De Brandverzekering voor een Verhuurder 🏠 | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Wat is de Brandverzekering voor een Verhuurder?

 • check-circle
  Alles over de Brandverzekering voor de Verhuurder
 • check-circle
  Maak een Simulatie voor je Brandverzekering in enkele klikken!

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Wil je meer weten over de Brandverzekering voor een Verhuurder 🧯 ? Seraphin legt het uit. Maak een Simulatie en Bereken je Brandverzekering met Seraphin

Als verhuurder kan het belangrijk zijn je gebouw te verzekeren. Je hebt immers een groot bedrag geïnvesteerd in de woning. Seraphin legt je de brandverzekering voor een verhuurder uit. Welke waarborgen verplicht zijn en welke waarborgen de juiste dekking geven.

Wil je weten wat de brandverzekering kost voor een verhuurder? Maak een simulatie met Seraphin en ontdek de verschillende premies.

Is de Brandverzekering voor een Verhuurder verplicht?

Ja, het huurdecreet van 2019 zegt dat een verhuurder verplicht is zijn aansprakelijkheid voor brand en waterschade te verzekeren met een verzekering waarvan de werking niet geschorst is. Dit wil zeggen dat je een burgerlijke aansprakelijkheid moet afsluiten voor de woning die je verhuurt.

De huurder zelf is ook verplicht een brandverzekering af te sluiten voor brand en waterschade die tussenkomt voor de huurdersaansprakelijkheid. Dit wil zeggen de schade waarvoor e huurder verantwoordelijk is.

Welke waarborgen moet ik Afsluiten voor mijn Verhuurdersverzekering?

Je brandverzekering als verhuurder kan verschillende waarborgen omvatten. Wettelijk ben je enkel verplicht om je aansprakelijkheid voor brand- en waterschade te dekken. Maar je kan daarnaast nog verschillende andere optionele waarborgen die verschillen van een gewone brandverzekering. Als verhuurder is het immers niet noodzakelijk de inboedel van de woning te beschermen voor diefstal of andere schade. Er zijn twee belangrijke optionele waarborgen voor de brandverzekering van een verhuurder:

 • De waarborg rechtsbijstand.
 • De waarborg onbetaalde huur.

De Brandverzekering voor een verhuurder: De rechtsbijstand

Een rechtsbijstand is een optionele waarborg. Seraphin raadt deze waarborg altijd aan, zeker als verhuurder. Je kan na schade een geschil hebben met de huurder over de aansprakelijkheid van de schade. In dit geval kan je rekenen op je rechtsbijstand om jou te verdedigen in dit conflict. Ze dekt de verschillende kosten zoals advocaatkosten en eventuele gerechtskosten, enz.

De waarborg Onbetaalde Huur van de Brandverzekering voor een Verhuurder

Deze waarborg is niet verplicht maar ze kan wel een enorme financiële hulp zijn. Als de huurder om een of andere reden de huur niet kan betalen, kan je een enorm inkomensverlies lijden. Deze waarborg is meestal iets duurder maar ze komt soms tussen voor 12 maanden huur. Deze waarborg kan voor sommige verhuurders een belangrijke optionele waarborg zijn om een inkomen door verhuur te dekken.

De Brandverzekering van de Verhuurder met afstand van Verhaal

Als verhuurder kan je ook een brandverzekering afsluiten met afstand van verhaal voor de verhuurder. Dit komt er op neer dat je een brandverzekering afsluit voor de woning en de huurder ook mee verzekert. De verzekeringsmaatschappij kan de schade niet meer verhalen op de huurder. Sinds 2019 mag je dit enkel als optie aangeven in je huurcontract.

Een Simulatie van de Brandverzekering voor een Verhuurder

Voor welk bedrag moet je het gebouw verzekeren? Wat is de beste brandverzekering als verhuurder? Het zijn allemaal goede vragen.

De beste brandverzekering vind je door verschillende brandverzekeringen te vergelijken. Zo kan je gebruik maken van verschillende vergelijkers online. Met Seraphin kan je ook een simulatie maken van je brandverzekering als verhuurder. Daarnaast geniet je ook van het onafhankelijk advies van een verzekeringsmakelaars. Onze adviseurs staan altijd klaar om jou te helpen en je vragen te beantwoorden in verband met de verschillende brandverzekeringen.

Krijg nu een vrijblijvende offerte!

Wat bepaalt de Premie van mijn Brandverzekering als Verhuurder?

De brandverzekering kan verschillen in prijs afhankelijk van verschillende factoren. Ze wordt beïnvloed door:

 • Het type woning: Appartement, studio, huis, enz.
 • De opbouw en de oppervlakte van de woning: Hoeveel ruimtes (groter dan 4m²).
 • De optionele waarborgen die je wilt afsluiten.
 • De verzekeringsmaatschappij die je kiest.

Voor welk Bedrag sluit ik best een Brandverzekering af als Verhuurder?

Omdat de woning jouw eigendom is kan je best de woning verzekeren voor de nieuwwaarde van het gebouw. Je wilt immers juist vergoed worden als je de woning verliest in een brand of storm.

Om te zorgen dat je niet over- of onderverzekerd wordt kan je gebruik maken van de evaluatieroosters van een verzekeringsmaatschappij. Dit is een formulier met verschillende vragen dat je kan invullen om de waarde van je woning te schatten. Als je gebruik maakt van dit rooster zal je altijd voor de juiste waarde vergoed worden.

Let op: Als je de woning renoveert of als de waarde wijzigt, geef dit dan zo snel mogelijk door aan de verzekeraar. Zo blijf je correct verzekerd en zal je altijd voor de reële waarde vergoed worden.

 

Als verhuurder ben je verplicht een brandverzekering af te sluiten voor je aansprakelijkheid voor brand- en waterschade. Daarnaast kan je jezelf nog beschermen met extra waarborgen voor onbetaalde huur en rechtsbijstand. Je kan een simulatie maken met Seraphin. Zo kan je brandverzekeringen vergelijken terwijl je geniet van het advies van een makelaar.

Auteur van het artikel:

Tanguy Bocquet
Tanguy Bocquet

Verzekeringsexpert bij Seraphin

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Super service. Ze zijn snel en kennen hun beroep. Zeker aanbevolen!

Agathe P.
Dries
Banketbakker