De Verzekeringsmaatschappijen in BelgiĆ« šŸš— | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Wie zijn de verschillende Autoverzekeringsmaatschappijen in Belgiƫ

  • check-circle
    Je Autoverzekering berekenen
  • check-circle
    Alles weten over de Autoverzekering

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

šŸ”Ž Zoek je een Verzekeringsmaatschappij voor je Auto ? Wil je weten Welke Autoverzekering je moet kiezen ? Bereken met Seraphin je autoverzekering !

Heb je een nieuwe auto gekocht en wil je de verschillende verzekeringsmaatschappijen van Belgiƫ vergelijken? Of ben je op zoek naar een betere verzekering voor je auto? Je kan met Seraphin je autoverzekering berekenen voor verschillende verzekeringsmaatschappijen in Belgiƫ.

Ā 

In dit artikel vind je uitleg over de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Daarnaast geven we je enkele adviezen om een goede keuze te maken

De Verzekeringsmaatschappijen in Belgiƫ voor een Auto: Alle Autoverzekeringen Op Een Rij

Er zijn in Belgiƫ verschillende verzekeringsmaatschappijen die autoverzekeringen aanbieden. Seraphin werkt, als digitale verzekeringsmakelaar, samen met verschillende van deze verzekeringsmaatschappijen. Zo kan ze voor iedere klant een autoverzekering vinden op maat! Hieronder vind je een lijst met de verschillende verzekeringsmaatschappijen in Belgiƫ die een autoverzekering aanbieden:

Sommige van deze verzekeraars zijn zeer oude verzekeringsmaatschappijen. Andere zijn, zoals Seraphin, nieuwe start-ups die vernieuwing proberen te brengen in de wereld van autoverzekeringen. De meeste maatschappijen hebben autoverzekeringen voor zowel particulieren als zelfstandigen.

Vind nu met Seraphin een autoverzekering op maat!

Welke Verzekeringsmaatschappij kan ik Kiezen voor mijn Auto ? : 5 Adviezen van Seraphin

Als je een verzekeringsmaatschappij zoekt voor je auto, is natuurlijk de prijs van de autoverzekering belangrijk. Echter wil je ook een autoverzekering die jouw kosten goed dekt. Daarom geeft Seraphin 5 adviezen voor het kiezen van een autoverzekering.

1. Vergelijk Welke Autoverzekering past bij jouw Behoeften

Wat heb je nodig? Wil je enkel in orde zijn volgens de wetgeving? Dan moet je enkel een burgerlijke aansprakelijkheid afsluiten. Of wil je ook beschermd zijn als bestuurder in het verkeer? Dan zal een burgerlijke aansprakelijkheid gecombineerd met een bestuurdersverzekering het best bij je passen.

Je moet kiezen waarvoor je beschermd wilt zijn. Bespreek met je verzekeringsmakelaar Seraphin waarvoor je jezelf wilt beschermen en zij geeft jouw advies over welke waarborgen je het best afsluit. Seraphin helpt je een autoverzekering te vinden op maat.

2. Vergelijk Welke Autoverzekering past aan jouw Budget

Hoeveel ben je bereid uit te geven aan je autoverzekering ? Het helpt een bedrag in je hoofd te hebben met eventueel een marge dat je wilt besteden aan je autoverzekering.

Wil je een autoverzekering die je goed beschermt zonder teveel te betalen? Seraphin zoekt het voor jou!

3. Vergelijk Welke Waarborgen de Autoverzekering heeft

Niet alle waarborgen zijn gelijk. Er zijn "all risk" verzekeringen die niet alle risico's dekken. Bekijk zeker de algemene voorwaarden van een waarborg voordat je de verzekering afsluit. In de algemene voorwaarden zijn alle voorwaarden verwerkt. Het kan vermoeiend zijn maar het is de moeite waard om een goede autoverzekering te kiezen. Sommige verzekeraars zijn slim genoeg om verschillende clausules zo te formuleren dat ze misleidend kunnen zijn voor de klant. Lees dus zeker de algemene voorwaarden goed voor je een waarborg afsluit.

Seraphin vindt het belangrijk transparant te zijn in al haar verzekeringen. Twijfel niet ons te contacteren als je vragen hebt over een van onze aanbiedingen. We zijn bereikbaar per mail op [email protected] of op +32 896 26 02. Een adviseur van Seraphin zal je vragen beantwoorden en advies geven over een van de verzekeringen.

4. Vergelijk Welke Autoverzekering bij je past aan de hand van de aangeboden Diensten

Elke verzekeraar werkt op zijn eigen manier. Sommige verzekeraars hebben meer oor voor de klant dan anderen. Dit is ook het voordeel van een verzekeringsmakelaar. Voor een makelaar zoals Seraphin is het belangrijk haar klanten te__ helpen in elke stap van de verzekering. Zowel het afsluiten als het schadebeheer.__

Soms kost een autoverzekering enkele euro's meer, maar bespaart het op lange termijn enkele honderden euro's omwille van de hulp van een verzekeraar of verzekeringsmakelaar.

Bij Seraphin zijn wij beschikbaar per mail of per telefoon om jou te helpen met je autoverzekering. Een van de doelen van Seraphin is de kwaliteit van haar dienstverlening en transparantie in haar verzekeringen.

5. Vergelijk welke Autoverzekering bij je past aan de hand van de Premie

Soms staat de prijs van de autoverzekering centraal. Echter mag dit niet alleen de keuze bepalen. Het beste verzekeringscontract combineert de beste bescherming aan de beste prijs.

Top 10 Autoverzekeringen

Het is onmogelijk een objectieve top 10 van autoverzekeringen samen te stellen. Een top 10 kan persoonlijk opgesteld worden afhankelijk van de autoverzekering die je wilt, de prijs van de autoverzekering, de persoonlijke ervaring met de verzekeraar, enz. Wat we wel objectief kunnen geven is het marktaandeelv van de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Hou er wel rekening mee dat het marktaandeel in de loop van de tijd verandert.

Verzekeringsmaatschappij marktaandeel
AXA 19.54%
AG Insurance 15.01%
Ethias 10.92%
Baloise 10.09%
KBC 9.88%
P&V 7.74%
Belfius 6.12%
Allianz 3.88%
Fidea 1.99%
Athora 1.97%

Bron: Assuralia 2018

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Zeer reactieve maatschappij, snelle behandeling van de dossiers. Ik verplaats me enkel met een motor. Ik beveel deze verzekeringsmaatschappij sterk aan. Zeer tevreden van hun diensten. Bedankt aan alle medewerkers !

Agathe P.
Viktor
Metselaar