Seraphin
Vraag een offerte

Hoe Sluit ik Online een Autoverzekering Af ?

 • check-circle
  Een Autoverzekering volledig online!
 • check-circle
  Bereken je Autoverzekering in enkele klikken

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

šŸ§® Bereken je Autoverzekering bij verschillende Verzekeringsmaatschappijen en Sluit ineens je Autoverzekering Online af. Eenvoudig & Snel met Seraphin

Als je zoekt naar een online autoverzekering, ben je op de juiste plaats. Bij Seraphin kan je niet enkel een simulatie maken voor je autoverzekering. Je kan je autoverzekering ook snel online afsluiten.

Ā 

Veel websites bieden een online verzekeringsofferte aan. Maar dit wilt niet zeggen dat je de autoverzekering online kan afsluiten. Het is zoals de simulatie van Seraphin waarbij je een aanbieding kan vinden. Bij Seraphin kan je deze ook effectief online afsluiten en het contract online tekenen.

De Online Autoverzekering van Seraphin

Seraphin is de eerste digitale makelaar van Belgiƫ die volledig digitaal werkt. Van de aanbieding tot het afsluiten en het schadebeheer. U kan alles via het internet beheren.

Je hoeft geen documenten te verzenden per post of naar een agentschap te gaan. Je kan zelfs geldig online je contract ondertekenen. Je moet enkel van de noodzakelijke documenten een foto nemen of ze inscannen en door sturen per mail. Het is echt volledig digitaal.

Bij Seraphin wordt je verzekeringscontract de volgende dag of de dag zelf nog opgesteld. Waarom kan er een vertraging zijn voor het opstellen van het verzekeringscontract? Het verzekeringscontract is pas echt geldig als het ondertekend is en betaald. De betaling moet overgeschreven worden ten aanzichten van de verzekeringsmaatschappij. Zij moet de betaling bevestigen wat soms enkele dagen duurt. Maar Seraphin verzekert je: Het verzekeringscontract wordt binnen de 24 werkuren opgesteld!

De Autoverzekering Online: Pas Op!

Er zijn sommige verzekeringsmaatschappijen die een directe verzekering online aanbieden. Let op: Vaak moet je nog steeds meerdere documenten verzenden per post. Als je bij Seraphin online een offerte aanvraagt, heb je een verzekeringscontract binnen de 48u.

Sommige grote verzekeraars zoals Touring en Ethias hebben nog geen directe verzekering online.

Verzekeraar Contract per e-mail contract ontvangen per post Handtekening van het contract
Corona direct Ja Ja verzenden per post
Ethias Nee Ja verzenden per post of een bureau van Ethias
Generali Ja Ja Bij een makelaar van Generali
Touring Ja Ja Verzenden per post of een Touring shop
ING Ja Ja Verzenden per post of in een ING agentschap
Seraphin Ja Nee Handtekening online. Je moet niets posten
Ā 

Weet dat je in Belgiƫ 14 dagen herroepingsrecht hebt. Je kan tot 14 dagen na het afsluiten van de autoverzekering het verzekeringscontract opzeggen. Dit moet gebeuren met een opzeggingsbrief naar de verzekeraar (en niet je verzekeringsmakelaar)

Hoe lang duurt het om Online een Autoverzekering af te sluiten?

Bij Seraphin stellen we binnen de 48 werkuren je verzekeringscontract op. De verzekeringsmaatschappij die je dekt, voert echter de controle uit van het verzekeringscontract. Zij zal je schadeattest controleren en kijken of je geen problemen hebt gehad met je betaling in het verleden. Seraphin is als verzekeringsmakelaar hiervoor niet verantwoordelijk en kan er niets aan doen om deze procedure te versnellen.

Wat kan mijn Online Autoverzekering Vertragen?

Er zijn verschillende zaken die het opstellen van je verzekeringscontract kunnen vertragen:

 • Het aantal schade gevallen: Bij ieder schadegeval kan de premie van je autoverzekering stijgen. De verzekeringsmaatschappij zal elk schadegeval in je verleden controleren.
 • Betalingsproblemen: Je verzekeringscontract is pas volledig geldig als je de eerste betaling hebt uitgevoerd. Als er problemen zijn met de betaling kan dit de procedure vertragen.
 • Als je al geweigerd bent geweest door een andere verzekeringsmaatschappij.

De Online Autoverzekering: Hoe beƫindig ik mijn huidig Verzekeringscontract?

Als je een andere autoverzekering wilt afsluiten, moet je het huidig verzekeringscontract opzeggen. Dit moet 3 maanden gebeuren voor de vervaldatum van het contract. Als je een autoverzekering online afsluit met Seraphin, zullen wij voor jou het huidig verzekeringscontract opzeggen. Daarvoor zullen we de volgende gegevens nodig hebben:

 • Identiteitskaart
 • Rijbewijs
 • Schadeattest
 • Eventuele grijze kaart of aanvraag tot inschrijving

En je mag geen probleem hebben gehad met de betaling in de laatste 5 jaar. Vergeet niet dat je auto altijd verzekerd moet zijn met een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, zelfs als het voertuig stilstaat.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitstekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Samuel is een makelaar die eenvoudig en duidelijk alles uitlegt. Zijn werk is professioneel en zeer reactief. Ik ben zeer tevreden. Het online platform is intuĆÆtief.

Agathe P.
Lary
Elektricien