Auto op Naam Verzekering op iemand anders 🚗| Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Kan ik een Auto en Verzekering op een Verschillende Naam Nemen ?

  • check-circle
    Een Verzekering op een Andere Naam
  • check-circle
    Bereken je Autoverzekering in 1 minuut

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Ben je een Jonge Bestuurder en wil je de Autoverzekering afsluiten op iemand anders zijn naam ? Vind hier meer informatie

Ben je op zoek hoe je een auto op je eigen naam kan zetten maar de autoverzekering op de naam van iemand anders? Dit is in principe mogelijk. In dit artikel vind je meer informatie. We leggen uit waar je zeker op moet letten en je krijgt verschillende opties voor jonge bestuurders.

Wil je een autoverzekering berekenen en de prijzen van verschillende verzekeringsmaatschappijen vergelijken? Maak een simulatie met Seraphin en vind de autoverzekering die bij je past.

Moet een Autoverzekering Afgesloten worden op Naam van de eigenaar ?

Neen, het is niet noodzakelijk dat de eigenaar van de auto een verzekering afsluit. Het is wel belangrijk dat de voornaamste bestuurder vermeld wordt in het verzekeringscontract. Bijvoorbeeld: Je bent een jonge bestuurder en je hebt zojuist een nieuwe auto gekocht. Je kan dan vragen aan je ouders om je auto te verzekeren. Echter is het noodzakelijk dat je ouders vermelden aan de verzekeraar dat jij de voornaamste bestuurder bent van de auto. Je moet dit doen anders kan dit gezien worden als verzekeringsfraude.

Als je een auto hebt gekocht maar je kan wegens omstandigheden niet meer rijden en je leent de auto uit aan een vriend of familielid. Dan zal de persoon die deze auto bestuurt een autoverzekering moeten afsluiten. Echter ben jij als eigenaar verantwoordelijk voor de auto en moet jij er op toezien dat er effectief een autoverzekering wordt afgesloten.

Het is mogelijk om je auto af en toe uit te lenen aan derden. Het is belangrijk hiervoor naar de algemene voorwaarden van je autoverzekering te kijken. Het wordt meestal toegestaan zolang jij de voornaamste bestuurder bent. Het kan wel zijn dat dit gepaard gaat met bijvoorbeeld een andere franchise.

Autoverzekering Overzetten op andere Naam

Heb je zojuist een bedrijfswagen gekregen of een tweede auto gekocht? Je kan de autoverzekering overzetten naar je zoon of partner. Het is zeer belangrijk de verzekeraar goed te informeren en na te vragen of dit mogelijk is. De meeste verzekeraars zullen dit toestaan mits enkele aanpassingen van het verzekeringscontract en mogelijks de premie.

 

Stel altijd je verzekeraar op de hoogte als de voornaamste bestuurder van de auto wijzigt. Zo ben je zeker dat de bestuurder van de auto altijd goed verzekerd is.

Kan ik Twee Auto's op mijn Naam Verzekeren ?

Je kan zoveel voertuigen als je wilt op je eigen naam laten verzekeren. Je moet wel eerlijk zijn tegen je verzekeraar en de juiste bestuurder van het voertuig opgeven. Als je niet de voornaamste bestuurder bent van de auto die je verzekert en je meldt dit niet aan je verzekeraar, kan de verzekeraar weigeren tussen te komen in geval van schade.

Als je meerdere auto's op je naam verzekert en je bent de voornaamste bestuurder van deze auto's, kan je genieten van een korting als je beide verzekeringen bij één verzekeraar combineert.

Een Autoverzekering als Jonge Bestuurder

Gebruik je nog de auto van je ouders en je bent niet de voornaamste bestuurder? Het is mogelijk je naam mee te laten opnemen in het verzekeringscontract. Zo kan je al enkele schadevrije jaren opbouwen.

Voor jonge bestuurders bestaan er verschillende formules. Er zijn verzekeraars die kortingen geven als je ouders zich ook verzekeren bij die verzekeraar. Of verzekeraars die met een bakje je rijgedrag analyseren en aan de hand hiervan korting geven. Ben je benieuwd naar een formule voor een jonge bestuurder? Met Seraphin kan je een simulatie maken en een autoverzekering vinden die bij je past

 

Het is mogelijk een autoverzekering af te sluiten op een andere naam dan de eigenaar van de auto maar het is van belang dat je de verzekeraar goed inlicht. Je moet altijd de voornaamste bestuurder van de auto vermelden.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Samuel is een makelaar die eenvoudig en duidelijk alles uitlegt. Zijn werk is professioneel en zeer reactief. Ik ben zeer tevreden. Het online platform is intuïtief.

Agathe P.
Lary
Elektricien