Brandverzekering Fortis 🏠 | Alle Voorwaarden | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Wat dekt de Brandverzekering van Fortis?

 • check-circle
  Alles over de Fortis Brandverzekering
 • check-circle
  Maak een Simulatie voor je Brandverzekering in 5 minuten

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Wil je meer weten over de Fortis Brandverzekering 🧯 ? Seraphin legt de Brandverzekering van BNP Paribas-Fortis uit!

Ben je op zoek naar de juiste brandverzekering? Seraphin raad je aan de verschillende brandverzekeringen te vergelijken voor je een verzekering afsluit. Daarom legt Seraphin de brandverzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschappijen uit. Wil je de prijs berekenen voor jouw brandverzekering? Dan kan je een simulatie maken met Seraphin voor jouw brandverzekering!

De brandverzekering van Fortis is een verzekering die in samenwerking met AG Insurance wordt afgesloten. AG Insurance is de directe verzekeraar van BNP Paribas Fortis. In dit artikel vind je een analyse van de BNP Paribas Fortis brandverzekering.

De 3 verschillende Brandverzekeringen van Fortis

Fortis heeft haar brandverzekering Top Woning genoemd. Er bestaan drie verschillende formules voor de brandverzekering van BNP Paribas Fortis:

 • Top woning voor huurders.
 • Top Woning voor eigenaars.
 • Top woning voor verhuurders.

De Fortis Brandverzekering voor Huurders

De brandverzekering voor huurders bij fortis bestaat uit verschillende waarborgen. Ze komt tussen voor:

 • De huurdersaansprakelijkheid.
 • De inboedel.

Wil je de dekking verder uitbreiden? Dan kan je met Fortis de optionele waarborgen diefstal en rechtsbijstand afsluiten.

De tarieven van de Top Woning verzekering van Fortis zijn op maat. Voor de prijs kan je een simulatie maken op de website van BNP Paribas Fortis.

 

In Vlaanderen en Wallonië is het voor elke huurder verplicht een huurdersaansprakelijkheid af te sluiten. Dit is nog niet het geval in Brussel. De verhuurder mag wel vragen een huurdersaansprakelijkheid af te sluiten voor de woning.

De Brandverzekering van Fortis voor Eigenaars

Heb je zelf een woning waarin je woont die je wilt verzekeren? Dit is ook mogelijk bij fortis. De brandverzekering van BNP Paribas voor eigenaars dekt:

 • Brand, explosie, Implosie, bliksem, storm, hagel en inwerking van elektriciteit.
 • Natuurrampen zoals overstroming (inclusief het overlopen van publieke rioleringen), aardverschuivingen, enz.
 • Waterschade en stookolieschade (inclusief lekdetectie).
 • Beschadiging door vandalisme of poging tot diefstal.
 • Glasbreuk.
 • Schade aan derden door je woning of je inboedel.
 • 24/24 bijstand.

Je kan deze basiswaarborgen verder uitbreiden met een optie voor diefstal, rechtsbijstand en tuin.

De Brandverzekering van Fortis voor Verhuurders

Als verhuurder is het ook belangrijk je gebouw te verzekeren. Dit kan met de Top Woning voor verhuurders van Fortis. Zij verzekert de schade aan jouw gebouw. Net zoals de brandverzekering van Fortis voor eigenaars. Maar je bent niet gedekt voor de normale kosten die je kan oplopen met een verhuurder zoals het verven van een woning enz.

Voor de Fortis brandverzekering voor verhuurders kan je ook de optionele waarborg afstand van verhaal opnemen. In dit geval zal de verzekeraar geen verhaal halen bij je huurder voor de geleden schade.

De uitsluitingen van de Fortis Brandverzekering

Bij elke verzekering zijn er waarborgen en uitsluitingen. Dit zijn de situaties waarin je wel of niet gedekt wordt door de verzekeraar. Je kan alle waarborgen en uitsluitingen altijd terug vinden in de algemene voorwaarden van het verzekeringsproduct. De voornaamste uitsluitingen voor de brandverzekering van Fortis zijn:

 • Opzettelijke schade van de verzekerde.
 • Schade aan een bouwvallig gebouw of een gebouw dat voor sloop bedoeld was.
 • Schade motorrijtuigen zoals auto's, scooters en motors.
 • Schade door de niet-naleving van een in het contract opgelegde verplichting.

Fortis Brandverzekering Simulatie

Je kan een simulatie maken voor de brandverzekering van Fortis via de website van BNP Paribas Fortis. Je zal een formulier met vragen moeten invullen waarna je een offerte krijgt. Dit zal je telefonisch of in een agentschap moeten bevestigen als je deze wilt afsluiten.

Wil je een competitieve offerte? Dan kan je met Seraphin een simulatie maken voor jouw brandverzekering. Wij werken als onafhankelijk verzekeringsmakelaar samen met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Zo kunnen wij met jou op zoek gaan naar een brandverzekering op maat. Weet je niet welke verzekering het best bij je past? Dan kan je altijd rekenen op het advies van onze verzekeringsexperts. Zij zullen je mee begeleiden in je zoektocht naar de juiste brandverzekering.

Je kan bij Seraphin niet enkel een simulatie maken voor je offerte online. Je kan deze brandverzekering ook online afsluiten. Je hoeft niet meer naar een kantoor te gaan. Je handtekening kan zelfs eenvoudig online.

Wil je het ook proberen?

 

Ben je huurder, eigenaar of verhuurd? In elk geval kan je bij BNP Paribas Fortis een brandverzekering afsluiten voor jouw woning.

Auteur van het artikel:

Tanguy Bocquet
Tanguy Bocquet

Verzekeringsexpert bij Seraphin

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Zeer tevreden, het personeel is sympathiek en luistert aandachtig. Hetzelfde geldt voor de kwaliteit en de snelheid waarmee ik geholpen ben. Bedankt en doe zo voort. Zo’n service wordt zeldzaam.

Agathe P.
Lars
Arbeider