Glasbreuk Brandverzekering 🏠 | Prijs Berekenen | Seraphin
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Wordt Glasbreuk gedekt door de Brandverzekering?

 • check-circle
  Alles over de Brandverzekering
 • check-circle
  Maak een Simulatie en vind de juiste Brandverzekering

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Dekt de Brandverzekering Glasbreuk? 🔥 Seraphin legt de Brandverzekering uit. Maak een Simulatie en ga op zoek naar de juiste Brandverzekering.

Ben je benieuwd of glasbreuk ook gedekt wordt door je brandverzekering? Je bent op de juiste plaats. Seraphin geeft je advies over de verschillende brandverzekeringen. Glasbreuk is een belangrijk onderdeel van de brandverzekering. De kost van een gebroken raam kan immers hoog oplopen, zeker als je glazen deuren hebt.

Wij bieden brandverzekeringen aan waarbij glasbreuk ook gedekt wordt. Wil je weten wat de prijs is van jouw brandverzekering? Maak een simulatie en bereken met Seraphin jouw brandverzekering.

Wat wordt er Gedekt onder de Waarborg Glasbreuk van de Brandverzekering?

Een brandverzekering bestaat uit verschillende onderdelen. Ze heeft basiswaarborgen die verplicht zijn voor elke brandverzekering. Zo ben je met elke brandverzekering gedekt voor schade door brand, explosie, implosie, bliksem, sneeuwdruk, hagel en natuurrampen.

Elke verzekeringsmaatschappij biedt daarnaast nog andere beschermingen in hun brandverzekering. Dit zijn aanvullende waarborgen en deze zijn verschillend tussen de verzekeringsmaatschappijen. Het is dus belangrijk goed je verzekeringscontract te lezen als je wilt weten of je gedekt bent voor glasbreuk.

Afhankelijk van je verzekeringscontract is glasbreuk gedekt voor:

 • Glazen deuren.
 • Ramen.
 • Glazen schuifdeuren.
 • Glazen tussenwanden.
 • Spiegels.
 • Glazen tafels.
 • Het glas van een fornuis.
 • Glazen kookeiland.
 • Aquaria.
 • Televisieschermen, enz.

Brandverzekering: Wat moet ik doen na Glasbreuk?

Wil je weten hoe je beroep kan doen op je brandverzekering voor glasbreuk? Hieronder vind je in enkele stappen de procedure terug om je glasbreuk aan te geven bij de verzekeringsmaatschappij:

 • Neem foto's van de schade.
 • Verwittig je verzekeringsmaatschappij of je verzekeringsmakelaar en geef de schade aan.
 • Laat een offerte maken door een deskundige of door een erkende deskundige door de verzekeringsmaatschappij.
 • Geef de offerte door aan de verzekeringsmaatschappij.
 • Als de verzekeringsmaatschappij akkoord gaat met de offerte, kan je het glas laten herstellen.

Bij Seraphin, jouw digitale makelaar, gaat dit zeer eenvoudig. Je kan je verzekeringscontracten en je schadeaangifte beheren via een persoonlijk account.

Is Glasbreuk gedekt door mijn Brandverzekering?

Glasbreuk is geen basiswaarborg voor een brandverzekering. Echter voorzien veel brandverzekeringen wel een waarborg glasbreuk. De uitgebreidheid van de glasbreuk waarborg verschilt tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Lees altijd goed je verzekeringscontract als je wilt weten waarvoor je gedekt bent.

Glasbreuk Brandverzekering AXA

AXA biedt verschillende formules aan voor een brandverzekering. In elke formule is een waarborg glasbreuk inbegrepen. Alsook een waarborg die beschermd voor scheuren in de ramen. De waarborg komt wel onder enkele voorwaarden. Glasbreuk wordt niet gedekt als het veroorzaakt is door fout gebruik, gebruiksbeschadiging of slecht onderhoud.

Als je computer-en televisieschermen wilt dekken met een woningverzekering, kan je best de woonverzekering flex afsluiten. Deze komt naast schermen ook tussen voor lekkage van isolerend glas.

Glasbreuk Brandverzekering Vivium

De brandverzekering van Vivium voorziet in het verzekeringscontract ook een waarborg glasbreuk. Ze komt naast een gebroken venster tussen voor schade aan doorzichtige en doorschijnende plastic panelen, condensatie van isolerende beglazing, breken van zonnepanelen en zonnecollectoren en schade aan vitro-keramische of inductie kookplaten.

Als je een woning pakket plus afsluit, ben je ook gedekt voor schade aan glasramen, sanitaire voorzieningen en schade aan een televisie- of computerscherm alsook andere schermen van multimedia met een scherm kleiner dan 11 inch.

Glasbreuk Brandverzekering AG Insurance

Het pakket 'top woning' van AG Insurance bevat ook een waarborg glasbreuk. Ze dekt naast glasbreuk ook schade aan spiegels, vitro-keramische kookplaten, televisieschermen en zonnepanelen.

Glasbreuk Brandverzekering Fidea

De brandverzekering van Fidea dekt glasbreuk zonder meerkosten. Het breken en barsten van glas, spiegels, transparante platen, isolerend glas, sanitair, schermen, kookplaten en aquaria wordt gedekt. Let op: Schermen worden gedekt behalve de schermen van draagbare apparaten zoals je telefoon en je laptop.

Glasbreuk Brandverzekering Allianz

Bij Allianz is glasschade ook inbegrepen in de brandverzekering. Ze komt daarnaast ook tussen voor glazen meubels, zonnepanelen en glasschade aan de kookplaat.

Wat is de Franchise van Glasbreuk voor een Brandverzekering?

Je moet in je verzekeringscontract niet enkel letten op de dekking maar ook op de prijs van een de franchise. Hoe groter de franchise, hoe meer jij moet betalen voor de glasschade.

Maatschappij Allianz AXA Vivium AG Insurance Fidea
Franchise 245 € 177,83 € 215,17 € 255,07 € 105,75 €

Soms kan het voordeliger zijn zelf een raam te vervangen dan beroep te doen op de brandverzekering als de franchise hoger ligt dan de werkelijke kost. Wil je weten wat de franchise is voor jouw brandverzekering die ook glasschade dekt?

 

Glasbreuk is een veelvoorkomende schade aan een woning. De meeste verzekeringsmaatschappijen nemen het ook op in hun basiswaarborg. Het is echter belangrijk dit goed te controleren in je verzekeringscontract. Zo weet je of je goed gedekt bent in een bepaalde situatie.

Auteur van het artikel:

Tanguy Bocquet
Tanguy Bocquet

Verzekeringsexpert bij Seraphin

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Zeer reactieve maatschappij, snelle behandeling van de dossiers. Ik verplaats me enkel met een motor. Ik beveel deze verzekeringsmaatschappij sterk aan. Zeer tevreden van hun diensten. Bedankt aan alle medewerkers !

Agathe P.
Viktor
Metselaar