Polis Autoverzekering 🚘 | Prijs Berekenen | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Alles dat je moet weten over de Polis van een Autoverzekering

 • check-circle
  Alles over de Polis van een Autoverzekering
 • check-circle
  Bereken je Autoverzekering in 1 minuut

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

🔎Ontdek de verschillende Autoverzekeringen met Seraphin. Maak een Simulatie en Vergelijk verschillende Verzekeringsmaatschappijen Online.

Ben je op zoek naar een autoverzekering? Of wil je weten wat de polis van een autoverzekering inhoudt? In beide gevallen ben je op de juiste plaats. Met Seraphin kan je in enkele klikken een simulatie maken voor je autoverzekering. Wij vergelijken verschillende autoverzekeringen en vinden zo de polis die het best bij je past!

 

In dit artikel bespreken we de polis van een autoverzekering. Je vindt informatie over

      
 • De inhoud van een autoverzekering polis
 •     
 • Een vergelijking van de premie
 •     
 • De simulatie van Seraphin

Wat is de Polis van een Autoverzekering ?

De polis van een autoverzekering is het verzekeringscontract. Ze bevat alle informatie over de autoverzekering. De gegevens van de verzekeraar en de verzekerde, het verzekerde risico object, enz.

Wat zijn de Waarborgen van een Autoverzekering Polis ?

Een belangrijk deel van de polis van een autoverzekering zijn de waarborgen. Een waarborg is een bescherming tegen een bepaald risico dat je opneemt in je verzekeringspolis. In het algemeen zijn er 5 verschillende waarborgen die je kan opnemen:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid: Deze waarborg komt tussen voor de materiële en lichamelijke schade die je aan derden kan veroorzaken. Ze is in België wettelijk verplicht voor elke auto die ingeschreven staat bij de DIV (en dus elke auto op de openbare weg). Ook als het voertuig stilstaat.
 • De rechtsbijstand: Deze waarborg verdedigt jouw belangen. Ze is een verzekering voor een snel en goed schadebeheer. Daarom dat ze door Seraphin altijd aangeraden wordt. Ze komt tussen in geval van een geschil, voor de advocaatkosten, een minnelijke schikking, enz.
 • De bestuurdersverzkering: Deze waarborg is een verzekering voor de bestuurder zelf. Ze dekt de lichamelijke schade die je kan oplopen als je een voertuig bestuurt. Ze komt tussen voor de medische kosten maar ook een mogelijke arbeidsongeschiktheid en eventueel overlijden.
 • De omnium: Deze waarborg dekt de materiële schade aan je auto. De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden twee formules aan. Een voor de veel voorkomende materiële schade zoals brand, diefstal, natuurkrachten, enz. (de mini-omnium) en een voor alle materiële schade, ook de schade die je zelf veroorzaakt zoals tijdens een ongeval in fout (full omnium).
 • De bijstand: Dit is een waarborg die je bestaat als je in panne valt met de auto. Ze komt tussen voor de pechverhelping, het takelen, de repatriëring, enz. Sommige verzekeraars voorzien ook een vervangwagen.

Enkel de burgerlijke aansprakelijkheid (BA) is in België verplicht. Je kan zelf kiezen welke andere waarborgen je wilt opnemen en dus welke andere risico's je wilt dekken.

Wat is het Polisnummer van een Autoverzekering ?

Soms wordt je gevraagd naar het polisnummer van je autoverzekering. Dit is het nummer van het verzekeringscontract (polis). Er zijn drie verschillende manieren om deze terug te vinden:

 1. Je vindt het polisnummer van je autoverzekering op de groene kaart van je auto.
 2. Je kan het polisnummer altijd terug vinden op het verzekeringscontract.
 3. Je kan dit vragen aan je verzekeringsmakelaar.

Een Polis van een Autoverzekering Vergelijken

Je bent waarschijnlijk op zoek naar de beste polis voor je autoverzekering. In dit is het geval belangrijk dat je de verschillende polissen juist vergelijkt. Het is een natuurlijk reflex om eerst naar de prijs te kijken. Dit is uiteraard belangrijk. Maar daarnaast is het ook belangrijk de waarborgen van een polis te vergelijken. Wat ben je immers met een autoverzekering als de polis je niet dekt na bepaald risico.

Met Seraphin doen we beiden. We gaan op zoek naar een polis voor je autoverzekering die past voor de risico's waartegen je jezelf wilt beschermen. Daarnaast zoeken we de autoverzekering die de juiste bescherming geeft aan de de beste prijs. Wil je het ook proberen?

Wat is de Premie van de polis voor mijn Autoverzekering ?

Om je een idee te geven over de prijs van een autoverzekering, hebben we voor jou een tabel gemaakt met de prijs van een omnium bij verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Verzekeraar Prijs Omnium
Allianz 951 €
AXA 933 €
Baloise 974 €
KBC 832 €
Corona 744 €
Ethias 924 €
Federale 936 €
Generali 979 €
ING 537 €
P&V 896 €

De testpersoon van deze simulatie was een 45 jarige bestuurster van een Volkswagen golf.

Deze tabel geeft aan dat de prijs van een omnium verzekering zich tussen de 700-900€ bevindt. Echter kan de prijs ook variëren afhankelijk van jouw profiel.

Wat bepaalt de Premie van mijn Autoverzekering Polis ?

Zoals aangegeven bij de vorige tabel kan de prijs van een autoverzekering verschillen van persoon tot persoon. De premie van je autoverzekering polis wordt bepaald aan de hand van:

 • Je leeftijd
 • Het merk en model van je auto
 • De leeftijd van je auto
 • Het vermogen van je auto
 • De brandstof en het gebruik van je auto
 • Het aantal kilometers dat je aflegt per jaar
 • Je woonplaats
 • Je ervaring als bestuurder (De tijd dat je een definitief rijbewijs hebt, je schadeverleden, aantal verzekerde jaren)

Hoe maak ik een Simulatie voor de Polis van mijn Autoverzekering ?

Met Seraphin kan je een simulatie maken voor je autoverzekering in enkele klikken. Je hoeft slechts 6 vragen te bantwoorden en we gaan met jou op zoek naar de ideale autoverzekering voor je auto. Deze zoekopdracht kan je nog verder verfijnen door enkele bijkomende vragen in te vullen die mogelijks een korting kunnen geven op je autoverzekering. Als je vragen heb of je hebt hulp nodig, kan je altijd rekenen op de hulp van een Seraphin verzekeringsexpert.

 

De polis van een autoverzekering bevat alle contractuele informatie over de autoverzekering. Als je een autoverzekering afsluit of vergelijkt is het altijd belangrijk de polis en de algemene voorwaarden van een autoverzekering te vergelijken.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

De prijzen, de reactiviteit en de sympathie zijn een plus punt 👍

Agathe P.
Peter
Metselaar