De Brandverzekering Opzeggen ❌ | Voorwaarden | Seraphin
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Hoe kan ik een Brandverzekering Opzeggen?

 • check-circle
  Alles over de Brandverzekering
 • check-circle
  Maak een Simulatie voor je Brandverzekering in enkele minuten!

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Wil je wanneer en hoe je een Brandverzekering kan opzeggen? Seraphin legt het uit. Maak een Simulatie en Bereken je Nieuwe Brandverzekering 🏠!

Ga je verhuizen? Wil je een andere brandverzekering afsluiten? Seraphin legt alle stappen uit die nodig zijn om je brandverzekering op te zeggen en helpt je een nieuwe brandverzekering af te sluiten.

Maak een simulatie en bereken de premie van je nieuwe brandverzekering!

 

In dit artikel legen we de opzeg van een brandverzekering uit. Je vindt hier:

      
 • Wanneer je een brandverzekering mag opzeggen
 •     
 • Hoe je een brandverzekering moet opzeggen
 •     
 • Enkele voorbeelden voor een opzeggingsbrief

Hoe zeg je een brandverzekering op?

Als je een brandverzekering wilt opzeggen, moet je als eerste de reden weten waarom je de brandverzekering opzegt. Dit kan er soms voor zorgen dat de procedure versneld wordt.

Er zijn drie eenvoudige stappen die je kan volgen om brandverzekering op te zeggen:

 1. Kijk naar de vervaldatum en de opzeggingsvoorwaarden van de brandverzekering.
 2. _Stuur een opzegbrief _naar de verzekeringsmaatschappij.
 3. Controleer of de verzekeringsmaatschappij je opzegbrief heeft ontvangen.

Wij leggen hieronder de verschillende stappen uit. Weet dat je digitale verzekeringsmakelaar Seraphin en haar team van verzekeringsadviseurs altijd klaar staat om al je vragen te beantwoorden en je te helpen in de verschillende stappen om je brandverzekering op te zeggen.

Wanneer kan ik mijn Brandverzekering Opzeggen?

Afhankelijk van de reden waarom je de brandverzekering opzegt, is het meer of minder gemakkelijk om het verzekeringscontract op te zeggen.

Als de verzekeringsmaatschappij de voorwaarden of de premie van je brandverzekering wijzigt, is het gemakkelijk je brandverzekering op te zeggen.

Opzeg Brandverzekering: Wat is het herroepingsrecht?

Elke consument heeft 14 dagen herroepingsrecht na het afsluiten van een brandverzekering. Als je binnen de 14 je bedenkt over jouw aankoop kan je de verzekering nog opzeggen. Je hoeft hiervoor geen reden te geven. Het volstaat binnen de 14 dagen een opzeggingsbrief te sturen met bevestiging van ontvangst (aangetekende zending) die aangeeft je het herroepingsrecht uitoefent voor de brandverzekering.

Hoe moet je de Brandverzekering opzeggen op de vervaldatum van het verzekeringscontract?

Elke verzekering verlengt zich ieder jaar stilzwijgend. Dit zorgt ervoor dat je altijd verzekerd bent. Als je de brandverzekering wilt opzeggen, moet je dus wachten tot de vervaldatum van je brandverzekering.

Om te vermijden dat de brandverzekering stilzwijgend verlengd wordt, moet je een opzeggingsbrief sturen 3 maanden voor de vernieuwingsdatum van het verzekeringscontract. Je kan dit naar je verzekeringsmakelaar sturen, of rechtstreeks naar de verzekeraar als er te weinig tijd is.

Bij Seraphin moet je geen opzegbrief sturen. Je kan via je persoonlijk account een opzegbrief tekenen online en Seraphin zorgt ervoor dat dit in orde komt. Wij zullen bevestigen op de opzegging is uitgevoerd door de verzekeringsmaatschappij.

Hoe moet ik een Brandverzekering Opzeggen na schade?

Na een schadegeval kan je ook een brandverzekering opzeggen. Hiervoor moet je een opzeggingsbrief sturen naar je verzekeringsmakelaar of verzekeringsmaatschappij. De opzegging zal 3 maanden na de aanvraag gebeuren.

Hoe moet ik mijn Brandverzekering Opzeggen na tariefverhoging

Het is mogelijk dat de verzekeringsmaatschappij je tarief of de algemene voorwaarden van je brandverzekering wijzigt. Je verzekeringsmaatschappij zal je hiervan op de hoogte stellen. Je krijgt drie maanden de tijd om je brandverzekering op te zeggen en een nieuwe brandverzekering af te sluiten.

Als je een tariefverhoging opmerkt, kan je de verzekeringsadviseurs van Seraphin contacteren. Zij zullen dan voor jou de noodzakelijke stappen ondernemen om de brandverzekering op te zeggen. Let op!: De premie kan ook wijzigen door inflatie. Dit geldt niet als tariefverhoging.

Brandverzekering opzeggen: De opzegbrief

Een opzegbrief voor de verzekeringsmaatschappij moet de volgende gegevens bevatten:

 • Het contractnummer.
 • Jouw gegevens.
 • De vervaldatum van het contract.

Een Brandverzekering Opzeggen door een Verhuis

Als je verhuist zijn er twee mogelijke opties:

 1. Je brengt je makelaar op de hoogte van de wijziging van je domicilie en je zal voor korte tijde op je oude en je nieuwe adres verzekerd worden. Eenmaal je makelaar op de hoogte is gebracht, zal deze dit overleggen met de verzekeringsmaatschappij en de nieuwe premie voor je woning bepalen. Als je dezelfde brandverzekering behoudt, moet je enkel een aanhangsel ondertekenen met de wijzing van woonplaats.
 2. Je kan er ook voor kiezen om te veranderen van verzekeraar. Maar dit is niet altijd even gemakkelijk als je vroegtijdig wilt veranderen. Je kan hiervoor beste je verzekeringsmakelaar Seraphin contacteren. Je kan enkel de brandverzekering stopzetten als het goed verschillend is, de premie wijzigt of jouw statuut verandert (je wordt eigenaar in plaats van huurder).

Een Brandverzekering opzeggen met Seraphin

Met Seraphin kan je heel eenvoudig je brandverzekering opzeggen via jouw persoonlijk account. Als je verzekerd wilt blijven kan je opnieuw een simulatie maken voor je brandverzekering en op zoek gaan naar een brandverzekering die bij je past

Wil je het ook proberen?

Auteur van het artikel:

Tanguy Bocquet
Tanguy Bocquet

Verzekeringsexpert bij Seraphin

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Super service. Ze zijn snel en kennen hun beroep. Zeker aanbevolen!

Agathe P.
Dries
Banketbakker