De BNP Autoverzekering 🚘 | Prijs Berekenen | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Wat is de Fortis Autoverzekering ?

 • check-circle
  Alles over de Fortis Autoverzekering
 • check-circle
  Bereken je Autoverzekering in 1 minuut

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Je zoekt een Fortis Autoverzekering? Meer Informatie over de Autoverzekering van Fortis. Bereken je Prijs Online en Vergelijk verschillende Verzekeraars 📊

De juist autoverzekering kiezen is geen gemakkelijke beslissing. Je vergelijkt best de autoverzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschapppijen. In dit artikel zal je meer informatie vinden over de Fortis autoverzekering. Onze experts hebben geprobeerd de belangrijkste informatie over de autoverzekering van BNP Paribas Fortis samen te vatten.

Wil je een autoverzekering berekenen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen? Maak dan een simulatie met Seraphin! Geniet van het advies van een verzekeringsmakelaar terwijl je verschillende autoverzekeringen vergelijkt.

Meer informatie over de Fortis Autoverzekering

BNP Paribas Fortis is de Belgische branche van de Franse Groep BNP Paribas. Ze is een Belgische bank-verzekeraar en gelinkt aan de directe verzekeraar AG Insurance en verkoopt dus ook verzekeringen van AG Insurance.

Na hulp van de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse overheden in 2008 werd Fortis doorverkocht aan de groep BNP Paribas. Vandaar de naam BNP Paribas Fortis. Desondanks de financiële crisis is de groep BNP Paribas een van de grootste banken in Europa. Ze heeft meer dan 200.000 medewerkers in 84 landen.

Wat zijn de verschillende Waarborgen van een Fortis Autoverzekering ?

Bij elke verzekering die je afsluit, kan je kiezen voor bepaalde waarborgen. Dit zijn risico's waartegen je jezelf wilt beschermen. Deze zijn in grote lijnen hetzelfde bij verschillende verzekeringsmaatschappijen maar kunnen toch een verschillende bescherming bieden.

Wat Dekt de Burgerlijke Aansprakelijkheid van de Fortis Autoverzekering ?

De burgerlijke aansprakelijkheid (BA) is de verplichte autoverzekering in België. Het dekt de materiële en lichamelijke schade die je aan derden veroorzaakt tijdens een ongeval waarvoor je in fout bent. De BA van de fortis autoverzekering biedt ook een onmiddellijke bijstand na een ongeval. Als het traject stopgezet moet worden, zal je van een bijstand kunnen genieten (ook voor een lekke band).

Wat dekt de Mini Omnium van de Fortis Autoverzekering ?

De mini omnium van de fortis autoverzekering komt tussen voor de mogelijkse materiële schade aan jou auto die niet veroorzaakt is door je rijgedrag. Het dekt dus verschillende situaties zoals:

 • Diefstal of poging tot diefstal.
 • Glasbreuk (zelfs van een panoramisch dak).
 • Schade door natuurkrachten zoals storm, hagel, overstroming, enz.
 • Schade veroorzaakt door een dier of een aanrijding van een dier.
 • Schade veroorzaakt door brand, ontploffing, blikseminslag of kortsluiting.

Dit kan je nog verder uitbreiden naar een gewone omnium.

Wat dekt de Omnium van de Fortis Autoverzekering ?

De Omnium is een uitbreiding van de mini omnium. Het wordt verder uitgebreid met de schade die je zelf aan je voertuig veroorzaakt zoals tijdens een ongeval waarvoor je in fout bent. Het dekt ook de schade dat wordt toegebracht door derden zoals vandalisme of vluchtmisdrijf.

Wat dekt de rechtsbijstand van de Fortis Autoverzekering ?

De rechtsbijstand ondersteunt je bij juridische problemen met je auto. Het komt tot 50.000€ tussen voor:

 • De minnelijke procedures of de rechtbanken in België en het buitenland
 • De administratieve geschillen in België
 • Een geschil met bv. de garage, carwash, enz.
 • insolvabiliteit van aansprakelijkheid
 • Een tegenexpertise

Deze waarborg verzekert je een goed en snel schadebeheer. Het wordt aangeraden deze ook bij je BA op te nemen.

Wat dekt de Topbijstand van de Fortis Autoverzekering ?

De Topbijstand is een bijstandswaarborg voor je auto. Ze komt tussen voor de pechverhelping en vervangwagen als je in panne staat in België, maar ook voor alle andere landen die vermeld staan op de groene kaart.

Hoe maak ik een Simulatie voor de Autoverzekering van Fortis ?

Het is moeilijk om een autoverzekering van fortis te simuleren online. Daarvoor heb je een kaartlezer nodig of een itsme app.

Seraphin geeft je de mogelijkheid een simulatie te maken voor je autoverzekering online. Je kan je autoverzekering bereken bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Je geniet van het advies van onze experten om je autoverzekering te vergelijken. Zo vind je een autoverzekering die echt bij je past.

 

De Fortis autoverzekering is een bekende autoverzekering. Ze wordt verkocht door AG Insurance, de directe verzekeraar van de groep BNP Paribas. Je kan als je al klant bent online een simulatie maken voor de Fortis autoverzekering. Als je meerdere autoverzekeringen in één keer wilt vergelijken, kan je een autoverzekering bereken met Seraphin. Wij vinden voor jou een autoverzekering op maat.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Ik beveel Seraphin aan voor een offerte en hun reactiviteit op vlak van vragen. Ze zijn zeer snel en professioneel. Geen mening over het beheer van schadegevallen. Ik zou nergens anders mijn verzekeringen meer!

Agathe P.
Jan
Dokter