Kosten Brommerverzekering 🛵 | Prijs & Offerte | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Hoeveel kost een Brommerverzekering ?

 • check-circle
  Gratis Simulatie en Offerte
 • check-circle
  Specialist in brommerverzekeringen

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Je wilt een Brommer Verzekeren en de Kosten Vergelijken ? 🛡️ Vind een Brommerverzekering met Seraphin: Gratis Simulatie en Offerte !

Je wilt een nieuwe brommer kopen en je vraagt je af wat een brommerverzekering kost? Of je wilt de kosten van je brommerverzekering vergelijken? Met Seraphin kan je gratis online een simulatie maken van je brommerverzekering.

Seraphin werkt samen met verschillende brommerverzekeringsmaatschappijen. Ze heeft de verschillende brommerverzekeringen vergeleken en onderhandelt over de prijs. Hierdoor vindt ze voor ieder klant een brommerverzekering op maat aan de beste prijs.

 

Dit artikel gaat je meer informatie geven over de kosten die verbonden zijn aan een brommerverzekering. Wij leggen de verschillende waarborgen uit en je vindt informatie over wat de prijs van je motorverzekering beïnvloedt.

De Kosten van een Brommerverzekering: De verschillende Waarborgen

Als je een brommerverzekering afsluit kan je kiezen voor verschillende waarborgen. Elke waarborg heeft natuurlijk zijn eigen prijs die kan verschillen tussen verschillende verzekeringsmaatschappijen. De wettelijke verplichte verzekering bestaat enkel uit de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. Wij sommen kort even alle waarborgen voor je op:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid: Deze waarborg is wettelijk verplicht. Ze komt tussen voor de schade aan derden. Ze betaalt de schade die je met je brommer veroorzaakt aan anderen. Ze betaalt niet de schade die jezelf oploopt.
 • De rechtsbijstand: Deze waarborg betaalt de verschillende kosten die je kan oplopen in het schadebeheer van je brommer zoals de kosten van een tegenexpertise, de honoraria van de advocaten en de gerechtskosten bij een geschil over de verantwoordelijkheid van een ongeval, enz.
 • De bestuurdersverzekering: Deze waarborg beschermt jou als bestuurder van de brommer. Ze komt tussen in geval van lichamelijke schade van de bestuurder. Ze betaalt de ziekenhuiskosten en komt ook tussen in geval van permanente arbeidsongeschiktheid.
 • De omniumverzekering: Er zijn twee soorten omniums. De mini-omnium dekt de materiële schade veroorzaakt aan je voertuig door brand, natuurrampen, glasbreuk en een botsing met een dier. De full omnium is de meest volledige dekking voor materiële schade. Naast de dekking van de mini omnium dekt de full omnium ook de schade veroorzaakt door poging tot diefstal, diefstal en de schade aan je brommer na een ongeval waarvoor jij in fout bent.
 

Een burgerlijke aansprakelijkheidheidsverzekering (BA) is in België verplicht voor elke brommer die ingeschreven staat bij de DIV. Als je rond rijdt zonder BA riskeer je tot 6000€ boete en 6 maanden celstraf. Alle andere waarborgen zijn optioneel maar worden wel aangeraden.

Welke Factoren bepalen de Kosten van een Brommerverzekering ?

De kosten van een brommerverzekering zijn afhankelijk van het risico dat een verzekeringmaatschappij neemt om jou te verzekeren. Het risico wordt meestal bepaalt door de:

 • De leeftijd van de brommer.
 • De ervaring van de bestuurder.
 • De plaats waar de brommer gebruikt wordt.
 • De cilinderinhoud van de brommer.

Als je een brommer hebt van 125cc of meer kan je genieten van een extra korting. Dit is mogelijk als je jouw brommerverzekering en autoverzekering (of andere motorverzekering) bij één verzekeraar combineert. Je kan altijd Seraphin contacteren voor meer informatie over de combinatie van verzekeringen.

Wat Kost een Brommerverzekering bij Seraphin ?

Seraphin heeft zich gespecialiseerd in brommerverzekeringen. Bij ons kan je online een simulatie maken voor je brommerverzekering. Al meer dan 10.000 motorrijders deden bij onse een simulatie. Wij hebben slecht 8 gegevens van je nodig en in enkele minuten zoeken wij voor jou de brommerverzekering die het best bij je past.

Voor meer informatie over een brommerverzekering kan je altijd contact opnemen met een van onze adviseurs. Dit kan via mail op [email protected] of telefonische op +32 808 .... of je kan je laten opbellen door een van onze experts op een moment dat jou past.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitstekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Super service. Ze zijn snel en kennen hun beroep. Zeker aanbevolen!

Agathe P.
Dries
Banketbakker