DVV Autoverzekering 🚘 | Bereken je Verzekering | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Wat moet je Weten over de DVV Autoverzekering ?

 • check-circle
  Alles over de DVV Aurtoverzekering
 • check-circle
  Bereken en Vergelijk je Autoverzekering in 1 minuut

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Ben je op zoek naar een DVV Autoverzekering? Vind hier meer Informatie 📊 Maak een Simulatie, Bereken en Vergelijk je Autoverzekering met Seraphin

Op zoek naar een DVV autoverzekering? Seraphin legt je de autoverzekering van DVV uit zodat je een goede keuze kan maken.

Wil je een autoverzekering berekenen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen op 1 plaats? Maak dan een simulatie met Seraphin en vind een autoverzekering die past bij jou en jouw budget.

 

In dit artikel vind je meer informatie over de autoverzekering van de verzekeringsmaatschappij DVV. Wij geven je uitleg over:

      
 • De waarborgen van een DVV autoverzekering
 •     
 • De voordelen van een DVV autoverzekering
 •     
 • Waar je een simulatie kan maken voor een DVV autoverzekering

Wat zijn de waarborgen van een DVV Autoverzekering ?

Als je een contract afsluit voor een autoverzekering, kies je altijd enkele risico's waartegen je beschermt wilt worden. Dit zijn waarborgen. Deze waarborgen zijn min of meer hetzelfde bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen maar kunnen soms verschillen in kleine dingen.

Wat is de Burgerlijke Aansprakelijkheid van een DVV Autoverzekering ?

De burgerlijke aansprakelijkheid (BA) is de wettelijk verplichte autoverzekering. Ze vergoedt de schade aan de tegenpartij als je een ongeval veroorzaakt. Let op: Deze komt niet tussen voor je eigen lichamelijke of materiële schade. Bij DVV krijg je ook gratis 24/7 bijstand na een ongeval in België. Je kan je wagen laten slepen naar een garage van keuze. Als deze garage erkend wordt door DVV, kan je ook nog eens genieten van een vervangwagen gedurende de herstelling van je auto.

Wat is de Mini Omnium van een DVV Autoverzekering ?

De mini omnium dekt je auto voor materiële schade die veroorzaakt wordt door een onvoorziene gebeurtenis. Ze wordt door DVV aangeraden voor een auto van maximaal 6 jaar die al volledig afbetaald is. Ze biedt de ideale oplossing tussen een full omnium en een BA. Ze biedt bescherming tegen verschillende risico's:

 • Diefstal of poging tot diefstal (en een vervangwagen voor max 21 dagen na diefstal)
 • Brand, explosie, steekvlammen, bliksem, enz.
 • Glasbreuk van de voor-en achterruit en het dakraam
 • Natuurkrachten zoals storm, hagel, botsing met dieren, enz.

Wat is de Full Omnium van een DVV Autoverzekering ?

De Full omnium is de uitbreiding van een mini omnium. Naast de waarborgen van de mini omnium biedt ze ook een bescherming voor de materiële schade aan je eigen auto waarvoor jij verantwoordelijk bent zoals bij een ongeval waarvoor je in fout bent of als je ergens tegen rijdt. Ze komt ook tussen voor de materiële schade waarbij geen verantwoordelijke kan worden aangeduid (vandalisme).

Wat is de bestuurdersverzekering van een DVV Autoverzekering ?

Bij DVV heet deze verzekering 'lichamelijke ongevallen in het verkeer'. Deze komt tussen voor de lichamelijke schade die de bestuurder van een auto kan oplopen. Je kan kiezen tussen 3 formules die gelden voor heel het gezin:

 • als bestuurder van één specifieke auto
 • als bestuurder van eender welke auto
 • als bestuurder van alle motorvoertuigen, als passagier van een vervoersmiddel en als fietser of voetganger

Wat is de Pechverhelping en Bijstand van een DVV Autoverzekering ?

DVV komt gratis tussen na een ongeval in België als je auto niet meer kan rijden. Maar wat als je in panne valt terwijl je op reis bent? Met de DVV bijstand kan je rekenen op pechverhelping in België en Europa. Ze voorziet ook een reisbijstand voor jou en je passagiers.

Ze bevat niet enkel een bijstand maar ook een rechtsbijstand in de hele wereld. Deze komt tussen voor de honoraria en gerechtskosten maar ook een mogelijke borgsom die in het buitenland betaald moet worden. Je kan deze rechtsbijstand formule verder uitbreiden met Lex.Tra Verkeer.

Waarom kiezen voor een DVV Autoverzekering ?

De autoverzekering van DVV kan voordelig zijn voor jonge bestuurders (-26) als de ouders een verzekering hebben bij DVV. Hierdoor kan je een mogelijkse korting krijgen op je autoverzekeringscontract. DVV zegt ook geen verzekeringen op van 60 plussers. Dit onder de voorwaarde dat je al 5 jaar verzekerd bent geweest bij DVV en in de laatste 5 jaar geen ongeval hebt gehad waarvoor je in fout was.

Daartegenover komt wel dat de premie van een autoverzekering bij DVV meestal iets hoger ligt dan het gemiddelde en ze hebben geen waarborg bob geven bij hun burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering.

Hoe maak ik een DVV Autoverzekering Simulatie ?

Bij DVV kan je online een offerte aanvragen dat per e-mail verzonden wordt. Of je kan via hun website een consulent vinden.

Hoe maak ik een Simulatie voor een Autoverzekering bij Seraphin ?

Bij Seraphin kan je eenvoudig en snel je autoverzekering berekenen. Je hoeft slechts 6 vragen te beantwoorden waarop wij voor jou een autoverzekering zoeken. Seraphin kan als onafhankelijk verzekeringsmakelaar de prijzen van verschillende verzekeringsmaatschappijen vergelijken en een autoverzekering zoeken die volledig bij jou past.

 

De DVV autoverzekering is een goede verzekering. Ze is een zekerheid voor oudere bestuurders en kan goedkoop zijn voor jonge bestuurders. Seraphin geeft de mogelijkheid online je autoverzekering te berekenen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Maak een simulatie en geniet van het advies van een verzekeringsmakelaar!

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Ik beveel Seraphin aan voor een offerte en hun reactiviteit op vlak van vragen. Ze zijn zeer snel en professioneel. Geen mening over het beheer van schadegevallen. Ik zou nergens anders mijn verzekeringen meer!

Agathe P.
Jan
Dokter