Ethias Autoverzekeringen 🚗 | Simulatie | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Alles over de Ethias Autoverzekeringen

 • check-circle
  Bereken je Autoverzekering in 1 minuut
 • check-circle
  De Autoverzekering van Ethias

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Op zoek naar een Autoverzekering? Ontdek meer over de Ethias Autoverzekering. 🧮Bereken & Vergelijk Online je Autoverzekering met Seraphin !

Je bent op zoek naar meer informatie over de Ethias autoverzekeringen? Of wil je jouw auto verzekeren en ben je op zoek naar de verschillende verzekeringen? Je bent niet de enige. Ethias is een van de 5 grootste spelers op de belgische autoverzekeringsmarkt en heeft reeds vele belgische klanten. Maar wat moet je weten over de autoverzekering van Ethias? Seraphin geeft je meer informatie om een goede keuze te maken voor je autoverzekering.

Met Seraphin kan je jouw autoverzekering berekenen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Je kan zelfs je autoverzekering online afsluiten!

 

Dit artikel geeft je meer informatie over:

 • De waarborgen van een Ethias autoverzekering
 • De prijs van een Ethias autoverzekering
 • Waarom je zou kiezen voor een Ethias autoverzekering
 • Hoe je een Ethias autoverzekering kan opzeggen
 • De contactgegevens van Ethias

Wat zijn de Waarborgen van Ethias Autoverzekeringen ?

De Ethias autoverzekering heeft 5 mogelijke waarborgen:

 • De burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering
 • De omniumverzekering
 • De rechtsbijstand
 • De bestuurdersverzekering
 • De waarborg bijstand

Wat is de Burgerlijke Aansprakelijkheid van een Ethias Autoverzekering ?

De burgerlijke aansprakelijkheid van de Ethias autoverzekering, dekt de schade die je kan veroorzaken aan derden. Het komt tussen voor de schade die je veroorzaakt aan de andere bestuurder en zijn voertuig. Ze betaalt de schade van het ongeval dat je veroorzaakt.

De verzekering dekt de materiële en lichamelijke schade tot 1 miljoen euro. Ze biedt ook het slepen van je voertuig aan binnen de 30 minuten (Mobility Plus). Let op: Dit is enkel voor de schade die je veroorzaakt aan derden. De schade aan je eigen auto wordt enkel gedekt door een omniumverzekering.

Wat is de Omnium van een Ethias Autoverzekering ?

Ethias biedt verschillende omnium formules aan voor de autoverzekering:

 • De Ethias autoverzekering Mini-Omnium: Deze formule dekt de schade veroorzaakt door diefstal, brand, glasbreuk, natuurkrachten en aanraking met dieren.
 • De Ethias Autoverzekering Mini-Omnium Plus: Deze formule dekt bovenop de Mini-omnium ook het totaal verlies van je auto. Als de kosten voor de herstelling van de auto hoger zijn dan de werkelijke waarde van de auto dan wordt dit beschouwd als een totaal verlies.
 • De Ethias autoverzekering Omnium: Deze formule geeft dezelfde bescherming als een mini-omnium plus maar wordt uitgebreid naar de schade aan de auto waarvoor je in fout bent.
 • De Ethias autoverzekering Omnium Plus: Deze formule breidt de Ethias omniumverzekering uit naar een vervangwagen, diefstal uit de auto tot 1000€ en geen waardeverlies gedurende de eerste 30 maand. Dit is de beste formule voor een nieuwe auto.

De omniumverzekeringen dekken niet:

 • diefstal gepleegd met een sleutel die verloren is geraakt of achtergelaten in de auto.
 • Diefstal door familie of personeel
 • Schade aan de banden

Wil je ook een omniumverzekering afsluiten ? Vergelijk met Seraphin verschillende andere verzekeringsmaatschappijen!

Wat doet de Ethias Rechtsbijstand voor mijn Auto ?

De rechtsbijstand komt tussen in een tal van situaties: Ze betaalt de kosten van de onderhandelingen, minnelijke schikkingen maar ook de kosten van juridische procedures of bij onvermogenheid van derden. Ethias biedt twee verschillende formules met een verschillend maximum bedrag.

 1. De rechtsbijstand: Dit is de basisformule die je dekt tot 25.000€
 2. De rechtsbijstand plus: Deze formule breidt de dekking nog eens uit tot contractuele en administratieve geschillen. Het komt tussen tot maximaal 75.000€

Seraphin raadt altijd een rechtsbijstand aan bij een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. Het is verzekering tot een goed schadebeheer.

Wat is de waarborg Bijstand van een Ethias Autoverzekering ?

De bijstandswaarborg van de Ethias autoverzekering, genaamd Mobility Maxi, komt tussen als je auto een mechanisch defect heeft en naar de garage moet. Ze voorziet een vervangwagen voor 10 dagen of voor 30 dagen in geval van diefstal of totaal verlies van de auto. De dekking is geldig over heel België en Luxemburg en tot 50 km buiten de landsgrenzen. Let op: Deze dekking is enkel voor België en Luxemburg. Ze komt niet tussen in andere Europese landen.

Wat is de Bestuurdersverzekering van een Ethias Autoverzekering ?

De bestuurderverzekering komt tussen voor de verschillende kosten gelinkt aan de verwondingen van de bestuurder. Het betaalt de medische kosten, esthetische kosten, de kosten voor revalidatie, enz. Maar het komt ook tussen voor de economische en morele schade die kan voortkomen uit een ongeschiktheid.

In geval van een overlijden komt de Ethias bestuurdersverzekering tussen voor de begrafeniskosten en de economische en morele schade van de rechthebbenden.

Het maximumbedrag dat de bestuurdersverzekering terugbetaalt is 1.500.00 €
Let op: De bestuurdersverzekering komt niet tussen in geval van dronkenschap of druggebruik, wedstrijden en het ontbreken van een rijbewijs op het ogenblik van het ongeval.

Wat is de prijs van Ethias Autoverzekeringen ?

Om je meer duidelijkheid te geven over de prijs van de Ethias autoverzekering geven we hieronder een tabel met de prijs van de burgerlijke aansprakelijkheid(BA) voor verschillende auto's:

Merk Model Prijs BA
Citroën C3 312 €
Renault Clio 325 €
Opel Corsa 340 €
Volkswagen Golf 366 €
Dacia Duster 357 €
Ford Focus 370 €
BMW 320d 441 €

Bron: Deze simulatie werd uitgevoerd voor een 50 jarige bestuurster wonende in Waals-Brabant

Bereken de prijs voor jouw autoverzekering bij verschillende verzekeringsmaatschappijen met Seraphin!

Waarom Kiezen voor een Autoverzekering van Ethias ?

Er zijn verschillende redenen om een Ethias autoverzekering te kiezen. De franchise van 0€ voor bestuurders ouder dan 30 jaar is een aantrekkelijke aanbieding voor jonge bestuurders.

Verder heb je de waarborg BOB die elke toegelaten bestuurder van het voertuig dekt.

Hoe kan ik een Ethias Autoverzekering Opzeggen ?

Hieronder vind je de opzeggingsproceduren om een autoverzekering bij Ethias op te zeggen:

 1. Verwittig je verzekeringsmaatschappij: Ethias zal je de verschillende stappen uitleggen om je verzekeringscontract op te zeggen. Let op: Je moet de verzekeringsmaatschappij waarschuwen en niet je verzekeringsmakelaar.
 2. Schrijf een opzeggingsbrief aan je verzekeraar: Deze opzeggingsbrief zegt officieel je verzekering op. Hierin vermeld je zeker het nummer van het contract, het type van verzekering, de einddatum van het contract, de naam van de contracthouder, je adres en je handtekening.
 3. Sluit een nieuwe autoverzekering af: Het is immer verboden zonder burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering rond te rijden.
 

Bij Ethias moet je het verzekeringscontract opzeggen 3 maanden voor de vervaldatum van het contract !

Ethias Autoverzekering Contact Gegevens

Ethias stelt geen e-mail ter beschikking maar je kan wel een formulier invullen op de website.

Je kan ook naar een van de Ethias agentschappen gaan of ze bereiken per telefoon op +32 11 28 28 00 gedurende de weekdagen of zaterdagvoormiddag.

 

Ethias is een bekende verzekeraar op de autoverzekeringsmarkt. Ze heeft verschillende voor-en nadelen. Met Seraphin kan je verschillende andere autoverzekeringen vergelijken en de autoverzekering vinden die het best bij jou past.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

SERAPHIN is de ideale verzekeraar als je geen fan bent van administratie! Dankzij een simulatie verkrijg je snel een voorstel voor 3 verzekeringsproducten met een duidelijke vergelijking. Zonder een papier te !

Agathe P.
Anouk
Apothekeres