als je een omnium wilt vergelijken is het belangrijk dat je kijkt naar de premie, de franchise en de verschillende waarborgen. Je kan dit eenvoudig en snel doen met de simulator van Seraphin. Wij helpen je de omnium te vinden die bij je past.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitstekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Zeer tevreden, het personeel is sympathiek en luistert aandachtig. Hetzelfde geldt voor de kwaliteit en de snelheid waarmee ik geholpen ben. Bedankt en doe zo voort. Zo’n service wordt zeldzaam.

Agathe P.
Lars
Arbeider