De Vivium Autoverzekering 🚘 | Prijs Berekenen | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Wat moet ik Weten voor ik een Vivium Autoverzekering Afsluit ?

 • check-circle
  De Vivium Autoverzekering
 • check-circle
  Maak een simulatie in 1 minuut !

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Op zoek naar een Vivium Autoverzekering 🔍 Maak een simulatie en Bereken je Vivium Autoverzekering. Vergelijk met verschillende Verzekeraars

Denk je eraan om een Vivium autoverzekering af te sluiten? Dat is geen slechte keuze. Wil je de prijs van je autoverzekering bij Vivium berekenen en vergelijken met andere verzekeringsmaatschappijen? Dan zit je op de juiste plaats. Met Seraphin kan je online verschillende autoverzekeringen berekenen en vergelijken. Je kan daarbij steeds advies vragen van een van onze verzekeringsexperts die jou helpt zoeken naar de autoverzekering die het best bij je past.

Wat zijn de Voordelen van een Vivium Autoverzekering ?

Onze experts hebben de Vivium autoverzekering bekeken en enkele voordelen opgesomd:

 • Vivium heeft een omnium verzekering speciaal voor oudere auto's. Je krijgt een jaarlijkse korting op je premie als je auto ouder is dan 2 jaar.
 • Je krijgt een korting als je minder dan 10.000 kilometer per jaar rijdt.
 • Een extra korting voor auto's die uitgerust zijn met een ABS systeem of een voetganger detectie systeem.
 • De waarborg BOB.
 • Gratis bijstand na een ongeval.
 • Een juridische bijstand die meerdere keren de Decavi verzekeringstrofee heeft gewonnen.
 • Een speciaal statuut voor jonge bestuurders die nog geen enkel ongeval gehad hebben. De bonus malus daalt elke jaar ze geen ongeval hebben gedurende 3 jaar.
 • Zodra je een Bonus malus van -2 bereikt, behoud je deze ook al heb je een ongeval.

Wat zijn de verschillende Waarborgen van een Vivium Autoverzekering?

Elke verzekeringsmaatschappij voorziet ongeveer dezelfde waarborgen niettemin kunnen ze toch voor kleine puntjes verschillen tussen de verschillende maatschappijen. Je kan zelf kiezen welke waarborgen je afsluit in je verzekeringscontract afhankelijk van de risico's die je wilt dekken of de prijs die je wilt betalen.

Wat is de Burgerlijke Aansprakelijkheid van een Vivium Autoverzekering ?

De burgerlijke aansprakelijkheid (BA) is het wettelijk minimum voor elke autoverzekering. Ze komt tussen voor de materiële en lichamelijke schade die je aan derden kan veroorzaken. Bij Vivium kan bevat deze ook een bijstand na een ongeval en een BOB waarborg. Veilige chauffeurs kunnen bij Vivium ook een korting krijgen op hun BA.

Wat is de Omnium van de Vivium Autoverzekering ?

Een omnium verzekering komt tussen voor de materiële schade aan je eigen voertuig. Bij Vivium kan je kiezen tussen de mini omnium en een klassieke omnium. Ook hebben ze een speciale omnium voor auto's van 2 tot 8 jaar oud

 • De mini omnium komt tussen voor de materiële schade van veel voorkomende zaken. Ze komt tussen voor glasbraak, hagelschade, schade door een aanrijding met een dier, enz. Bij Vivium kan je ook kiezen voor de aanvullende waarborg diefstal.
 • De klassieke omnium is zoals de meeste volledige omniums een uitbreiding van de mini omnium. Ze komt naast de waarborg van een mini omnium ook tussen voor de materiële schade aan je auto die je zelf veroorzaakt of door vandalisme.

De klassieke omnium werkt met een normale degressiviteit. Je bepaalt zelf hoelang je da waarde van je auto voor 100% wilt behouden. Daarna zal de waarde van je auto afnemen met 1% per maand

Bij Vivium kan je ook een omnium krijgen voor een auto van 2 tot 8 jaar oud. Hierbij is de degressiviteit wel iets anders. Na het eerste jaar daalt de waarde van je auto met 15%. Het volgende jaar daalt de waarde weer met 15% (15% van 85%). Dit wilt zeggen dat je na twee jaar je een waarde van 72.15% behoudt. Maar natuurlijk gaat dit ook gepaard met een korting op je verzekeringspremie. Deze daalt met 5% per jaar. Dit maakt het mogelijk om je auto langer te kunnen beschermen met een omniumverzekering.

Wat is de Bestuurdersverzekering van de Vivium Autoverzekering ?

De BA van een autoverzekering verzekert de schade die je aan derden veroorzaakt en dus ook de lichamelijke schade van je passagiers. Maar wat met je eigen lichamelijke schade. Als bestuurder in een ongeval heb je een grote kans verwondingen op te lopen. Daarvoor kan je een bestuurdersverzekering afsluiten. Deze komt tussen voor de medische kosten die je kan oplopen na een ongeval. Bij Vivium bestaan er twee formules:

 • De vergoedende formule: Deze komt tussen voor de medische kosten, tijdelijk of blijvende ongeschiktheid of overlijden met een interventieplafond van 1.25 miljoen €.
 • De forfaitaire formule: Deze komt tussen voor dezelfde zaken maar je krijgt een op voorhand afgesproken schadevergoeding.

Wat is de Rechtsbijstand van de Vivium Autoverzekering ?

De rechtsbijstand komt tussen voor conflicten die te maken hebben met je auto. Ze neemt de kosten op zich voor een minnelijke schikking of een gerechtelijke procedure.

Wat is de Bijstand van de Vivium Autoverzekering ?

De bijstand van Vivium gaat je helpen op verschillende vlakken als je in panne valt:

 • Ze zorgt dat je op je bestemming geraakt als de herstelling langer dan 2u duurt.
 • Ze zorgt voor een depanneur om je auto te herstellen
 • Ze zorgt voor het slepen van je auto naar een garage
 • Je geniet van een bijstand 24/7

De Vivium Autoverzekering voor Jonge Bestuurders

Vivium voorziet in zijn autoverzekering speciaal opties voor jonge bestuurders. Je kan een autoverzekering krijgen bij Vivium als je een Vivium S2 box installeert. Dit apparaat meet je rijgedrag zonder je privacy te schaden. Het is dan ook makkelijker om de auto te traceren in geval van diefstal. Ze meet niet enkel je rijgedrag maar verwittigt ook automatisch Vivium als er een impact van meer dan 2.5g waarneemt. Vivium zal je dan bellen en indien nodig de juiste hulpdiensten opbellen.

Als jonge bestuurder kan je niet enkel een autoverzekering krijgen maar je kan je bonus malus snel laten dalen. De eerste drie jaar daalt je bonus malus met 2 ieder jaar dat je geen ongeval hebt.

 

De Vivium autoverzekering kan verschillende voordelen hebben. Ze heeft een voordeel voor jonge bestuurders of als je een oudere auto wilt verzekeren met een omnium. Wil je meer weten over de Vivium autoverzekering maak dan een simulatie met Seraphin en bereken je autoverzekering.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Ik beveel Seraphin aan voor een offerte en hun reactiviteit op vlak van vragen. Ze zijn zeer snel en professioneel. Geen mening over het beheer van schadegevallen. Ik zou nergens anders mijn verzekeringen meer!

Agathe P.
Jan
Dokter