Seraphin
Vraag een offerte

Alles over de Allianz Autoverzekeringen !

 • check-circle
  De Allianz Autoverzekering
 • check-circle
  Bereken je Autoverzekering in enkele klikken

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Op zoek naar een Allianz autoverzekering? 🔎 Hier vind je alle Informatie over een Allianz Autoverzekering. Bereken je Autoverzekering en Vergelijk !

Op zoek naar meer informatie over de Allianz autoverzekeringen? Of wil je de prijs van een Allianz autoverzekering vergelijken met andere autoverzekeringen? Bereken jouw beste autoverzekering in 1 minuut en vergelijk de verschillende [verzekeringsmaatschappijen].(https://seraphin.be/nl/autoverzekering/verzekeraar)

 

Op deze pagina geven we je meer uitleg over de Allianz autoverzekering. Je vindt hier de informatie over:

 • De waarborgen van een Allianz autoverzekering
 • Hoe je een Allianz Autoverzekering kan berekenen en afsluiten
 • Wie Allianz is

Wat zijn de Waarborgen van Allianz Autoverzekeringen?

Je kan in de Allianz autoverzekering verschillende waarborgen opnemen. We leggen jou even de verschillende waarborgen uit.

De Burgerlijke Aansprakelijkheid van de Allianz Autoverzekeringen

De burgerlijke aansprakelijkheid is de verplichte autoverzekering in België. Het dekt materiële en lichamelijke schade die je aan derden kan veroorzaken. Let op: De burgerlijk aansprakelijkheid dekt niet je eigen lichamelijke en materiële schade. De waarborg burgerlijke aansprakelijkheid van Allianz bevat ook een bijstand. Dit vergoedt de takelkosten na een ongeval.

Je kan bij Allianz ook nog genieten van verschillende voordelen onder voorwaarden:

 • Je krijgt korting als je minder dan 15.000km/jaar rijdt.
 • Als je ouder bent dan 30 jaar en je hebt geen enkel ongeval gehad in de laatste 5 jaar, start je met een bonus malus van -2. Dit komt uit op een zeer voordeling verzekeringspremie.
 • Als je ouder bent dan 30 jaar en je hebt geen enkel ongeval gehad in de laatste 5 jaar, kan je kiezen voor een saftycard. Dit anticipeert op twee ongevallen in de toekomst.

De Mini Omnium van de Allianz Autoverzekeringen

De mini-omnium komt tussen voor de materiële schade aan je auto. Ze dekt de schade veroorzaakt door:

 • Diefstal of poging tot diefstal.
 • Brand door ontploffing, steekvlammen en blikseminslag.
 • Glasbreuk aan de voor-,zij-en achterruiten, de koplampen en de spiegels.
 • Aanrijding met dieren.
 • Natuurkrachten zoals storm, hagel, overstromingen, enz.

Een mini-omnium dekt je tegen verschillende risico's die niet het direct gevolg zijn van je rijgedrag. Als je deze waarborg wilt uitbreiden kan je een volledige omnium nemen.

De Volledige Omnium van de Allianz Autoverzekeringen

De volledige Omnium van Allianz is een uitbreiding op de mini omnium. Het breidt de bescherming uit naar de volgende risico's:

 • Vandalisme: Krassen op je auto, lek gestoken banden en schade waarvan de verantwoordelijke niet bekend is (zoals bij vluchtmisdrijf).
 • Schade aan de wagen: Dit dekt de schade die je zelf veroorzaakt aan je auto na een ongeval waarvoor je in fout bent. Of als je tegen een paaltje, boom, bloembak, enz. rijdt.

Dit is de meest volledige bescherming voor een nieuwe auto.

De bestuurdersverzekering van de Allianz Autoverzekeringen

De bestuurders verzekering verzekert de lichamelijke schade van de bestuurder. Je kan er voor kiezen om enkel jezelf te verzekeren of alle gezinsleden die met de auto rijden. Ze dekt de volgende letsels:

 • De verwondingen na een ongeval dat je zelf veroorzaakt hebt.
 • De verwondingen die je kan oplopen bij het in-en uitstappen van de auto als je laadt en lost of als je gaat tanken.
 • De verwondingen die je kan oplopen als je hulp biedt aan een voertuig dat in panne staat.
 • De verwondingen die je kan oplopen als je hulp biedt aan verkeerslachtoffers.
 • De verwondingen na een car-jacking
 • De verwondingen die je oploopt als voetganger

De bestuurdersverzekering zal naast de medische kosten ook tussenkomen voor een inkomensgarantie bij arbeidsongeschiktheid na een ongeval of bij een overlijden.

De Rechtsbijstand van de Allianz Autoverzekeringen

Seraphin raadt altijd de waarborg rechtsbijstand aan. Ze is immers de garantie op een goed en snel schadebeheer. De rechtsbijstand van een Allianz autoverzekering zorgt voor:

 • De betaling van de advocaatkosten.
 • De betaling door de derde partij als je een ongeval hebt in recht.
 • De betaling als de derde partij onvermogend is.
 • De verdediging bij geschillen met je verzekeraar over het verzekeringscontract.

Deze formule kan je verder uitbreiden met hogere interventieplafonds en burgerlijke verdediging.

Simulatie van je Allianz Autoverzekering

Bij Seraphin kan je snel en eenvoudig een autoverzekering berekenen. Als digitale verzekeringsmakelaar werken wij samen met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Dit geeft ons de mogelijkheid jouw profiel te vergelijken bij verschillende verzekeraars en de verzekering te vinden die het best bij je past !

Bij Seraphin kan je niet enkel online je autoverzekering berekenen maar je kan deze ook afsluiten. Je kan het verzekeringscontract zelfs online handtekenen. Zodra je verzekeringscontract in orde is kan je een voorlopige groene kaart afdrukken waarmee je de baan op mag tot de verzekeringsmaatschappij de definitieve groene kaart op stuurt. Dit alles van thuis uit !

Wie is Allianz?

Allianz Belgium maakt deel uit van de groep Allianz. Ze is een van de oudste verzekeraars op de Belgische verzekeringsmarkt. Ze is ontstaan uit een fusie van verschillende Duitse en Belgische verzekeringsmaatschappijen waaronder de Duitse verzekeringsmaatschappij Allianz. De verzekeringsmaatschappij bezit jarenlange ervaring in verschillende verzekeringen en is geen onbekende op de Belgische verzekeringsmarkt.

Als je Allianz wilt contacteren kan dit via een verzekeringsmakelaar of je kan een formulier invullen op de website van Allianz. Ze zijn ook telefonisch bereikbaar op het nummer +32 2 214 61 11

 

Allianz is een bekende verzekeraar met meer dan een eeuw ervaring in verzekeringen. Haar verzekeringen zijn beschikbaar via een verzekeringsmakelaar zoals Seraphin. Bij Seraphin kan je eenvoudig en snel je autoverzekering berekenen en afsluiten online. Twijfel niet langer en maak een gratis simulatie online!

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitstekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Seraphin heeft me in een record tempo een zeer competitieve aanbieding gegeven. Perfect wat ik nodig had. Ik ben allergisch aan paperassen dus ik was enorm blij over hun eenvoudige en efficiënte procedure. Sterk aanbevolen!

Agathe P.
Joris
Slager