Ethias Autoverzekering Simulatie 🚗| Vergelijk | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

De Ethias Autoverzekering: Hoe maak ik een Simulatie ?

 • check-circle
  Bereken je Autoverzekering in enkele klikken
 • check-circle
  Alles over de Autoverzekering van Ethias

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Je wilt een Simulatie voor een Ethias Autoverzekering📊? Meer informatie over de Autoverzekering van Ethias. Bereken je Autoverzekering met Seraphin

Je wilt een simulatie maken voor je autoverzekering bij Ethias? Of ben je op zoek naar een vergelijking van de verschillende autoverzekeringen? Ethias is een van de 5 grootste verzekeringsmaatschappijen op de Belgische autoverzekeringsmarkt.

 

In dit artikel vind je informatie terug over

 • De verschillende waarborgen van de Ethias autoverzekering
 • De prijs van de Ethias autoverzekering
 • Waar je een simulatie kan maken voor een Ethias autoverzekering
 • Hoe je een Ethias autoverzekering kan opzeggen
 • De contact gegevens van Ethias

De Ethias Autoverzekering berekenen: Hoe maak ik een Simulatie ?

Ethias geeft je de mogelijkheid om via hun site online een offerte aan te vragen voor een Ethias autoverzekering. Na het stellen van enkele vragen krijg je een offerte toegestuurd per mail. Hieronder vind je een lijst met de vragen die Ethias stelt om jou een offerte te sturen:

 • Je huidige nummerplaat
 • Het chassisnummer van je auto
 • De datum van inschrijving van de auto
 • Het merk en model van je auto, de brandstof en het type van versnellingsbak
 • Het vermogen en de waarde van je auto
 • Je leeftijd en de leeftijd waarop je jouw definitief rijbewijs hebt gehaald
 • Je beroep
 • Het aantal schadegevallen dat je hebt gehad de laatste 5 jaar
 • Het aantal km dat je aflegt per jaar (meer of minder dan 10.000km)

Na het invullen van al deze vragen ontvang je een offerte per e-mail.

Bij Seraphin kan je de autoverzekering van verschillende andere verzekeringsmaatschappijen vergelijken in enkele klikken

De Ethias Autoverzekering Berekenen: De Verschillende Waarborgen

Ethias biedt 5 verschillende waarborgen voor een autoverzekering. Afhankelijk van de verschillende waarborgen die je kiest zal je Ethias autoverzekering verschillen in prijs. De wettelijke verplichte verzekering (de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering) kan je aanvullen met verschillende waarborgen:

 • De rechtsbijstandsverzekering
 • De bestuurdersverzekering
 • De omniumverzekering
 • De bijstandsverzekering

Jouw Ethias Autoverzekering Berekenen: De Burgerlijke Aansprakelijkheid

Deze verzekering dekt de schade die je aan derden kan veroorzaken. Als je een ongeval hebt waarvoor je in fout bent, betaalt de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering (BA) de lichamelijke en materiële schade die je veroorzaakt aan anderen. Het is de wettelijke verplichte verzekering voor iedere auto.

Jouw Ethias Autoverzekering Berekenen: De Omnium

Een omnium verzekering komt tussen voor de materiële schade aan je eigen auto. Ethias geeft 4 verschillende omniumverzekeringen: De mini omnium, de mini omnium plus, de omnium, de omnium plus:

 1. De mini omnium: Deze verzekering betaalt de schade van brand, glasbreuk, natuurkrachten, diefstal en aarijding van een dier.
 2. De mini omnium plus: Deze verzekering breidt de mini omnium uit met een vergoeding in geval van totaal verlies van de auto.
 3. De omnium: Deze verzekering breidt de mini omnium plus uit naar de schade die jezelf hebt veroorzaakt of waarvoor geen verantwoordelijke gevonden wordt (vluchtmisdrijf of vandalisme).
 4. De omnium plus: Dit is de meest volledige omniumverzekering van Ethias. Ze biedt bovenop de omnium een vergoeding van 100% in geval van totaal verlies gedurende de eerste 30 maand van je autoverzekering. Daarnaast komt zo ook tussen tot 1000€ in geval van diefstal van goederen in je auto en biedt ze een vervangwagen in geval van herstelling van jouw auto.

Jouw Ethias Autoverzekering Berekenen: De Rechtsbijstand

Deze waarborg komt tussen bij het schadebeheer van een ongeval. Ze betaalt de kosten voor een tegenexpertise, de onderhandelingen, een minnelijke schikking enz. Ethias heeft twee verschillende formules van rechtsbijstand:

 • De rechtsbijstand: Deze waarborg komt tussen tot 25.000 €
 • De rechtsbijstand plus: Hierbij is het interventie plafond verhoogt tot 75.000 € per schadegeval.

Jouw Ethias Autoverzekering Berekenen: De Bestuurdersverzekering

Deze waarborg verzekert de bestuurder. Ze komt tussen als de bestuurder verwondingen oploopt tijdens het besturen van de auto. Het betaalt de medische kosten, kosten voor revalidatie, enz. Maar ze komt ook tussen in geval van overlijden: Dan betaalt ze de begrafeniskosten alsook de morele en economische schade van de rechthebbenden.

Jouw Ethias Autoverzekering Berekenen: Bijstand

Ethias voorziet ook een bijstand die ze Mobility Maxi noemt. Deze komt tussen als de auto getakeld wordt in België, Luxemburg en tot 50km buiten de Belgische landsgrenzen. Het voorziet ook een vervangwagen voor maximaal 10 dagen of 30 dagen in geval van totaal verlies of diefstal

De Ethias Autoverzekering Offerte: Wat is de Prijs ?

De prijs van een Ethias autoverzekering is niet enkel afhankelijk van de ervaring van de bestuurder en de verschillende waarborgen. Deze is ook afhankelijk van het merk, model en vermogen van de auto. Hieronder vind je een tabel met de prijzen voor een BA van verschillende auto's:

Merk van de auto Model van de auto De Burgerlijke Aansprakelijkheid
BMW 320 441 €
Ford Focus 370 €
Dacia Duster 357 €
Volkswagen Golf 366 €
Opel Corsa 340 €
Renault Clio 325 €
Citroën C3 312 €

Deze prijzen zijn variabel. Ze werden berekend voor een 50 jarige bestuurder wonende in Waals-Brabant.

Wil je de prijs van jouw autoverzekering berekenen ? Met Seraphin kan je online jouw autoverzekering berekenen en verschillende verzekeringsmaatschappijen vergelijken.

Hoe kan ik een Ethias Autoverzekering Opzeggen ?

Als je een autoverzekeringscontract wilt opzeggen is het belangrijk dit tijdig te doen. Zoals bij elke verzekeringsmaatschappij, moet je het verzekeringscontract opzeggen 3 maanden voor de vervaldatum van het contract. Hiervoor kun je volgende stappen volgen:

 1. Verwittig de verzekeringsmaatschappij: Stel Ethias op de hoogt dat je jouw autoverzekering wilt opzeggen. Zij zullen je van de juiste informatie voorzien om je verzekering op te zeggen. Let op: Verwittig Ethias zelf en niet je verzekeringsmakelaar.
 2. Schrijf een opzeggingsbrief: Deze brief informeert Ethias officieel dat je jouw verzekeringscontract wilt opzeggen. Vermeld in de brief zeker het contractnummer, het type verzekeringscontract (auto), de einddatum van het contract, je naam, je adres en je handtekening.
 3. Sluit een nieuwe autoverzekering af: Elke auto die ingeschreven staat bij de DIV is verplicht een autoverzekering te hebben. Zorg zeker dat je een nieuwe autoverzekering afsluit voordat je Ethias Autoverzekering verloopt.

Met Seraphin kan je eenvoudig en snel jouw autoverzekering berekenen. Maak een simulatie online en vergelijk de autoverzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Contact Gegevens Ethias

Je kan geen e-mail sturen naar Ethias, maar ze geven wel de mogelijkheid om via hun website een formulier in te vullen met je vragen. Op hun website vind je ook de adressen van de verschillende Ethias kantoren. Verder zijn ze bereikbaar op het nummer +32 11 28 28 00.

 

Ethias is een van de grootte spelers op de Belgische autoverzekeringsmarkt. Ze bieden verschillende formules aan om je auto te verzekeren. Bij Seraphin kan je verschillende andere autoverzekeringen vergelijken en genieten van het onafhankelijk advies van een digitale verzekeringsmakelaar.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Seraphin heeft me in een record tempo een zeer competitieve aanbieding gegeven. Perfect wat ik nodig had. Ik ben allergisch aan paperassen dus ik was enorm blij over hun eenvoudige en efficiënte procedure. Sterk aanbevolen!

Agathe P.
Joris
Slager