Berekenen Motorverzekering šŸ§®| Prijs & Offerte | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Snel en Gemakkelijk de Verzekering van je Motor Berekenen

 • check-circle
  Bereken je Motorverzekering in 1 minuut
 • check-circle
  Een van de beste verzekeringen op de markt

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

šŸ“Š Maak een Simulatie van je Motorverzekering en Bereken de Premie van je Motorverzekering met Seraphin. Gratis Prijs en Offerte !

Je gaat een nieuwe motor kopen en je wilt de verzekering van deze motor berekenen ? Of hebt u al een motorverzekering en wilt u een goedkopere premie voor je motorverzekering berekenen ?
Bij Seraphin maak je een simulatie in enkele klikken en vind je de motorverzekering die het best bij je past.

Ā 

In dit artikel vind je informatie over:

 • Hoe je een motorverzekering kan berekenen.
 • Waar je op moet letten als je een motorverzekering kiest.
 • Welke factoren de prijs van je verzekering beĆÆnvloeden.

Waarom een Motorverzekering Berekenen Online ?

Omdat Seraphin haar diensten gedigitaliseerd heeft, kan je in enkele klikken de prijs van je motorverzekering berekenen. Je hoeft slecht__ 8 eenvoudige vragen__ in te vullen over jezelf en je motor en je krijgt een berekening van de prijs en een offerte per mail.

Een Motor Verzekering Berekenen: 3 Redenen om een Simulatie te maken

Belgen zoeken steeds vaker naar een offerte voor hun motorverzekering online. En waarom niet ? Er zijn 3 goede redenen om je motorverzekeringen online te berekenen en te vergelijken:

 1. Elk jaar kan de prijs van je motorverzekering veranderen. Ze kan dalen of stijgen afhankelijk van de schadeverleden. Het kan dus zijn dat je een betere verzekering kan vinden aan dezelfde prijs.
 2. Er zijn op de belgische motorverzekeringsmarkt een twintigtal verzekeraars. Het is bijna onmogelijk om al die prijzen individueel te gaan onderzoeken.
 3. Af en toe verandert een verzekeraar zijn algemene voorwaarden. Meestal zijn het maar kleine nuances maar het kan altijd zijn dat je een betere motorverzekering vindt voor dezelfde prijs.

Een Lage Premie voor je Motorverzekering ? : Een specialiteit van Seraphin

Seraphin heeft zich gespecialiseerd in motorverzekeringen. Ze heeft met verschillende motorverzekeringsmaatschappijen onderhandeld over de prijs. Bij Seraphin moet je niet meer extra betalen voor het vermogen van je motor. Bij Seraphin geloven we niet dat het vermogen van een motor kan bijdragen tot een hoger risico zonder rekening te houden met de ervaring en de leeftijd van de bestuurder. Daarom dat Seraphin, in partnerschap met verschillende verzekeringsmaatschappijen, motorverzekeringen aanbiedt waarbij de burgerlijke aansprakelijkheid niet afhangt van het vermogen of het merk van de motor. Als je ouder bent dan 30 jaar kan je bij Seraphin al vanaf 250ā‚¬ een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering krijgen !

Hoe kan ik de Verzekering van mijn Motor Berekenen ?

Bij Seraphin proberen we voor elke klant een verzekering op maat te zoeken. Je kan zelf kiezen welke waarborgen je wilt opnemen in je verzekering. Wij hebben een simulator die voor u een passende motorverzekering zal zoeken aan een uitstekende prijs.

Waarborgen

Als je een motorverzekeringscontract wilt berekenen moet je ook rekeninghouden met de kostprijs van de verschillende waarborgen die je wilt opnemen. Er zijn 5 verschillende waarborgen:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid is de waarborg die de andere partij zal vergoeden wanneer je schade veroorzaakt aan derden. Dit is het wettelijk minimum waarvoor je een motor moet verzekeren als je de baan op wilt.
 • De Rechtsbijstand is de waarborg die je gaat helpen jouw rechten te verdedigen. Ze gaat tussen komen mocht je een geschil hebben met de tegenpartij, als je een tegenexpertise wenst, enz. Deze verzekering wordt altijd aangeraden door Seraphin.
 • De bestuurdersverzekering is de waarborg die de kosten gaat betalen als je lichamelijke schade oploopt. Het is de verzekering voor de bestuurder van de motor.
 • De bijstand is de waarborg die tussen komt wanneer je bv. een lekke band hebt en gedepanneerd moet worden. Het neemt op de kosten op zich als je voertuig getakeld wordt na een ongeval.
 • De omnium verzekering is een waarborg die de materiĆ«le schade aan je motor dekt. Er zijn twee formules mogelijk: De mini omnium en de full omnium. De mini omnium dekt de schade door brand, natuurrampen, glasbreuk of een botsing met een dier.
 • De full omnium heeft dezelfde dekkingen als een mini omnium maar daarbij zijn er nog extra dekkingen inbegrepen zoals schade door diefstal, poging tot diefstal en de materiĆ«le schade na een ongeval waarbij jij in fout was.

Factoren die prijs BeĆÆnvloeden

Er zijn verschillende factoren die de prijs van je motorverzekering kunnen beĆÆnvloeden. Deze zorgen ervoor dat, als je een de verzekering van een motor berekent voor twee verschillende personen met eenzelfde motor, je een andere prijs zal krijgen. De prijs van een motorverzekering hangt af van:

 • De leeftijd van de bestuurder.
 • De waarborgen die je selecteert.
 • De motor zelf (cilinderinhoud, de uitrusting van de motor,enz).
 • De plaats waar je woont.
 • Al dan niet een combinatie van je verzekeringen.

Als je meerdere motoren, of je auto en je motor, bij 1 verzekeringsmaatschappij verzekert, kan je genieten van een combinatiekorting. Je centraliseert je verzekeringen en daarbij krijg je nog eens een korting!

Waar moet ik op letten als ik Motorverzekeringen Bereken ?

Als je verschillende motorverzekeringen berekent en je wilt deze vergelijken, is het belangrijk dat je de verzekeringen juist vergelijkt. Hieronder vind je enkele dingen waar je zeker op moet letten als je motorverzekeringen vergelijkt.

Vergelijk de Waarborgen

Het is vaak een eerste reflex om de prijs van een verzekering te vergelijken. Maar het is ook belangrijk om de verschillende waarborgen te vergelijken en wat ze inhouden. Hebt u enkel een burgerlijke aansprakelijkheid ? Bent u zelf ook gedekt ? Wat als iemand van je gezin gewond raakt ?

Informeer je over het Schadebeheer

Een verzekering kan er soms goed uit zien op contract. Maar hoe behulpzaam is de verzekeringsmaatschappij in geval van schade ? Het is belangrijk je goed te informeren over de snelheid van tussenkomst van een verzekeringsmaatschappij. Hoe snel stuurt de maatschappij iemand voor de expertise ? Hoe snel betaalt ze een vergoeding uit ?

Informeer je over de Franchise van je Motorverzekering

In het geval van een omnium is het belangrijk om de franchise van de omnium te vergelijken. Welke vorm van degressiviteit wordt voorgesteld in het contract. Een sterke degressiviteit komt voordeliger uit in geval van een totaal verlies.

Vergelijk geen verschillende Verzekeringen

Sommige verzekeringsmaatschappijen geven een andere waarborg voor materiƫle schade. Dit wordt dan ook vaak geen omnium meer genoemd. Vergelijk goed waarvoor je verzekert bent in elke verzekering.

Vergelijk geen Belgische met nederlandse Verzekeringen

Er zijn verschillende vergelijkers voor motorverzekeringen te vinden op het internet. Let er op dat je een belgische simulator of vergelijker gebruikt. Als je een nederlandse site gebruikt zal je wel de motorverzekeringen kunnen vergelijken maar je zal geen contract kunnen afsluiten. Maak je simulatie met een belgische simulator zoals Seraphin.

Ā 

Het vergelijken van motorverzekeringen is een belangrijk proces in het kiezen van je motorverzekering. Je moet er opletten dat de verzekeringen berekend zijn met dezelfde waarborgen en dat je een belgische simulator gebruikt zoals Seraphin.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Samuel is een makelaar die eenvoudig en duidelijk alles uitlegt. Zijn werk is professioneel en zeer reactief. Ik ben zeer tevreden. Het online platform is intuĆÆtief.

Agathe P.
Lary
Elektricien