Brandverzekering Simulatie 🏠 | Prijs & Offerte | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Hoe kan ik een Brandverzekering Simuleren?

 • check-circle
  Alles over de Brandverzekering
 • check-circle
  Maak een Simulatie voor je Brandverzekering in 5 Minuten

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Wil je een Simulatie maken voor je Brandverzekering 🧯? Bereken Online je Brandverzekering met Seraphin en Vergelijk!

Ben je op zoek naar de juiste Brandverzekering voor je woning? Wil je verschillende brandverzekeringen vergelijken? Dan ben je op de juiste plaats. Met Seraphin kan je de brandverzekering simuleren online. Daarnaast kan je ook nog eens profiteren van het onafhankelijk advies van een verzekeringsmakelaar.

De Brandverzekering: Hoe maak ik een Simulatie?

Seraphin is een digitale verzekeringsmakelaar. Je kan van al haar diensten online gebruik maken. Wij hebben een digitale tool ontwikkeld waarmee je online je brandverzekering kan berekenen. Deze tool vergelijkt de brandverzekering van verschillende verzekeringsmaatschappijen en gaat opzoek naar een aantrekkelijke prijs voor je brandverzekering.

Om hiervan te gebruik te maken, moet je:

 • Naar de webpagina gaan om de brandverzekeringen te vergelijken.
 • De noodzakelijke vragen in te vullen over je woonplaats, type woning en alle andere informatie om het juiste verzekeringscontract te vinden.
 • Een van onze experts zal vervolgens de markt analyseren en de juiste brandveerzekering selecteren. Je kan de volgende dag al verzekerd zijn!

Hoe kan ik een Brandverzekering Berekenen

Als je de verschillende prijzen van brandverzekeringen vergelijkt, merk je dat de prijs enorm kan verschillen voor een brandverzekering. Als je een brandverzekering premie berekent, hangt de prijs af van:

 • Het aantal kamers en de oppervlakte van de woning die je wilt verzekeren.
 • De locatie: Een woning die je verzekert in de stad is verschillend dan op het platteland.
 • De waarde van je woning.
 • De waarde van al je goederen als je de inboedel wilt verzekeren.

Als je de beste brandverzekering wilt vinden raden wij altijd aan de brandverzekering te berekenen en te vergelijken. Om dit op een correcte manier te doen hebben we enkele belangrijke punten opgesomd die je altijd moet controleren als je brandverzekering vergelijkt:

 • Het niveau van de dekking: Voor welke schade komt de verzekeringsmaatschappij tussen en voor welke maximumbedragen zal je vergoed worden.
 • Het bedrag van de franchise: Hoeveel moet je zelf bijdragen voor een schade geval.
 • De uitsluitingen: In welke gevallen dekt de brandverzekering jou niet.

Wij raden altijd aan foto's te nemen van je woning alsook van de inhoud voor je een brandverzekering afsluit. Dit kan een bewijs zijn voor de waarde van je woning en je inhoudt in geval van schade. Let er op dat je de foto's ook digitaal bewaart zodat ze niet verloren kunnen geraken.

De brandverzekering Berekenen: enkele voorbeelden

Om je toch enig idee te geven over de verschillende prijzen van een brandverzekering hebben wij enkele simulaties gemaakt bij verschillende verzekeringsmaatschappijen:

 1. Als Huurder
Verzekeraar Huurdersaansprakelijkheid Diefstal + inboedel Rechtsbijstand
AXA 79 € 49 € 19 €
Vivium 87 € 43 € 17 €
Baloise 86 € 77 € 19 €
Generali 129 € 43 € 20€

Deze simulatie werd uitgevoerd voor een appartement op de 1ste verdieping in Etterbeek. Het appartement van 70m² bestaat uit een slaapkamer, een badkamer en een living

 1. Als Eigenaar
Verzekeraar Huurdersaansprakelijkheid Diefstal + inboedel Rechtsbijstand
AXA 104 € 50 € 25 €
Vivium 145 € 61 € 19 €
Baloise 181 € 123 € 21 €
Generali 155 € 49 € 24€

Deze simulatie werd uitgevoerd voor de eigenaar van een appartement in Etterbeek. Het appartement is 70m² met een kamer, een badkamer en een living.

Waarom een Evaluatierooster gebruik voor de Brandverzekering Simulatie?

Als je een woning of een apparetment wilt verzekeren, raden we aan de het evaluatierooster van de verzekeringsmaatschappij te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je correct verzekerd bent in geval van totaalverlies van de woning.

Wat als ik geen Evaluatierooster gebruik om mijn Brandverzekering te Simuleren?

Als je het evaluatierooster niet gebruikt om je woningverzekering te bereken, loop je het risico je woning te verzekeren voor een te laag bedrag. De verzekeringsmaatschappij mag dan een evenredigheidsregel toepassen als ze moet tussenkomen voor schade.

Berekenen Brandverzekering: Hoe werkt de evenredigheidsregel?

Deze regel mag enkel gebruikt worden als je geen gebruik hebt gemaakt van een evaluatierooster voor je woningverzekering. Ze kan ook worden toegepast als je een aanpassing hebt gedaan aan je woning maar dit niet hebt doorgegeven aan de verzekeringsmaatschappij of als het verzekerde bedrag niet geaccepteerd wordt door de verzekeringsmaatschappij.

Bijvoorbeeld: Je hebt je woning verzekerd voor 250.000€. Later heb je de keuken gerenoveerd voor 25.000€ maar je hebt dit niet doorgegeven aan de verzekeringsmaatschappij. Je hebt schade opgelopen en de herstellingskosten zijn 30.000€. Nu wordt de evenredigheidsregel toegepast: 250.000/275.000 * 30.000 = 27.272. De verzekeringsmaatschappij zal dus niet tussenkomen voor 30.000€ maar 27.272€.

Een Brandverzekering Simulatie: Hoe Vergelijk ik Brandverzekeringen?

Je kan de verschillende brandverzekering vergelijken samen met Seraphin. Als digitaal makelaar werken wij samen met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor kunnen wij onafhankelijk advies geven aan al onze klanten en de brandverzekering vinden die bij hen past.

Wil je het ook proberen?

Auteur van het artikel:

Tanguy Bocquet
Tanguy Bocquet

Verzekeringsexpert bij Seraphin

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

SERAPHIN is de ideale verzekeraar als je geen fan bent van administratie! Dankzij een simulatie verkrijg je snel een voorstel voor 3 verzekeringsproducten met een duidelijke vergelijking. Zonder een papier te !

Agathe P.
Anouk
Apothekeres