Corona Direct Brandverzekering 🧯 | Informatie | Seraphin
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Wat is de Corona Direct Brandverzekering?

 • check-circle
  Alles over de Brandverzekering van Corona Direct
 • check-circle
  Bereken je Brandverzekering in 5 minuten

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Wil je een Corona Direct Brandverzekering afsluiten 🏠 ? Seraphin legt het uit. Maak een Simulatie en Bereken je Brandverzekering met Seraphin

De keuze voor een brandverzekering kan moeilijk zijn. Er zijn namelijk verschillende verzekeringsmaatschappijen die brandverzekeringen aanbieden. Om je te helpen in deze zoektocht legt Seraphin de verschillende brandverzekeringen uit. Zo kan je de voor- en nadelen van de verschillende verzekeringsmaatschappijen vergelijken en de juiste keuze maken.

Daarnaast kan je bij Seraphin ook een simulatie maken voor je brandverzekering. Als onafhankelijk verzekeringsmakelaar berekent en vergelijkt Seraphin je brandverzekering bij verschillende verzekeraars. Zo vind je een brandverzekering op maat!

Dacht je eraan een Corona Direct brandverzekering af te sluiten? De verzekeringsexperts van Seraphin hebben de algemene voorwaarden van het verzekeringscontract geanalyseerd en hun bevindingen neergeschreven in dit artikel.

De 3 Formules van de Corona Direct Brandverzekering

Corona Direct biedt drie verschillende formules aan voor zowel eigenaars als huurders:

 1. De formule woning.
 2. De formule inboedel.
 3. De formule woning & inboedel.

Waarvoor dekt de formule Woning van de Corona Direct Brandverzekering?

De formule woning voor eigenaars: Deze formule dekt de schade aan het gebouw en de lichamelijke schade door brand, storm, natuurrampen, enz. Ze komt enkel tussen voor het gebouw en niet de inboedel. Ze dekt de woning voor de nieuwwaarde van het gebouw.

De formule woning voor huurders komt tussen voor de huurdersaansprakelijkheid. De schade die jij aan het gebouw toebrengt wordt vergoed.

 

Een __huurdersaansprakelijkheid is verplicht voor elke huurder in Vlaanderen__ en Wallonië. In het Brussels gewest is dit niet verplicht. De verhuurder is in Vlaanderen ook verplicht een brandverzekering af te sluiten voor het gebouw dat hij verhuurt. Dit is niet het geval in Brussel en Wallonië

Wat dekt de formule Inboedel van de Corona Direct Brandverzekering?

Je kan deze formule afsluiten voor de inhoud van je woning. Ze komt enkel tussen voor de inhoud van het gebouw. Niet voor de schade aan het gebouw zelf. Je kan ze beschouwen als een aanvulling voor jouw brandverzekering.

De formule Inboedel & Woning van de Corona Brandverzekering

De derde formule is een combinatie van de eerste twee formules. Ze dekt zowel de schade aan je gebouw als aan de inhoud ervan. Dit biedt de grootste bescherming voor jouw woning.

De keuze inboedel is ideaal voor een huurder die een woning huurt met afstand van verhaal. Dit wil zeggen dat de verzekering de schade aan de gehuurde woning niet op jou kan verhalen. In dit geval hoef je geen brandverzekering af te sluiten maar je kan er wel voor kiezen de inboedel van de woning te beschermen met de formule Inboedel van de Corona Direct woningverzekering.

Wat zijn de optionele waarborgen van de Corona Direct Brandverzekering?

Naast de drie verschillende formules met basiswaarborgen, kan je dekking voor jouw woning verder uitbreiden met optionele waarborgen. Corona Direct biedt drie verschillende opties aan:

 1. Diefstal van je inboedel: Deze waarborg komt tussen voor de gestolen goederen uit jouw woning.
 2. Onrechtstreekse verliezen: In dit geval krijg je een forfaitair bedrag bovenop de schadevergoeding om extra kosten te dekken.
 3. Rechtsbijstand: Deze waarborg komt tussen voor jouw verdediging als je aansprakelijk gesteld wordt voor schade aan derden door je gebouw.

Wat zijn de voorwaarden om een Corona Direct Brandverzekering af te sluiten?

Om een Corona Direct brandverzekering af te sluiten moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen:

 • Je woning moet voor 50% gebouwd zijn uit harde materialen.
 • Je woning mag slecht een gevel hebben met natuursteen.

Wat zijn de uitsluitingen van de Corona Direct brandverzekering?

Zoals elke verzekering heeft de Corona Direct brandverzekering enkele uitsluitingen. Dit zijn situaties waarin de verzekeringsmaatschappij niet zal tussenkomen. De volledige waarborgen en uitsluitingen kan je altijd terugvinden in de algemene voorwaarden van een verzekeringscontract. We sommen de voornaamste uitsluitingen even op:

 • Opzettelijke schade door de verzekerde.
 • Elektrciteitsschade als gevolg van een installatie die nog onder garantie valt bij de fabrikant of leverancier.
 • Schade aan bouwvallige gebouwen of gebouwen die in afbraak of opbouw zijn.
 • Schade door slijtage.
 • Schade door gebrek aan voorzorgsmaatregelen bij vorst.

Hoe kan ik Corona Direct contacteren?

Corona Direct is een directe verzekeraar. Ze werkt dus niet samen met verzekeringsmakelaars. Je kan ze contacteren:

Op het adres: De Kleetlaan 7A, 1831 Diegem
Het nummer: 02 244 3 23
Of door een contactformulier in te vullen op hun website

 

Corona Direct is een directe verzekeraar die ook brandverzekeringen aanbiedt. Haar aparte formule om de inboedel te verzekeren kan voordelig zijn voor huurders die een woning huren met afstand van verhaal.

Auteur van het artikel:

Tanguy Bocquet
Tanguy Bocquet

Verzekeringsexpert bij Seraphin

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Ik beveel Seraphin aan voor een offerte en hun reactiviteit op vlak van vragen. Ze zijn zeer snel en professioneel. Geen mening over het beheer van schadegevallen. Ik zou nergens anders mijn verzekeringen meer!

Agathe P.
Jan
Dokter