Waterschade Brandverzekering 💧 | Simulatie | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Wordt Waterschade gedekt door mijn Brandverzekering?

 • check-circle
  Alles over de Brandverzekering
 • check-circle
  Maak een Simulatie van je Brandverzekering en Vergelijk

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Wil je weten of Waterschade ook gedekt wordt door je Brandverzekering 🏠 ? Seraphin legt uit. Bereken de Prijs van je Brandverzekering en Vergelijk

Wat als je waterleiding al 3 weken lekt. Er is schade aan je muur, je parket is kromgetrokken,... Wie gaat er tussenkomen voor deze kosten? Gelukkig wordt dit gedekt door de waarborg waterschade van de brandverzekering.

Ben je benieuwd wat een brandverzekering inhoudt? Seraphin legt het uit. Wil je weten wat de prijs is van een brandverzekering? Maak een simulatie en vergelijk je brandverzekering. Met Seraphin vind je een brandverzekering aangepast aan jouw risico's.

Zit Waterschade in elke Brandverzekering?

Neen, elke brandverzekering heeft een basiswaarborg die tussenkomt voor schade aan je woning door brand, implosie, explosie, natuurrampen, overstroming, enz. Het is niet verplicht voor een brandverzekering waterschade te dekken maar veel verzekeringsmaatschappijen nemen waterschade toch op in hun basisdekking. Het is dus belangrijk je verzekeringscontract goed te lezen om te weten of je gedekt bent voor waterschade.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen waterschade als gevolg van een overstroming of waterschade als gevolg van een lek in de waterleiding. Waterschade als gevolg van een overstroming wordt wel meegerekend in de basiswaarborg. Waterschade als gevolg van een lek in een leiding, boiler, toestel , ... is een aparte waarborg.

Wat wordt gedekt door de Waarborg Waterschade van de Brandverzekering?

In het algemeen komt de waarborg waterschade van de brandverzekering tussen voor:

 • Waterschade afkomstig van een lek.
 • Waterschade afkomstig van het dak.
 • Waterschade veroorzaakt door toestellen (wasmachine, vaatwasser, boiler, enz).
 • Waterschade veroorzaakt door leidingen.

Een gebarsten leiding, een lek in je boilers, ... Deze kunnen allemaal waterschade veroorzaken aan je woning. De schade als gevolg van het water wordt allemaal gedekt in de waarborg waterschade. De schade aan de leiding, boiler of andere toestellen (de oorzaak van de waterschade) wordt niet gedekt door de verzekeringsmaatschappij.

Wat wordt niet gedekt door de Waarborg Waterschade van de Brandverzekering?

Zoals elke waarborg zijn er ook uitsluitingen. Dit zijn situaties waarin de verzekeringsmaatschappij niet tussenkomt. De verzekeringsmaatschappij dekt je niet voor:

 • De schade veroorzaakt door foutief gebruik en slecht onderhoud van de toestellen.
 • De schade aan de leiding, boiler, toestel, enz. dat de oorzaak is van de waterschade.
 • Schade aan het dak dat de oorzaak is van waterschade.

Ben je benieuwd naar de prijs van jouw brandverzekering die ook tussen komt voor waterschade?

Wil je meer informatie over de verschillende brandverzekeringen? Contacteer dan een van onze verzekeringsexperts op +02 896 24 16 of [email protected] Je kan ook een afspraak maken met een van onze adviseur die jou zal bellen op een moment dat jou past.

Hoe maak ik beroep op de Waarborg Waterschade van de Brandverzekering?

Waterschade dien je voor de herstelling aan te geven bij de verzekeraar of de verzekeringsmakelaar. Met het online platform van Seraphin is dit zeer eenvoudig. Je kan inloggen met je persoonlijk account en daar alle gegevens invullen:

 • Neem foto's van de waterschade.
 • Vul de online aanvraag in.
 • Laat een offerte opmaken door een deskundige of een deskundige erkend door de verzekeraar.
 • De verzekeraar zal je dossier behandelen en een akkoord geven voor de offerte
 • Laat de herstelling uitvoeren door een deskundige of een erkende deskundige door de verzekeraar.

Je mag in tussentijd de bron van de waterschade (bv. lek in de leiding) herstellen. Maar wacht met de herstelling van de waterschade tot je een akkoord hebt met de verzekeraar. Zo heb je zeker een bewijs bij twijfel van de verzekeringsmaatschappij.

Lekdetectie Brandverzekering

Ontdekt je waterschade maar niet de oorzaak? Hiervoor kan je een lekdetectie laten uitvoeren. Hierbij gaat men op zoek naar de mogelijkse oorzaak van waterschade. Sommige verzekeraars nemen dit ook op in hun verzekeringscontract. Lees dus vooraf goed je verzekeringscontract of laat je informeren door je verzekeringsmakelaar voor meer informatie!

 

Waterschade is snel gebeurd. Met de juiste brandverzekering ben je gedekt voor de verschillende kosten die je kan oplopen als gevolg van waterschade. Maak een simulatie met Seraphin en ontdek de juiste brandverzekering voor je woning.

Auteur van het artikel:

Tanguy Bocquet
Tanguy Bocquet

Verzekeringsexpert bij Seraphin

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

De prijzen, de reactiviteit en de sympathie zijn een plus punt 👍

Agathe P.
Peter
Metselaar