Goedkope Brommerverzekering | Prijs Vergelijken | Seraphin
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Hoe de Goedkoopste Verzekering van Belgiƫ vinden ?

 • check-circle
  Gratis Simulatie en Offerte Online
 • check-circle
  Een Goedkope Brommerverzekering

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

šŸ›µ Op zoek naar de Goedkoopste Brommerverzekering van BelgiĆ« ? Vind hier meer Informatie. Gratis Simulatie en Offerte Online !

Je bent op zoek naar de goedkoopste brommerverzekering van Belgiƫ? Je wilt enkel zo goedkoop mogelijk de verplichte verzekering? Of ben je op zoek naar de goedkoopste brommerverzekering met een volledige dekking? Bij Seraphin kan je het allemaal vinden. Maak een simulatie met Seraphin en vergelijk verschillende brommerverzekeringen. Vind de verzekering die bij jou past !

Ā 

Dit artikel geeft uitleg over:

 • De verschillende dekkingen van een brommerverzekering
 • Wat de prijs bepaalt van je brommerverzekering

Hoe kan ik mijn Brommer Goedkoop Verzekeren met een Volledige Dekking ?

Er zijn in Belgiƫ verschillende verzekeringmaatschappijen op de brommerverzekeringsmarkt. Ze bieden elk hun eigen verzekeringen met specifieke waarborgen. Je kan met Seraphin een simulatie maken om een goedkope brommerverzekering te zoeken op jouw maat. Er zijn 5 belangrijke waarborgen waaruit je kan kiezen:

 1. Burgerlijke aansprakelijkheid: Elke brommer die in Belgiƫ op de openbare weg rijdt, is verplicht in het bezit te zijn van een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. Het betaalt de schade die je met je brommer veroorzaakt aan derden.
 2. De rechtsbijstand: Deze waarborg komt tussen voor verschillende juridische kosten. Het betaalt niet enkel de honoraria van advocaten maar ook bv. een tegenexpertise als je niet akkoord gaat met de expertise van de verzekeringsmaatschappij.
 3. De bestuurdersverzekering: Deze waarborg is een verzekering voor de bestuurder van de brommer. Het betaalt de kosten gelinkt aan de lichamelijke schade van de bestuurder na een ongeval.
 4. De omniumverzekering: Deze verzekering komt tussen voor de materiƫle schade aan je brommer. Je hebt verschillende omniums met verschillende dekkingen. De full omnium is de meest volledig dekking maar ook de duurste.
 5. De bijstand: Deze waarborg neemt de kosten voor zich als u een defect heeft onderweg. Ze betaalt ook de takelkosten na een ongeval.
Ā 

__Pas op!__ Elke brommer in BelgiĆ« dat ingeschreven staat bij de DIV is verplicht tot een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. U riskeert tot 6000ā‚¬ boete en 6 maanden celstraf als die niet hebt. De andere waarborgen zijn niet verplicht maar wel aangeraden.

Wat maakt een Brommerverzekering Goedkoop ?

Je wilt je brommer goedkoop verzekeren en je vraagt je af wat de prijs van je brommerverzekering bepaalt? Er zijn verschillende factoren die de prijs van je brommerverzekering gaan beĆÆnvloeden. Hieronder wordt uitgelegd wat de goedkoopste verzekering inhoudt en welke factoren de prijs van je brommerverzekering kunnen beĆÆnvloeden.

Wat is de Goedkoopste Brommerverzekering ?

De goedkoopste brommerverzekering bestaat enkel uit de waarborg burgerlijke aansprakelijkheid (BA). Deze waarborg vergoedt enkel de schade die je aan derde veroorzaakt en niet je eigen materiƫle en lichamelijke schade.

Als je enkel een BA wilt is het belangrijk te kijken naar de waarde van je brommer. Voor een oudere brommer met een lage reƫle waarde is het minder belangrijk om de materiƫle schade aan de brommer te verzekeren. Je kan dan beter enkel voor een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering gaan al dan niet in combinatie met een bestuurdersverzekering om jezelf te verzekeren. Voor een nieuwe brommer met een hoge catalogus waarde kan het interessant zijn je brommer met een omnium te verzekeren zodat je na een totaal verlies niet alles verliest.

Wat bepaalt de Prijs van mijn Brommerverzekering

Er zijn verschillende factoren die een invloed hebben op de prijs van een brommerverzekering:

 • De leeftijd van de brommer.
 • De ervaring van de bestuurder.
 • De woonplaats.
 • De cilinderinhoud van de brommer.

Combinatie van Verzekeringen: een Goedkopere Brommerverzekering !

Het is ook mogelijke een korting te krijgen op je brommerverzekering als je de verzekering van een motor en een brommer of een auto en een brommer combineert. Dit is echter enkel mogelijk voor brommers met een cilinderinhoud van 125cc of meer. Door beide voertuigen te verzekeren bij dezelfde verzekeraar heb je niet enkel het voordeel dat je verzekeringen gecentraliseerd zijn, maar geniet je vaak van een fikse korting op je verzerkingen.

Ā 

De goedkoopste brommerverzekering bestaat enkel uit een BA. Je kan zelf kiezen welke waarborgen je daarnaast nog afsluit afhankelijk van het risico waarvoor je beschermd wilt zijn. Met Seraphin kan je een simulatie maken van je brommerverzekering en een brommerverzekering vinden die bij je past.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitstekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Ik beveel Seraphin aan voor een offerte en hun reactiviteit op vlak van vragen. Ze zijn zeer snel en professioneel. Geen mening over het beheer van schadegevallen. Ik zou nergens anders mijn verzekeringen meer!

Agathe P.
Jan
Dokter