Brommerverzekering 🛵 | Prijs & Offerte Online | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Kom alles te weten over de Brommerverzekering

 • check-circle
  Vind je Brommerverzekering in enkele minuten
 • check-circle
  Gratis Simulatie en Offerte

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Maak een Gratis Simulatie Online met Seraphin 🔎. Alles wat je moet weten over Brommerverzekering. Prijs en Offerte.

Gebruik je een brommer om je snel te verplaatsen door de stad en ben je op zoek naar een verzekering voor je brommer? Met Seraphin vind je de beste brommerverzekering!

Vergelijk de prijzen en maak een simulatie online in enkele minuten! Dankzij de digitalisering van Seraphin hoef je niet meer uit de zetel te komen om je brommerverzekering af te sluiten.

 

In dit artikel vind je informatie over:

 • De verschillende klassen van brommers.
 • De verschillende waarborgen die je kan kiezen voor je brommerverzekering.
 • Hoe je de prijs voor je brommerverzekering berekent
 • Hoe je een brommer moet inschrijven.

Een Verzekering voor je Brommer van 50cc en je Brommer van 125cc

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee verschillende klassen.

Brommer klasse A

Een brommer of een bromfiets van klasse A heeft een maximale cilinderinhoud van 50cc of het heeft een elektrische motor met een maximum snelheid van 25km/h. Je mag een bromfiets van klasse A besturen zonder rijbewijs.

Brommer klasse B

Een brommer of een bromfiets van klasse B heeft een maximale cilinderinhoud van 50 cc of een elektrische motor. De maximale snelheid van een brommer klasse B is 45km/h. Voor het besturen van dit type brommer moet je in bezit zijn van een rijbewijs type AM (Vroeger A3 genaamd).

Brommer 125cc of meer

Om te mogen rijden met een brommer van 125cc moet je in het bezit zijn van een rijbewijs A1. Voor een brommer met een cilinderinhoud groter dan 125cc moet je in het bezit zijn van een rijbewijs A2.

 

Een brommer wordt gezien als motorfiets: Een helm is verplicht voor elke klasse van brommers!

Wat zijn de waarborgen van een Brommerverzekering?

Voordat je een verzekering afsluit is het belangrijk meer te weten over de verschillende waarborgen van brommerverzekeringen. Seraphin werkt samen met verschillende verzekeraars om zo voor iedere klant een brommer verzekering te vinden op maat.

Brommerverzekering: De Burgerlijke aansprakelijkheid

Deze waarborg is verplicht bij wet. Het dekt de schade die je met je brommer kan veroorzaken aan derden. Het komt niet tussen voor de schade die je zelf oploopt of de schade die wordt veroorzaakt aan je brommer.

Brommerverzekering: De Bestuurdersverzekering

Deze waarborg is een bescherming voor de bestuurder van de brommer. Ze komt tussen als de bestuurder van de brommer fysieke schade oploopt. Ze betaalt de medische kosten, maar ook de kosten in geval van permanente arbeidsongeschiktheid.

Brommerverzekering: De Omniumverzekering

Deze waarborg komt tussen voor de materiële schade aan je eigen voertuig. Bijvoorbeeld schade wordt veroorzaakt door:

 • Diefstal of poging tot diefstal.
 • Brand.
 • Natuurrampen.
 • De botsing met een dier.

Brommerverzekering: De Bijstand

Deze waarborg gaat je helpen als je in panne staat met je voertuig. Ze betaalt de kosten als je pechverhelping nodig hebt of als je voertuig getakeld moet worden na een ongeval.

Hoe kan ik de prijs van een Brommer Verzekering Berekenen ?

Seraphin werkt met verschillende verzekeraars samen om zo een verzekering op maat aan te bieden aan een uitstekende prijs. Je kan online een simulatie maken en wij gaan voor jou op zoek naar de verzekering die het best bij je past aan de beste prijs. Je hoeft slechts een achttal vragen in te vullen en wij geven jou de offertes van de verzekeringen die het best bij je passen.

Hoe kan ik mijn Brommer Inschrijven ?

Seraphin helpt je jouw brommer in te schrijven. Bij de inschrijving van een nieuwe brommer zal Seraphin van het begin tot het einde alles regelen.

Als je brommer nieuw is:

 • Na het afsluiten van je brommerverzekering krijg je een voorlopige groene kaart tot de verzekeringsmaatschappij je definitieve groene kaart opstuurt.
 • Seraphin zal online je voertuig inschrijven bij de DIV.
 • De nummerplaat en het inschrijvingsbewijs worden je toegestuurd via de post (Bpost).

Als je brommer tweedehands is:

 • Na het verzekeren van je brommer krijg je van Seraphin een certificaat dat je verzekerd bent evenals een voorlopige groene kaart tot de verzekeringsmaatschappij je definitieve groene kaart opstuurt.
 • Je zal zelf naar de DIV moeten gaan met het certificaat van Seraphin om je brommer in te schrijven. Vergeet zeker je identiteitskaart en rijbewijs niet.
 • Je nummerplaat en inschrijvingsbewijs wordt opgestuurd via de post (Bpost).
 

Je kan zelf kiezen waarvoor je de brommer verzekert. Je kan naast de burgerlijke aansprakelijkheid nog andere waarborgen kiezen die bij je passen. Bij Seraphin kan je eenvoudig en snel je brommer verzekering bereken door een gratis simulatie te maken online.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Zeer tevreden, het personeel is sympathiek en luistert aandachtig. Hetzelfde geldt voor de kwaliteit en de snelheid waarmee ik geholpen ben. Bedankt en doe zo voort. Zo’n service wordt zeldzaam.

Agathe P.
Lars
Arbeider