De Woonverzekering 🏠 | Prijs & Simulatie | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Wat is de Woonverzekering?

 • check-circle
  Alles over de Woonverzekering
 • check-circle
  Maak een Simulatie voor je Woonverzekering in 5 minuten!

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Wil je meer weten over de Woonverzekering of de Brandverzekering? Seraphin legt het uit. Maak een Simulatie en ontdek de Prijs van jouw Woonverzekering

Wil je een woonverzekering afsluiten voor je woning? Ben je eigenaar, huurder of verhuurder van een woning en wil je weten of het verplicht is een woonverzekering of brandverzekering af te sluiten? Seraphin beantwoord al je vragen. In dit artikel bespreken wij de woonverzekering.

Wil je een simulatie maken voor je woonverzekering? Maak gebruik van de website van Seraphin en vind de woonverzekering die bij je past.

Wat dekt de Woonverzekering?

Er bestaan verschillende woningverzekeringen. Zo kan je een woningverzekering afsluiten als eigenaar, verhuurder, huurder of professional.

De Woonverzekering voor Professionals

Als professional of zelfstandige kan je een woning gebruiken voor je zaak uit te baten. Hiervoor kan je een brandverzekering afsluiten die je dekt voor de waterschade brand, glasbreuk, enz.

Je kan deze woningverzekering nog verder uitbreiden met verschillende andere formules om je de inhoud van je bureaus, de computer, enz. te dekken voor schade en diefstal.

Ook kan je een inkomensverlies dekken als je door brand of andere schade je zakelijke activiteiten tijdelijk niet meer kan uitvoeren.

Er zijn enkele verzekeringsmaatschappijen zoals AXA en AG Insurance die speciale formules voor professionals aanbieden.

De Woonverzekering voor Verhuurders

Het Vlaams huurdecreet verplicht verhuurders de aansprakelijkheid voor brand en waterschade van de verhuurde woning te verzekeren. Je kan daarnaast nog verschillende andere waarborgen afsluiten voor je brandverzekering. Zo heb je een waarborg rechtsbijstand die zal tussenkomen als je een geschil hebt met de huurder of derden over de woning. Ook kan je je een dekking afsluiten die je beschermt voor onbetaalde huur.

Verhuur je een bemeubeld appartement? Dan kan je ook een waarborg afsluiten om de inboedel van de woning te verzekeren.

De Woonverzekering voor huurders

Als huurder is het verplicht een brandverzekering af te sluiten voor de huurwoning. Deze brandverzekering dekt je huurdersaansprakelijkheid. Dit wil zeggen dat ze tussenkomt voor de onvrijwillige materiële schade waarvoor jij, de huurder, verantwoordelijk bent. Je bent immers verplicht de woning in de oorspronkelijke staat terug te geven aan de eigenaar.

Daarnaast kan je als huurder ook je inboedel dekken voor schade en diefstal. Of je kan ervoor kiezen een rechtsbijstand af te sluiten die tussenkomt als je een geschil hebt met de huisbaas.

Hoe kan ik de Woonverzekering Vergelijken?

Als je de beste woonverzekering wilt afsluiten voor je woning, raden we aan de verschillende woonverzekeringen te vergelijken. Zo vind je de beste woningverzekering op de markt.

Je kan een simulatie maken met Seraphin. Wij werken als digitale verzekeringsmakelaar samen met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Zo kunnen we de beste woningverzekering voor onze klanten vinden en onafhankelijke advies geven.

Onze verzekeringsadviseurs geven nog enkele adviezen waarop je moet letten als je verschillende woningverzekeringen vergelijkt:

 • Vergelijk de waarborgen: Let erop dat je geen appelen met peren vergelijkt. Het is belangrijk te kijken naar de dekkingen die een brandverzekering jou biedt.
 • Vergelijk de prijs: Let vooral op de prijs-kwaliteitsverhouding van je brandverzekering. De goedkoopste brandverzekering is niet per se de beste brandverzekering.
 • Vergelijk de franchise: Een goedkope brandverzekering kan soms een grote franchise hebben. Let altijd op de prijs van de franchise.
 • Vergelijk de service: De service van een verzekeringsmaatschappij kan enorme voordelen hebben. Je wordt het liefst geholpen door een klantvriendelijke verzekeraar die je ook ondersteunt als je schade hebt.

Hoe maak ik een Simulatie voor mijn Woningverzekering?

De simulatie bij Seraphin is zeer eenvoudig:

 1. Je gaat naar de simulator.
 2. Je vult de noodzakelijke gegevens in.
 3. Wij gaan op zoek bij verschillende verzekeringsmaatschappijen naar de woningverzekering die het best bij jou en jouw budget past.
 4. Je krijgt een offerte. Als de offerte jou bevalt kan je de brandverzekering of woningverzekering volledig online afsluiten.

Wat bepaalt de Prijs van mijn Woningverzekering?

De prijs van een woningverzekering is altijd afhankelijk van verschillende factoren:

 • De waarde van de woning: Deze kan je bepalen aan de hand van de evaluatieroosters van de verzekeringsmaatschappij.
 • De oppervlakte en opbouw van de woning: Uit hoeveel kamers bestaat de woning.
 • Jouw statuut: Ben je eigenaar, huurder, verhuurder, enz. -__ Extra ruimtes__: Heb je een garage, wil je het zwembad verzekeren, heb je een tuin, enz.
 • De optionele waarborgen: Wil je een rechtsbijstand afsluiten, een diefstalverzekering, enz.
 • De verzekeringsmaatschappijen.
 

Het is belangrijk je woning goed te verzekeren ook al ben je eigenaar, huurder of verhuurder. Met Seraphin kan je op zoek gaan naar de woningverzekering die het best jou past.

Auteur van het artikel:

Tanguy Bocquet
Tanguy Bocquet

Verzekeringsexpert bij Seraphin

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Zeer tevreden, het personeel is sympathiek en luistert aandachtig. Hetzelfde geldt voor de kwaliteit en de snelheid waarmee ik geholpen ben. Bedankt en doe zo voort. Zo’n service wordt zeldzaam.

Agathe P.
Lars
Arbeider