Motor Online Verzekeren 🏍️| Prijs vergelijken | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Hoe jouw Motor Direct Online Verzekeren met Seraphin

 • check-circle
  Simulatie Online in minder dan 1 Minuut
 • check-circle
  Gratis Prijs en Offerte

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Jouw Motor Online Verzekeren ? 🔍 Vergelijk de Prijzen met Seraphin en sluit direct jouw Motorverzekering Online af !

U wilt snel een motorverzekering afsluiten ? Bij Seraphin vind je jouw motorverzekering online. Je kan in enkele klikken een simulatie maken voor jouw motor en wij vinden een motorverzekering die het best bij jou past. Als je een formule hebt gevonden die bij je past, kan je online je motorverzekering aanvragen en afsluiten.Doe nu een simulatie en laat online jouw motor verzekeren.

Online een Motorverzekering Afsluiten met Seraphin

Met Seraphin, de eerste belgische digitale makelaar, kan je online je motor verzekeren. Je kan vanuit je zetel alle prijzen vergelijken en een offerte kiezen die je bevalt.

Je hoeft geen documenten te verzenden per post, of langs een kantoor te gaan. Je kan simpelweg een foto of scan sturen van de nodige documenten en online handtekenen: Je kan jouw motor echt volledig online verzekeren !

Bij Seraphin wordt dezelfde dag nog of de volgende werkdag jouw verzekeringscontract opgesteld. Je kan de betaling en handtekening van je motorverzekering online uitvoeren. De handtekening kan direct uitgevoerd worden maar de betaling moet bij de verzekeringsmaatschappij zelf gestort worden. De wachttijd van je motorverzekering is dus de tijd die nodig is om jouw betaling te verifiëren bij de verzekeringsmaatschappij. Maar u mag zeker zijn: Bij Seraphin heeft u een volledig contract binnen de 24u!

Online een Motorverzekering : Let op voor Misleiding

Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen die een directe online motorverzekering aanbieden. Let op ! Er zijn vaak meerdere documenten die per post verzonden moeten worden zelfs als de verzekeringsmaatschappij u een directe motorverzekering aanbiedt. Het direct afsluiten van een motorverzekering kost dus tijd. Vraag online een offerte bij Seraphin en sluit je motorverzekering af binnen de 48u !

Deze tabel geeft meer informatie over enkele verzekeraars:

Verzekeraar Contract afdrukbaar per mail Contract per post Handtekening van het contract
Ethias Neen Ja Via een bureau van Ethias of te verzenden via Bpost
Corona Direct Ja Ja Verzenden per post
Generali Ja Ja Via een Generali makelaar
Touring Ja Ja Verzenden per post of via een Touringkantoor
ING Ja Ja Te verzenden per post of via een ING-agentschap
Seraphin Ja Neen Direct Online tekenen via jouw klantenaccount
 

Vergeet niet dat u altijd 2 weken het recht heeft terug te komen op uw beslissing. U hoeft hiervoor geen reden te geven en de verzekeraar kan u hiervoor ook geen bedrag aanrekenen. Let er wel op dat de opzegging moet gebeuren met een brief naar uw verzekeraar (en niet uw verzekeringsmakelaar).

Hoe lang duurt het om een Motorverzekering Direct af te sluiten Online ?

Uw dossier wordt gecontroleerd door de verzekeringsmaatschappij die u dekt, of u nu gekozen heeft voor een verzekeraar of het advies van een makelaar. De verzekeringsmaatschappij gaat de schadeattesten verifiëren en controleren of de klant niet op de zwarte lijst staat(of de klant geen problemen heeft gehad met betaling enz.) Het is uw verzekeringsmaatschappij die dit doet, uw verzekeringsmakelaar kan niets doen om deze procedure te versnellen.

Wat vertraagt het Afsluiten van een Directe Motorverzekering

Als u online uw verzekering wilt afsluiten zijn er verschillende zaken die dit proces kunnen vertragen:

 • De schadegevallen: Ieder ongeval dat je hebt gehad verhoogt je verzekeringspremie. De verzekeringsmaatschappij gaat dus ieder schadegeval controleren.
 • Problemen met de betaling: Uw contract wordt definitief vanaf de eerste betaling. Als door een bepaalde reden uw betaling niet ontvangen wordt(zelf vergeten, problemen met de bank, enz.) zal het contract niet geldig zijn.
 • Als je eerder geweigerd bent geweest door een andere verzekeringsmaatschappij.

De vereiste Documenten voor een Motorverzekering

Om sneller uw motorverzekering af te sluiten kan u ervoor zorgen dat u volgende documenten al klaar hebt:

 • Je rijbewijs.
 • Je Identiteitskaart.
 • Je grijze kaart (inschrijvingsbewijs) als je motor als ingeschreven is of je aanvraag tot inschrijving (roos formulier) als de motor nieuw is.
 • Een factuur van de motor alsook een aankoopbewijs van een alarm als u een omnium wilt afsluiten.
 • In bepaalde gevallen kan u gevraagd worden foto's te voorzien van je motor als je een omnium wilt.

Onmiddellijke Opzegging

Als je jouw motorcontract wilt opzeggen moet u dit 3 maanden voor de vernieuwing van het contract melden. Bij Seraphin doen we dit actief en zijn we beschikbaar om uw verzekeringscontract op te zeggen. Hiervoor heeft u de volgende documenten nodig:

 • Identiteitskaart.
 • Rijbewijs.
 • Schadeattest.
 • Grijze kaart.
 

Bij Seraphin kan je jouw motorverzekering 100% online kopen. je maakt een simulatie, krijgt een offerte en tekent online!

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Ik was aangenaam verast door de efficiëntie van deze verzekeringsmakelaar. In minder dan 24u hebben ze mijn probleem opgelost. Het is een dynamisch en sympathiek team. Bravo en nog eens dank u !

Agathe P.
Marieke
Lerares