Fidea Autoverzekering 🚗 | Prijs Berekenen | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Ontdek de Fidea Autoverzekering

 • check-circle
  Alles over de Fidea Autoverzekering
 • check-circle
  Bereken je Autoverzekering in 1 minuut

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Op zoek naar de Fidea Autoverzekering ? Seraphin legt uit. 📊 Maak een Simulatie en Bereken je Autoverzekering bij verschillende Verzekeraars.

Heb je zojuist een nieuwe auto gekocht en kijk je nu naar een Fidea autoverzekering? Je bent op de juist plaats. Seraphin geeft je meer uitleg over de Fidea autoverzekering.

Ben je benieuwd naar de prijs van een Fidea autoverzekering? Maak een simulatie met Seraphin en vergelijk je autoverzekering bij verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Hoe maak ik een Simulatie voor mijn Fidea Autoverzekering ?

Fidea werkt samen met verschillende verzekeringsmakelaars om haar verzekeringen te verkopen. Ze geven op hun website de lijst van alle bemiddelaars met wie ze samen werken. Seraphin werkt als verzekeringsmakelaar ook samen met Fidea.

Je kan bij ons een simulatie maken voor je autoverzekering. Je hoeft slechts 6 vragen te beantwoorden en wij gaan al op zoek naar de verschillende autoverzekeringen die bij je passen. Deze zoekopdracht kan je achteraf nog verder verfijnen waardoor je een autoverzekering vindt die volledig bij je past, aan een uitstekende prijs.

Wat is de Prijs van een Fidea Autoverzekering ?

Fidea geeft zelf geen optie om je autoverzekering online te berekenen. Hiervoor zal je naar een van de verzekeringsmakelaars moeten gaan en vragen welk tarief jij krijgt voor je auto. Om je toch een idee te geven over de gemiddelde prijs van een BA autoverzekering geven wij hieronder een tabel met de prijzen van verschillende verzekeraars.

Verzekeraar Gemiddelde premie BA auto
ING 246 €
Corona Direct 307 €
Ethias 347 €
Touring 339 €
AXA 348 €

Deze prijzen kunnen echter verschillen afhankelijk van jouw profiel en je auto.

Wat bepaalt de Premie van een Fidea Autoverzekering

Elke verzekeringsmaatschappij gebruikt een formule om de premie van een autoverzekering te berekenen. Deze formule is meestal afhankelijk van de volgende factoren:

 • Je leeftijd
 • Het model en merk van de auto
 • Het vermogen van de auto
 • De brandstof en verbruik
 • Je woonplaats
 • De waarborgen die je wilt afsluiten
 • Je schadeverleden (schadeattest)

De waarborgen van een Fidea Autoverzekering

Voor een Fidea Autoverzekering kan je 5 waarborgen afsluiten:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid: Deze waarborg dekt de materiële en lichamelijke schade die je aan derden veroorzaakt. Het is het wettelijk verplicht minimum voor elke autoverzekering.
 • De bijstand: Deze optie komt tussen als je in panne valt met de auto. Ze dekt de pechverhelping, het takelen, enz.
 • De optie 10% in geval van totaal verlies: Fidea zal je 10% extra vergoeden in geval van totaal verlies. Dit om andere schade te dekken zoals bagage, kinderstoelen, gps, enz.
 • De omnium: Deze waarborg dekt de materiële schade aan je auto. Ze komt tussen voor diefstal, glasbreuk, vandalisme, enz.

Voordelen van de Fidea Autoverzekering

De autoverzekering van Fidea kan in sommige gevallen voordelig zijn:

 • Ze biedt een korting voor veilige auto's: Dit zijn auto's die uitgerust zijn met een noodrem, en andere opties die het besturen van de auto veiliger maken.
 • Korting als je weinig rijdt: Als je per jaar minder dan 12.000km per jaar rijdt, kan je genieten van een aanvullende korting op je verzekeringspremie

De Geschiedenis van Fidea

Fidea werd in 1909 opgericht. De Antwerpse bank bekend onder de naam fidelitas fuseerde later met 3 andere blokken waarna Fidea ontstond. Eerst maakte ze nog deel uit van de KBC groep maar later werd ze onafhankelijk.

Op 4 mei 2020 werd de fusie van Fidea met Baloise goedgekeurd. Zo krijgt Baloise een betere plaats op de Belgische verzekeringsmarkt.

Fidea heeft ondertussen meer dan een eeuw ervaring met verzekeringen. Ze is niet enkel bekend om haar autoverzekeringen maar ook andere verzekeringsproducten. Nu werkt ze samen met een uitgebreid netwerk van meer dan 1200 verzekeringsmakelaars

 

Op zoek naar een goede autoverzekering? Maak een simulatie en ontdek de Fidea autoverzekering samen met verschillende andere autoverzekeringen.

Auteur van het artikel:

Tanguy Bocquet
Tanguy Bocquet

Verzekeringsexpert bij Seraphin

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Ik beveel Seraphin aan voor een offerte en hun reactiviteit op vlak van vragen. Ze zijn zeer snel en professioneel. Geen mening over het beheer van schadegevallen. Ik zou nergens anders mijn verzekeringen meer!

Agathe P.
Jan
Dokter