Seraphin
Vraag een offerte

Hoe maak ik een Touring Autoverzekering Simulatie?

 • check-circle
  Alles over de Touring Autoverzekering
 • check-circle
  Bereken je autoverzekering in minder dan 1 minuut

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Seraphin legt de Touring Autoverzekering Uit. 🧮 Wil je een Autoverzekering Berekenen bij verschillende Verzekeraars? Maak een Simulatie met Seraphin

Wil je een Touring autoverzekering simulatie of zoek je meer informatie over de verschillende verzekeraars? In België zijn er een dertigtal verzekeraars die autoverzekeringen aanbieden. Met zo'n uitgebreid aanbod is het moeilijk om alle autoverzekeringen te vergelijken. Bij Seraphin kan je met één simulatie verschillende autoverzekeringen vergelijken. Zo vind je een autoverzekering die volledig bij je past.

 

In dit artikel krijg je meer informatie over de autoverzekering van Touring. Touring verzekeringen, of Yuzzu sinds 2019, is bekend voor haar iconische bijstand in samenwerking met Touring. Je vindt hier uitleg over:

      
 • Hoe je een simulatie kan maken voor de Touring autoverzekering
 •     
 • De tarieven van een Touring autoverzekering
 •     
 • De verschillende waarborgen van een Touring autoverzekering

Een Touring Autoverzekering Simulatie: Wat is de Prijs ?

Om een beeld te vormen van de prijs voor een Touring autoverzekering, hebben we een simulatie gemaakt van de burgerlijke aansprakelijkheid voor verschillende auto's.

Merk Model Prijs BA
Citroën C3 € 315
Opel Corsa € 291
Renault Clio € 320
Volkswagen Golf € 339
Dacia Duster € 337
Ford Focus € 340

Deze simulatie werd uitgevoerd in september 2008 voor een persoon van 50 jaar, wonende in Waals-Brabant. De Prijs van jouw premie kan verschillen en is afhankelijk van jouw profiel.

Berekenen Touring Autoverzekering: Wat beïnvloedt de Premie?

In de vorige paragraaf staat een tabel met verschillende prijzen om je een idee te geven over de Touring autoverzekering. Echter als je een simulatie maakt voor jouw verzekeringspremie kan deze verschillen. Hoe komt dat? Als je verzekerd wordt door een verzekeraar, neemt deze verzekeraar een bepaald risico. Het risico dat hij neemt is afhankelijk van je profiel als bestuurder, je auto enz. In het algemeen baseert een verzekeringsmaatschappij zich op:

 • Je leeftijd
 • Het merk en model van de auto
 • De leeftijd van je auto
 • Het vermogen van de auto
 • Het verbruik en de brandstof van de auto
 • Het aantal kilometers dat je aflegt per jaar
 • Je woonplaats
 • De waarborgen die je wilt afsluiten
 • Je ervaring als bestuurder (schadeverleden)

Autoverzekering Berekenen Touring: Hoe maak ik een Simulatie ?

Als je een Touring autoverzekering simulatie wilt maken, kan dit online. De website van Yuzzu voorziet de optie om een offerte te berekenen. Hierbij moet je een aantal gegevens invullen waarna ze je de verschillende opties tonen en een offerte sturen per mail.

Wil je één simulatie maken voor verschillende verzekeringsmaatschappijen? Bereken je autoverzekering met Seraphin en vergelijk. Je kan niet enkel vergelijken en een offerte zoeken. Je kan de autoverzekering ook volledig online afsluiten. Wil je het ook proberen?

Touring Autoverzekering Simulatie: Wat zijn de Waarborgen ?

Voor Touring zijn er 4 waarborgen die je kan afsluiten voor je autoverzekering. Daarbij kan je nog enkele andere optionele waarborgen afsluiten.

Touring Autoverzekering Berekenen: 4 Waarborgen

De 4 waarborgen zijn:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid: De burgerlijke aansprakelijkheid is het wettelijk minimum voor elke autoverzekering. Ze komt tussen voor de schade die je aan derden kan veroorzaken. Bij Touring bevat deze ook een takeling na een ongeval waarna de auto niet meer kan rijden.
 • De mini omnium: Deze waarborg is een bescherming voor veel voorkomende materiële schade aan je auto. Ze komt tussen voor glasbreuk, brand, natuurkrachten, contact met dieren, inbraak en diefstal.
 • De omnium essentium: Deze waarborg is een verdere uitbreiding van de mini omnium. Ze bevat ook een bescherming voor een totaal verlies van de auto bij een ongeval.
 • De volledig omnium: Deze waarborg is de meest volledige dekking voor de materiële schade aan een auto. Ze wordt aangeraden voor elke nieuwe auto. ze breidt een omnium essentium verder uit met schade door vandalisme, schade door een ongeval in fout of een ongeval met vluchtmisdrijf.

Touring Autoverzekering Berekenen: De optionele Waarborgen

Naast de 4 basiswaarborgen kan je ook optionele waarborgen afsluiten die je dekking verder uitbreiden:

 • De bestuurdersverzekering komt tussen voor de lichamelijke schade die je kan oplopen na een ongeval. Ook wanneer je in fout bent. Ze dekt niet enkel de medische kosten maar ook de arbeidsongeschiktheid of een eventueel overlijden
 • De rechtsbijstand zal ervoor zorgen dat je altijd vergoed wordt als je slachtoffer bent van schade. Ze komt tussen voor zowel bij burgerlijke als strafrechtelijke verdediging.
 • Vervangwagen zal je dekken tot 50 Km buiten de landsgrenzen. Ze voorziet een vervangwagen als je auto niet meer kan rijden na een ongeval (max. 10 dagen), na een totaalverlies (max. 20 dagen), na diefstal (max. 30 dagen)
 • De pechverhelping zal je ter plaatse komen helpen als je een lekke band hebt of autopech. Als het defect niet ter plaatse verholpen kan worden, zal ze tussen komen voor de takeldienst. Deze bijstand is werkzaam tot 50 Km buiten de Belgische landsgrenzen.
 

Touring verzekeringen of Yuzzu is een bekende verzekeraar. Je kan een simulatie maken voor een offerte via haar website. Als je verschillende verzekeraars wenst te vergelijken kan je via de website van Seraphin een simulatie maken. Waarom zou je niet een autoverzekering zoeken op maat?

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitstekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Fantastisch om online een verzekering af te sluiten, een van de beste verzekeringen omdat ze onafhankelijk zijn ! En de dekkingen die ze aanbieden blijven toenemen. Ze worden steeds belangrijker! Blijf zo voort doen!

Agathe P.
Niels
Advocaat