Brandverzekering Vergelijken 📊 | Prijs en Offerte | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Hoe moet ik een Brandverzekering Vergelijken ?

 • check-circle
  Brandverzekeringen Vergelijken
 • check-circle
  Bereken je Brandverzekering in enkele minuten

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Wil je Brandverzekeringen Vergelijken 🧯? Maak een Simulatie en ontdek de beste Prijs voor je Brandverzekering met Seraphin

Ben je op zoek naar een van de beste brandverzekeringen op de markt? We geven je groot gelijk! Bij Seraphin zijn we van mening dat je de beste brandverzekering enkel kan vinden door de brandverzekeringen te vergelijken. In dit artikel leggen we je uit waarop je moet letten als je een brandverzekering vergelijkt.

Wil je een brandverzekering vergelijken met Seraphin? Maak een simulatie en ontdek de brandverzekering die past bij jouw risico's en jouw budget!

Een Brandverzekering Vergelijken

Je eerste reflex is meestal de prijs. Natuurlijk speelt de prijs van je brandverzekering ene grote rol. Je wilt immers niet te veel betalen voor je brandverzekering. Maar dekt de goedkoopste brandverzekering jouw woning wel volledig? Als je een brandverzekering vergelijkt mag je niet enkel de prijs vergelijken. Je moet rekening houden met:

 • De geselecteerde waarborgen.
 • De franchise.
 • De prijs.
 • De bedragen waarvoor je gedekt bent.
 • De Service.

Wat ben je met een brandverzekering als ze je niet volledig dekt of waarvoor je elke keer een enorme franchise moet betalen als er schade is aan je woning.

Een Brandverzekering Vergelijken: De waarborgen

Vergelijk de brandverzekering altijd eerst met de waarborgen. Een waarborg is een bescherming die je opneemt in je verzekeringscontract tegen een bepaald risico dat je loopt. Zo heeft elke brandverzekering basiswaarborgen en optionele waarborgen. Enkele van die basiswaarborgen zijn wettelijk vastgelegd maar niet allemaal.

De verplichte basiswaarborgen zijn:

 • Brand, blikseminslag.
 • Ontploffing en implosie.
 • Schade door een voertuig of een dier (zelfs een vliegtuig).
 • Aanslagen en arbeidsconflicten.
 • Storm.
 • Natuurrampen.

Deze worden meestal uitgebreid met:

 • Inwerking van elektriciteit.
 • Rook en roet.
 • Waterschade.
 • Glasschade.
 • Schade aan het gebouw door vandalisme of inbraak.

Daarnaast kan je ook optionele waarborgen afsluiten. Hiermee kan je de dekking van je brandverzekering uitbreiden voor een kleine meerkost. De meest voorkomende optionele waarborgen zijn:

 • Diefstal en Vandalisme.
 • Tuin.
 • Inboedel.
 • Indirecte verliezen.
 • Voertuig in de garage of op de oprit.

Het is van groot belang dat je de verschillende waarborgen van je brandverzekering vergelijkt. Een brandverzekering kan misschien enkele euro's duurder zijn maar de prijs-kwaliteitsverhouding is mogelijks veel beter.

Een Brandverzekering Vergelijken: De Franchise

Een ander belangrijk onderdeel van een brandverzekering is de franchise. De franchise of vrijstelling is een vast bedrag dat je zelf moet betalen voor elk schadegeval. Bijvoorbeeld: Je franchise is 250€. Je breekt een raam en de herstelling kost 300€. In dit geval zal de verzekeringsmaatschappij slechts tussenkomen voor 50€ en de overige 250€ zal je zelf moeten betalen.

De schade van een woning kan echter een pak groter zijn dan 300€. Er zijn sommige verzekeringsmaatschappijen die geen franchise vragen als de schade groter is dan een bepaald bedrag. (bv. 10.000€)

Daarnaast zijn er ook andere verzekeringsmaatschappijen die een optionele waarborg franchise of vrijstelling aanbieden. Deze optionele waarborg zorgt ervoor dat je geen franchise moet betalen voor de schade aan je woning.

Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden goedkope brandverzekeringen aan. Deze lijken op het eerste zicht aantrekkelijk. Maar er is vaak een addertje onder het gras. Let zeker altijd op de franchise van je brandverzekering. Wat ben je met je brandverzekering als je het grootste deel van de schade zelf moet betalen.

Een Brandverzekering Vergelijken: De Bedragen waarvoor je Gedekt bent

Elke verzekeringscontract heeft een interventieplafond. Dit is een maximumbedrag waarvoor de verzekeringsmaatschappij zal tussenkomen in geval van schade. Meestal kan jijzelf kiezen welke interventieplafond jij wilt voor je brandverzekering. Hiervoor moet je goed de waarde van je woning kunnen inschatten. Er zijn verschillende manieren om dit te doen:

 • Laat een expert je woning schatten.
 • Maak gebruik van de evaluatieroosters van verzekeringsmaatschappijen: Dit is een formulier dat je kan invullen om een nauwkeurige schatting te maken van je woning. Heb je hulp nodig? Vraag een van onze verzekeringsexperts om jou te helpen.
 • Maak gebruik van de inhoud (in m³) om de waarde van je woning te schatten. De aankoopprijs van je woning kan ook een schatting geven van de waarde waarvoor je de woning best verzekert.

De interventieplafonds voor de optionele waarborg diefstal en inboedel verschillen van de basiswaarborgen van een brandverzekering. Deze zijn bijna altijd verzekerd voor een eerste risico. Dit wil zeggen dat jij de waarde bepaalt waarvoor je de inboedel wilt verzekeren. Er wordt een maximumbedrag afgesproken en de verzekeringsmaatschappij komt enkel tussen voor maximaal dit bedrag.

De Brandverzekering Vergelijken: De Service

De service van een verzekeringsmaatschappij kan ook een rol spelen in je keuze voor een brandverzekering. Er zijn bepaalde verzekeringsmaatschappijen die meer inzetten op de klantvriendelijkheid. Dit kan iets duurder zijn maar achteraf enorm aangenaam. Een verzekeraar die je goed informeert en op de hoogte houdt van het schadebeheer is een enorme meerwaarde.

Hoe Vergelijk ik mijn Brandverzekering met Seraphin?

Seraphin geeft je als digitale verzekeringsmakelaar de mogelijkheid om je brandverzekering te zoeken via onze site. Je moet enkel de noodzakelijke gegevens invullen en de waarborgen te selecteren waarmee jij je woning wilt beschermen. Wij gaan dan jouw profiel vergelijken bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Zo vinden wij de brandverzekering die het best voor je past.

Hierna krijg je een vrijblijvende offerte. Als deze jou bevalt kan je de brandverzekering digitaal afsluiten. Zelfs je handtekening kan online!

 

Als je een brandverzekering vergelijkt is het belangrijk te letten op de prijs, de franchise, de waarborgen en de service. Maak gebruik van de expertise van je verzekeringsmakelaar Seraphin en vind een optimale brandverzekering voor je woning!

Auteur van het artikel:

Tanguy Bocquet
Tanguy Bocquet

Verzekeringsexpert bij Seraphin

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Seraphin heeft me in een record tempo een zeer competitieve aanbieding gegeven. Perfect wat ik nodig had. Ik ben allergisch aan paperassen dus ik was enorm blij over hun eenvoudige en efficiënte procedure. Sterk aanbevolen!

Agathe P.
Joris
Slager