KBC Autoverzekeringen 🚘 | Simulatie Online | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Alles wat je moet weten over de KBC Autoverzekeringen

 • check-circle
  Bereken je Autoverzekering in minder dan 1 minuut
 • check-circle
  Alles weten over de Autoverzekering van KBC

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Ben je op zoek naar een Autoverzekering ? Meer informatie over de KBC Autoverzekering. Maak een Simulatie 📊en Bereken je Autoverzekering met Seraphin

Ben op je op zoek naar de KBC autoverzekeringen? Of wil je van autoverzekering veranderen en zoek je een nieuwe verzekering? We hebben alvast wat informatie over de KBC autoverzekeringen voor jou gebundeld. KBC is met 9.88% de 5de grootste speler op de markt voor autoverzekeringen in België.(Assuralia 2018)

Met Seraphin, de eerste digitale makelaar van België, kan je een simulatie maken voor verschillende andere verzekeraars en je autoverzekering berekenen.

Wat is de Prijs van een KBC Autoverzekering ?

Om je een beter perspectief te geven over de KBC autoverzekering hebben wij voor jou de prijs van een KBC autoverzekering vergeleken voor verschillende modellen.

Merk Auto Model & Versie Enkel BA Enkel Omnium Totaal
Citroën C3 324 € 441 € 765 €
Renault Clio 334 € 498 € 832 €
Opel Corda 350 € 497 € 846 €
Dacia Duster 368 € 515 € 883 €
Volkswagen Golf 363 € 656€ 1019€
Ford Focus 372 € 617 € 989 €
BMW 320d 402 € 761 € 1163 €

Deze prijzen werden in september 2018 berekend voor een bestuurster van 50 jaar, wonende in Waals-Brabant met een bonus-malus van 0

De Verschillende Waarborgen van de KBC Autoverzekering

KBC biedt 5 verschillende waarborgen aan voor de autoverzekering:

 • Burgerlijke aansprakelijkheid
 • Rechtsbijstand
 • Omnium/gedeeltelijke omnium
 • Bestuurdersverzekering
 • Bijstand

Hoe kan ik de Autoverzekering van KBC Berekenen?

KBC (en CBC) geven de mogelijkheid de prijs van een autoverzekering te simuleren op hun site. Je zal daarna een e-mail ontvangen die de offerte van KBC beschrijft en in de komende weken zal je gecontacteerd worden door KBC in verband met de autoverzekering.

Als je verschillende andere autoverzekeringen in een keer wilt vergelijken, kan je met Seraphin een simulatie maken om je autoverzekering te berekenen. Seraphin gaat op zoek naar een autoverzekering die bij je past!

De Geschiedenis van KBC

KBC bank en verzekeringen maakt deel uit van de belgische groep KBC. Ze zijn een belangrijke speler op de markt van banken en in de verzekeringswereld. De franstalige tak van KBC is CBC.

De KBC groep ontstond in 1998 door de fusie van twee belgische banken: Kredietbank en CERA en de verzekeringsmaatschappij ABB verzekeringen. Ze is actief in België en enkele andere europese landen. In totaal telt KBC meer dan 11 miljoen klanten, met 1500 agentschappen en meer dan 42.000 werknemers.

Wat is een Bank-verzekeraar ?

Bank-verzekeraar is een samenstelling van de woorden bank en verzekeraar. Wij leggen de voor-en nadelen uit:

De Voor-en Nadelen van een Bankverzekeraar

Een autoverzekering afsluiten bij een bank-verzekeraar in plaats van een klassieke verzekeringsmaatschappij of een verzekeringsmakelaar heeft in het algemeen twee voordelen :

 • Je vermindert het aantal tussenpersonen en centraliseert al je financiële en verzekeringsproducten.
 • Je kan genieten van all-in-one producten. Hiermee bedoelen we dat je alle verzekeringsproducten en financiële producten samen kan zien en je minder administratieve stappen moet uitvoeren om deze af te sluiten.

Daarnaast heeft een bank-verzekeraar ook nadelen in vergelijking met een klassieke verzekeringsmaatschappij of verzekeringsmakelaar :

 • De all-in-one producten kunnen je verzekering aan een financieel product linken. Je hebt bijvoorbeeld een woningverzekering die gecombineerd is met je woningkrediet. Als je niet meer tevreden bent over je woningverzekering kan je die niet opzeggen door de combinatie van beide producten.
 • De wetgeving in de bankenwereld is verschillend van de wetgeving in de wereld van verzekeringen. In het algemeen is een bank-verzekeraar beter gespecialiseerd in een van beide domeinen. Een bankverzekeraar gespecialiseerd in de bankenwereld kan soms minder goed advies geven over je verzekeringen.

De 4 voordelen van een Digitale Makelaar voor je Autoverzekering

Wat zijn de alternatieven op een bank-verzekeraar? Je kan je verzekeringen afsluiten bij een directe verzekeraar maar ook bij een verzekeringsmakelaar.
Seraphin is een digitale verzekeringsmakelaar die met verschillende verzekeringsmaatschappijen samen werkt om zo gepersonaliseerde autoverzekeringen aan te bieden aan haar klanten. Wat zijn dan de voordelen van een verzekeringsmakelaar ?

 • Het centraliseren van al je verzekeringscontracten bij één tussenpersoon.
 • Seraphin kan onafhankelijk verschillende verzekeringen vergelijken.
 • Je wordt persoonlijk begeleid in al de stappen van de autoverzekering. Van het afsluiten tot het schade beheer.
 • Je geniet van een onafhankelijke expertise en onafhankelijk advies voor je verzekeringen.

Seraphin is een digitale verzekeringsmakelaar: Je kan eenvoudig en snel je autoverzekering berekenen en vergelijken. Maar ook online een verzekering afsluiten. Het is zelfs mogelijk je contract online te tekenen.

Hoe kan ik KBC Contacteren in verband met mijn Autoverzekering?

Je kan KBC contacteren via een van de bankkantoren of via een zelfdstandige verzekeringsagent.

Hieronder vind je de contact gegevens van KBC en het adres van het hoofdkantoor:
Havenlaan 2, B-1080, Brussel
tel: +32 78 152 153

 

KBC is een bank-verzekeraar die ook autoverzekeringen aanbiedt. Ze heeft verschillende voor-en nadelen. Met Seraphin kan je verschillende andere verzekeringsmaatschappijen vergelijken en een autoverzekering vinden die bij je past.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

SERAPHIN is de ideale verzekeraar als je geen fan bent van administratie! Dankzij een simulatie verkrijg je snel een voorstel voor 3 verzekeringsproducten met een duidelijke vergelijking. Zonder een papier te !

Agathe P.
Anouk
Apothekeres