Brandverzekering voor een Huurder 🏘️ | Prijs | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Een Brandverzekering voor een Huurder: Wat is de Prijs?

 • check-circle
  Alles over de Brandverzekering
 • check-circle
  Maak een Simulatie voor je Brandverzekering in enkele minuten!

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Benieuwd naar de Premie van een Brandverzekering voor een Huurder? Maak een Simulatie met Seraphin en Vergelijk de Prijs 📊!

De brandverzekering voor een huurder is verplicht in Vlaanderen en Wallonië. Ze dekt de huurdersaansprakelijkheid. Wil je weten wat de prijs is van de brandverzekering voor je huurwoning? Maak een simulatie met Seraphin en ontdek meer!

De Prijs van een Brandverzekering voor een Huurder

De prijs van een brandverzekering voor een huurder kan enorm verschillen. Ze hangt enorm af van de woning die je wilt verzekeren. In het algemeen is ze betaalbaar voor een standaard huurwoning. De beste manier om een goedkope prijs te bekomen voor de brandverzekering van je huurwoning, is het vergelijken van de verschillende brandverzekeringen.

Om je enig idee te geven over de prijs van een brandverzekering voor een huurder hebben we voor jou een vergelijkende tabel gemaakt van verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Verzekeraar Huurdersaansprakelijkheid Diefstal + inboedel Rechtsbijstand
AXA 79 € 49 € 19€
Vivium 87 € 43 € 17 €
Baloise 86 € 77 € 109 €
Generali 129 € 43 € 20€

De simulatie werd gemaakt voor een appartement van 70m² in Etterbeek met 1 kamer, een badkamer en een living.

De Brandverzekering voor een Huurder: Wat bepaalt de Prijs?

Hierboven vond je een tabel met een voorbeeld van de verschillende prijzen voor een brandverzekering. Deze prijs kan echter afwijkend zijn van jouw brandverzekering. De premie van een brandverzekering is afhankelijk van verschillende factoren:

 • De locatie van je de huurwoning: Afhankelijk van je provincie of gemeente.
 • De opbouw van de woning: hoeveel kamers, badkamers, enz.
 • De beveilingssystemen: Anti-diefstalsysteem, brandalarm, enz.
 • Een tuin, zwembad, garage, enz.
 • Het type woning: Een appartement, een rijhuis, enz.
 • De optionele waarborgen: diefstal, inboedel, rechtsbijstand, enz.
 • De verzekeringsmaatschappij.

De Brandverzekering voor een Huurder: Wat is de Prijs van de waarborg Diefstal?

In 2019 zijn er meer dan 47.000 inbraken gepleegd in België. Dit is meer dan 100 inbraken per dag! Het kan dus een enorme bescherming zijn om de inhoud van je woning te verzekeren tegen diefstal.

De prijs van de diefstal of inbraak waarborg kan enorm verschillen afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en de interventieplafonds. Meestal kan je zelf een maximumbedrag kiezen waarvoor je verzekerd wordt.

Er zijn twee manieren waarop je vergoed kan worden:

 • Je dekt de inboedel voor een maximum bedrag per gestolen object. Het interventieplafond voor deze verzekering ligt op 10 maal het maximumbedrag per object.
 • Je kan ook enkel een maximaal interventieplafond bepalen. De verzekeringsmaatschappij zal dan tussenkomen voor dit bedrag maar niet meer.

Hoe hoger het interventieplafond, hoe groter de verzekeringspremie.

De Brandverzekering voor een Huurder: Wat is de Prijs van de Waarborg Inboedel?

De Brandverzekering dekt je huurdersaansprakelijkheid. Dit wil zeggen de materiële schade die je onvrijwillig veroorzaakt aan het gebouw. Ze komt echter niet tussen voor de schade aan de inboedel van de woning. Hiervoor kan je de optionele waarborg inboedel afsluiten. Deze komt tussen voor de schade aan je inboedel.

Stel er is waterschade aan de woning waarvoor jij verantwoordelijk bent. De verzekeringsmaatschappij zal dan de kosten dekken om deze schade te herstellen. Nu hebben enkele stoelen en een kast ook schade opgelopen. De waarborg inboedel zal tussenkomen voor de schade aan deze meubels.

De prijs van de waarborg inboedel is afhankelijk van het maximumbedrag waarvoor je de inhoud van de woning wilt verzekeren.

Hoe vind ik een goedkopere Prijs voor de Brandverzekering van mijn Huurwoning?

De beste manier om een goedkope brandverzekering te vinden, is het vergelijken van de verschillende brandverzekeringen. Dit kan soms een lange en vermoeiende taak zijn. Je kan altijd gebruik maken van de verschillende professionals zoals Seraphin.

Seraphin is een digitale verzekeringsmakelaar die haar diensten online aanbiedt. Als verzekeringsmakelaar werken wij samen met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Zo kunnen wij onze klanten onafhankelijk advies geven over de verschillende brandverzekeringen op de markt.

Bij ons bereken je eenvoudig je brandverzekering in enkele minuten. Je hoeft enkel de noodzakelijke gegevens in te vullen op de website. Hiermee gaan wij opzoek naar een goedkope oplossing voor je brandverzekering die je op een juiste manier dekt.

Je krijgt van ons een vrijblijvende offerte. Als de brandverzekering jou bevalt, kan je deze via onze website afsluiten. Zelfs je handtekening kan online.

Wil je het ook proberen?

Enkele adviezen als je een goedkope Prijs zoekt voor de Brandverzekering van je huurwoning

Om je verder te helpen in je zoektocht hebben onze verzekeringsexperts nog enkele adviezen opgeschreven die je kunnen helpen als je een brandverzekering zoekt.

 • Kies je dekking in functie van de risico's van je woning.
 • Vergelijk de verschillende verzekeringscontracten. Maak gebruik van de expertise van je verzekeringsmakelaar Seraphin om jou te begeleiden in deze vergelijking.
 • Maak gebruik van de evaluatieroosters van de verzekeringsmaatschappijen om de prijs van je brandverzekering te bepalen.
 

De brandverzekering voor een huurder kan enorm verschillen in prijs afhankelijk van verschillende factoren. Maak gebruik van de expertise van een expert zoals Seraphin om de juiste brandverzekering te kiezen. De verzekeringen waren nog nooit zo eenvoudig met Seraphin.

Auteur van het artikel:

Tanguy Bocquet
Tanguy Bocquet

Verzekeringsexpert bij Seraphin

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Ik was aangenaam verast door de efficiëntie van deze verzekeringsmakelaar. In minder dan 24u hebben ze mijn probleem opgelost. Het is een dynamisch en sympathiek team. Bravo en nog eens dank u !

Agathe P.
Marieke
Lerares