Seraphin
Vraag een offerte

Wat is de Prijs van een Autoverzekering ?

 • check-circle
  Bereken je autoverzekering in 1 minuut
 • check-circle
  Maak een Simulatie en krijg een Offerte

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Ben je nieuwsgierig naar de Prijs van je Autoverzekering bij verschillende Verzekeringsmaatschappijen? 📊 Maak met Seraphin een Simulatie Online

Ga je een nieuwe auto aankopen en ben je opzoek naar de gemiddelde prijs van een autoverzekering? Bij Seraphin ben je op de juiste plaats. Je kan bij ons een simulatie voor jouw autoverzekering maken en de prijs berekenen. Seraphin werkt samen met verschillende verzekeringsmaatschappijen en zoekt voor elke klant een verzekering op maat.

Hoe vind ik de Prijs van mijn Autoverzekering?

Je kan bij verschillende verzekeraars en verzekeringsmakelaars op zoek gaan naar een goedkope en passende autoverzekering. Echter moet je hiervoor vaak langs een agentschap gaan al is het maar voor een handtekening te zetten. Bij Seraphin hebben we onze diensten gedigitaliseerd zodat jij eenvoudig en snel online een autoverzekering kan vinden en afsluiten.

In enkele klikken kom je de prijs van je autoverzekering te weten bij verschillende verzekeringsmaatschappijen op de Belgische markt. Als je het moeilijk vindt om de juiste verzekeraar te kiezen, kan je steeds rekenen op het advies van onze adviseurs. Wanneer je een aanbieding vindt die bij je past, kan je deze ineens online afsluiten. Gedaan met al dat tijdverlies en die paparassen. Bij Seraphin vind je eenvoudig en snel een verzekering online.

Wat is de Gemiddelde Premie van een Autoverzekering in België?

Wil je een idee hebben van de gemiddelde prijs voor een autoverzekering in België ? In de tabel hieronder is de prijs van een autoverzekering in België weergeven bij verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Verzekeraar Prijs
Aedes € 355
Baloise € 395
KBC € 364
Corona € 351
Ethias € 327
Fédérale € 449
Generali € 354
ING € 346
P&V € 392
Touring € 319
Vivium € 285

Deze simulatie is uitgevoerd voor een persoon wonende in Waals-Brabant met geen enkel ongeval waarvoor hij/zij in fout was in de laatste 5 jaar. De prijs kan variëren en is afhankelijk van jouw profiel en auto.

_Ben je benieuwd naar de prijs van jouw autoverzekering? _

Waarvan is de Prijs van mijn Autoverzekering afhankelijk?

De prijzen van een autoverzekering verschillen niet enkel tussen verzekeraar maar ook van persoon tot persoon. Elke verzekeraar bepaalt het risico dat ze neemt aan de hand van het profiel en de auto die ze verzekert. Bij Seraphin stellen we 6 vragen om je autoverzekering te berekenen. Wij hebben dit nodig want een verzekeraar berekent je premie aan de hand van:

 • Je leeftijd
 • Je ervaring
 • Je schadeverleden en ervaring als bestuurder
 • De leeftijd van je auto
 • Het merk en model van je auto
 • De waarborgen die je wilt opnemen
 • Je woonplaats

Wanneer Daalt de Prijs van mijn Autoverzekering?

Zoals vermeldt in de lijst hierboven, zal de prijs van je autoverzekering dalen elk jaar dat je rijdt met een autoverzekering zonder een ongeval te hebben waarvoor je in fout bent. Dit komt door het bonus malus systeem. De meeste verzekeringsmaatschappijen maken hiervan gebruik:

 • Je begint met een bonus malus van 11
 • Elk jaar dat je rijdt zonder ongeval waarvoor je in fout bent, daalt je bonus malus met 1
 • Je bonus malus stijg voor elk ongeval waarvoor je in fout bent met 5

Met een bonus malus van 14 zal je een hoger percentage moeten betalen voor je autoverzekering. Dit percentage stijgt ook als de bonus malus stijgt. Maar geen zorgen! Het gaat ook in de omgekeerde richting. Als je bonus malus daalt zal je elke keer een goedkopere autoverzekering kunnen krijgen.

De Autoverzekering: Hoe krijg ik een Goedkopere Prijs?

Bij Seraphin kan je altijd een goedkope autoverzekering vinden als je in de categorie 'goede bestuurder ' zit. Hiervoor moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je bent 30 jaar of ouder
 • Je hebt ten minste 5 jaar een rijbewijs
 • Je bent al langer dan 4.5 jaar verzekerd met je auto
 • Je hebt geen enkel ongeval gehad waarvoor je in fout was in de laatste 5 jaar
 • Je hebt geen totaal verlies van je auto gehad in de laatste 5 jaar
 • Je hebt slechts 1 keer beroep moeten doen op je omnium in de laatste 5 jaar
 • Je auto is niet gestolen geweest in de laatste 5 jaar
 • Je bent de bestuurder van het voertuig dat je wilt verzekeren
 • Je wilt een auto verzekeren van minder dan 15 jaar oud

De Autoverzekering: Het is niet enkel de Prijs die telt!

Veel sites vergelijken tegenwoordig de prijs en tonen enkel de goedkoopste autoverzekeringen. Echter is het belangrijk erop te letten dat je nog steeds goed gedekt bent met je verzekering. Waarom zou je anders een verzekering afsluiten als ze niet tussenkomt wanneer je schade lijdt?

Bij Seraphin kijken we altijd eerst naar de waarborgen van een verzekering. Wij zullen enkel een autoverzekering verkopen als deze je werkelijk beschermt. Dit is de dienst van een verzekeringsmakelaar zoals Seraphin: Wij zoeken een goedkope autoverzekering die jou juist beschermt.

 

Als je op zoek bent naar de prijs van een autoverzekering kan je met Seraphin een simulatie maken. Je kan bovenop de simulatie ook genieten van gratis advies van onze verzekeringsexperts.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitstekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Samuel is een makelaar die eenvoudig en duidelijk alles uitlegt. Zijn werk is professioneel en zeer reactief. Ik ben zeer tevreden. Het online platform is intuïtief.

Agathe P.
Lary
Elektricien