Stormschade Brandverzekering 🌪️ | Simulatie | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Wordt Stormschade ook gedekt door de Brandverzekering?

 • check-circle
  Alles over de Brandverzekering
 • check-circle
  Vind een Brandverzekering op maatd

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

🌩️ Wordt Stormschade ook gedekt door de Brandverzekering? Seraphin legt de brandverzekering uit. Maak een Simulatie en Vergelijk je Brandverzekering.

Dakpannen die van de daken vliegen, bomen die uit de grond gerukt worden. Af en toe maken we in België stormen mee die een enorme ravage kunnen veroorzaken. Gelukkig wordt stormschade gedekt door de brandverzekering. Seraphin legt alle voorwaarden en waarborgen van de brandverzekering uit.

Wil je weten wat de prijs is van een brandverzekering voor jouw woning? Maak een simulatie en bereken de prijs van jouw brandverzekering.

Wat wordt er gedekt onder de waarborg Stormschade van een Brandverzekering?

Stormschade is een verplichte basiswaarborg van de brandverzekering. Je bent voor hetzelfde bedrag verzekerd in geval van storm als brand. Maar om te weten of je gedekt wordt voor stormschade, is het belangrijk de definitie van stormschade vast te leggen.

De Brandverzekering: Wat is stormschade?

Onder stormschade wordt verstaan:

 • De orkanen en stormwinden die in een straal van 10 km rondt het verzekerde gebouw beschadiging veroorzaken aan tegen wind verzekerde constructies (je woning) of aan andere goederen die een gelijkwaardige weerstand bieden aan wind als de verzekerde goederen.
 • Het dichtsbijgelegen meteorologische instituut moet een topsnelheid van minstens __ 00km per uur__ meten.

De brandverzekering: Stormschade aan eigen goederen

Een brandverzekering dekt de schade aan je woning als gevolg van een storm. Denk maar aan een omgevallen boom, enkele dakpannen die zijn weggevlogen. Ze is verplicht inbegrepen in elke brandverzekering. Stormschade aan eigendommen die buitenstaan is meestal niet verzekerd (trampoline, tuinmeubels, barbecue, enz.). Het is belangrijk goed het verzekeringscontract na te lezen om te weten in welke situaties je gedekt bent. Sommige verzekeringsmaatschappijen voorzien ook een optionele waarborg om je goederen in je tuin te verzekeren.

De brandverzekering: Stormschade aan derden

Valt je boom over de haag heen? Vliegen de dakpannen van het dak op de auto van overbuur? Of is de trampoline tegen de veranda van de buren gewaaid? Voor de schade aan derden door bijvoorbeeld vliegende dakpannen, komt de burgerlijke aansprakelijkheid(BA) van je brandverzekering tussen. Voor de schade veroorzaakt door je trampoline zal de familiale verzekering tussenkomen. De schade door de boom die bij je buren valt, zal gedekt worden door de brandverzekering van je buur zelf.

 

Als de verzekeraar niet tussenkomt voor de stormschade, kan je ook altijd een aanvraag indienen bij het rampenfonds. Deze zal tussenkomen als de storm officieel erkend wordt als een natuurramp

Benieuwd wat de prijs is van jouw brandverzekering?

Wat moet ik doen bij stormschade

Wij geven je enkele richtlijnen die je kan volgens als je stormschade hebt:

 • Indien de situatie levensbedreigend is kan je het nummer 112 bellen. Voor alle andere situaties kan je bellen naar het nummer 1722. Dit is een noodnummer dat geactiveerd wordt tijdens natuurrampen. Het wordt vooraf via de media meegedeeld wanneer dit nummer actief is.
 • Maak foto's! De foto's kunnen achteraf een bewijs vormen van de geleden schade. We raden aan ook foto's te nemen van de verschillende facturen voor de geleden schade.
 • Voorkom grotere schade. Als er bv. glas ligt kan je dit opruimen. Let er altijd op dat je jezelf niet in gevaar brengt! Reddings-en behoud kosten worden ook vaak gedekt door de brandverzekering. Zo kan je een noodreparatie van je dak laten uitvoeren.
 • Breng je verzekeraar op de hoogte: Bij Seraphin kan je online aangifte doen bij je verzekeraar voor de geleden schade. Voorzie foto's en beschrijf zo goed mogelijk de geleden schade door de storm.
 • Vraag de offertes aan voor de noodzakelijke herstellingen en geef deze door aan de verzekeraar. Sommige verzekeringsmaatschappijen voorzien een erkende deskundige om een offerte op te stellen.
 • Als de verzekeraar akkoord gaat met de offertes, kan je de herstellingen laten uitvoeren.

Heb je vragen of heb je hulp nodig voor de aangifte van stormschade? Vraag een van onze adviseurs om advies. Zij zullen je helpen de schade aan te geven bij je verzekeraar. Je kan onze verzekeringsexperts contacteren op 02 808 11 78 of [email protected]

 

Stormschade is een verplichte basis waarborg voor elke brandverzekering. Ze dekt de geleden schade aan je woning na een storm. Het is ook mogelijk een aanvraag te doen bij het rampenfonds als de storm officieel beschouwd wordt als ramp.

Auteur van het artikel:

Tanguy Bocquet
Tanguy Bocquet

Verzekeringsexpert bij Seraphin

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Ik was aangenaam verast door de efficiëntie van deze verzekeringsmakelaar. In minder dan 24u hebben ze mijn probleem opgelost. Het is een dynamisch en sympathiek team. Bravo en nog eens dank u !

Agathe P.
Marieke
Lerares