Prijs Brommerverzekering | Simulatie & Offerte | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

De Prijs van een Brommerverzekering

  • check-circle
    Maak een Simulatie van jouw Brommerverzekering
  • check-circle
    Vind de Beste Brommerverzekering

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Wil je de Prijs van je Brommerverzekering Vergelijken ? šŸ”Ž Maak een Simulatie met Seraphin en vind de Brommerverzekering die bij jou past !

Heb je een nieuwe brommer en ben je op zoek naar de prijs voor een verzekering van je brommer? Of wil je weten welke brommerverzekering de goedkoopste is?

Vergelijk met Seraphin de prijs van een Brommerverzekering en vind een verzekering die bij jou past !

Welke Brommerverzekering is de Goedkoopste ?

De goedkoopste brommerverzekering is een verzekering die enkel bestaat uit de waarborg burgerlijke aansprakelijkheid (BA). De burgerlijke aansprakelijkheid is in Belgiƫ verplicht voor alle brommers. Ze dekt de schade die je veroorzaakt aan andere voertuigen. Echter komt ze niet tussen voor de lichamelijke of materiƫle schade die je zelf kan oplopen.

Als je de prijs van je brommerverzekering zo laag mogelijk wilt houden, geven we het advices enkel een BA af te sluiten. De andere waarborgen zijn niet verplicht maar kunnen wel extra bescherming opleveren.

Wat Bepaalt de Prijs van mijn Brommerverzekering ?

Een brommerverzekering bestaat uit verschillende waarborgen. Je kan zelf kiezen tegen welke risico's je beschermd wilt zijn. Als het voor jou belangrijk is enkel wettelijk in orde te zijn, is een BA verzekering voldoende. Hieronder vind je een lijst met de waarborgen die je kan afsluiten:

De Prijs van een Brommerverzekering: Burgerlijke aansprakelijkheid

De burgerlijke aansprakelijkheid: Dit is het wettelijk minimum. Het dekt de schade die je veroorzaakt aan derden. Stel: je geeft geen voorrang van rechts en je veroorzaakt een ongeval. De burgerlijke aansprakelijkheid gaat de lichamelijke en materiƫle schade betalen van de tegenpartij.

De Prijs van een Brommerverzekering: De rechtsbijstand

Deze waarborg wordt door Seraphin altijd geadviseerd. Ze is volgens ons de verzekering voor een goed schadebeheer. De zekerheid dat je op professionele hulp kan rekenen na een ernstig ongeval, geeft een gevoel van gerustheid. De rechtsbijstand gaat tussen komen voor de kosten door een geschil over de verantwoordelijkheid. Ze betaalt de advocaatkosten, een tegenexpertise, de gerechtskosten enz. Ze staat aan jouw kant na een ongeval.

De Prijs van een Brommerverzekering: Bestuurdersverzekering

Deze waarborg is een verzekering voor de bestuurder zelf. Ze zal de medische kosten betalen voor de lichamelijk schade die je kan oplopen na een ongeval. Je kan ook een vergoeding krijgen voor de permanente arbeidsongeschiktheid die je mogelijks zou oplopen. Let wel op ! Wanneer je een ongeval hebt na het overtreden van de verkeersregels, zal de bestuurdersverzekering de medische kosten niet dekken.

De Prijs van een Brommerverzekering: Omnium

Deze waarborg komt tussen voor de materiƫle schade aan je brommer. Wij raden deze waarborg vooral aan voor nieuwe brommers. Binnen de omnium wordt onderscheid gemaakt tussen twee waarborgen. De mini omnium en full omnium. De mini omnium komt tussen voor de materiƫle schade die veroorzaakt wordt door brand, natuurrampen, glasschade of een botsing met een dier. De full omnium dekt dezelfde schade als een mini omnium maar dekt ook nog de schade die je kan oplopen door diefstal of poging tot diefstal. Hierbij wordt wel verwacht dat je de brommer van een alarm voorziet.

De Prijs van een Brommerverzekering: Bijstand

Bijstand is een waarborg die de kosten gaat betalen als je in panne staat. Ze komt ook tussen voor de takelkosten na een ongeval.

Wat is de Beste Verzekering ?

Het niet mogelijk om te zeggen welk de beste verzekering is. Sommige personen willen zich graag beschermen tegen alle mogelijke schade. Anderen vinden het wettelijke minimum al voldoende. De beste bescherming hangt af van je persoonlijke voorkeur. Met Seraphin kan je brommerverzekeringen vergelijken en zoeken naar de verzekering die het best bij je past!

Hoe vind ik een Verzekering voor mijn Brommer aan een Lagere Prijs ?

Om de prijs van de verzekering voor je brommer te berekenen, gaat de verzekeringmaatschappij het risico proberen het risico in te schatten. Hiervoor kijken ze naar:

  • De leeftijd van je brommer.
  • De cilinderinhoud van je brommer.
  • Je ervaring als bestuurder.

Als je een brommer van 125cc of meer bezit, kan je meerder verzekeringen combineren bij 1 verzekeraar (bv. een autoverzekering en brommerverzekering). Dit vereenvoudigt niet enkel het beheer van je verzekeringen maar geeft je vaak ook een fikse korting.

Ā 

Het is belangrijk de juiste waarborgen te kiezen voor je brommerverzekering. Als je de goedkoopste brommerverzekering wilt, raden we je aan enkel een BA af te sluiten. Wil je bepaalde risico's beschermen? Dan kan je de bijpassende waarborgen ook laten opnemen in je verzekeringscontract. Met Seraphin kan je een simulatie van je brommerverzekering maken. Vind met Seraphin de beste verzekering aan een uitstekende prijs

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitstekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

SERAPHIN is de ideale verzekeraar als je geen fan bent van administratie! Dankzij een simulatie verkrijg je snel een voorstel voor 3 verzekeringsproducten met een duidelijke vergelijking. Zonder een papier te !

Agathe P.
Anouk
Apothekeres