Hoeveel Kost een Motorverzekering ? 💳 | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Alles weten over de Kostprijs van een Motorverzekering in België

 • check-circle
  Vindt de Prijs van uw Motorverzekering
 • check-circle
  Doe een Simulatie online

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Hoeveel kost een Motorverzekering ? Vind hier alle informatie ℹ️ ! Seraphin legt je uit hoe jouw Motorverzekering berekend wordt

Je hebt een motor en vraagt je af : Wat kost een motor verzekering ongeveer ? Hier vindt je alle informatie terug over de kostprijs van een motorverzekering. Met Seraphin, de eerste belgische makelaar kan je de prijzen vergelijken en de formule vinden die het best bij je past.

Alle verzekeringsmaatschappijen hebben verschillende verzekeringscontracten, met verschillende prijzen. Seraphin werkt met verschillende verzekeringsmaatschappijen die gespecialiseerd zijn in motorverzekeringen om zo hun beste punten te groeperen en je een verzekering te bieden aangepast aan jouw benodigdheden en jouw budget.

 

In dit artikel vindt je alle informatie over:

 • De criteria voor de prijs van jouw motorverzekering.
 • Hoe je een goedkope verzekering kan vinden die je volledig beschermt.
 • De prijzen van een motorverzekering in België bij Seraphin.

Wat is de Kostprijs Motorverzekering ?

Wil je weten wat de kosten zijn van jouw motorverzekering ? Maak nu een simulatie met Seraphin en vindt de prijs van jouw motorverzekering in enkele klikken!

Wat bepaalt de Prijs van mijn Motorverzekering ?

De kostprijs van een motorverzekering zijn in het algemeen afhankelijk van volgende factoren:

 • De leeftijd van de motor.
 • De cilinderinhoud van de motor.
 • De woonplaats en plaats van gebruik van de motor.
 • De ervaring van de bestuurder.

Let op: Bepaalde motormerken ( zoals Harley-Davidson en Ducatie) hebben hun eigen partnerverzekeraars.

 

Loic R., klant bij Seraphin sinds 2018 : "Ik heb 3 motors, elk met een ander vermogen. Dankzij de formule van Seraphin heb ik ze alle drie kunnen verzekeren voor een uitstekende prijs. Dankzij een combinatie van de verzekeringen heb ik nog eens extra korting gekregen. Toen ik vragen had, kon ik eenvoudig Laura van de dienst schadegevallen contacteren. Super voor zo'n prijs !"

Bij Seraphin hangt de prijs van jouw motorverzekering niet af van de cilinderinhoud. Integenstelling tot andere verzekeringsmaatschappijen is er geen verschil op basis van de cilinderinhoud van uw motor (motor van minimum 125cc).

Het Verschil in Prijs tussen een Verzekering bij een concessiehouder en een Makelaar.

Wanneer een concessiehouder een motor verkoopt, biedt deze vaak ook een verzekering aan specifiek voor de motors die ze zelf verkoopt. Maar dat zijn ook de enige verzekeringen die ze verkoopt.

In tegenstelling biedt een onafhankelijke makelaar alle aanbiedingen op de markt. Uw makelaar zal de formule vinden die het best past bij jouw behoeften en jouw budget.

Een onafhankelijk makelaar zoals Seraphin zal je ook helpen bij het beheer van je schade en zal aan jouw zijde staan als je een voordeliger contract wilt. Vindt hier met Seraphin de kostprijs van jouw motorverzekering.

Tot 1000€ goedkoper met Seraphin

De klanten met een omnium van Seraphin zonder een combinatie van de motor en autoverzekering hebben een 100€ tot 1000€ goedkoper kostprijs. Hoe groter de cilinderinhoud van jouw motor, hoe meer je zal besparen op uw prijs. Dit is ook het geval als u een belgische omniumverzekering heeft.

Met meerdere directe verzekeraars online, kost het veel tijd om twee of drie offertes te verkrijgen voor een motorverzekering. Met Seraphin is proces geautomatiseerd en kan je in enkele klikken een snelle simulatie van je prijs krijgen bij verschillende verzekeraars. Daarna kan je zelfs een verzekering afsluiten zonder uit uw zetel te komen en je bent in een mum van tijd de weg op!

Verzekering vandaag je motor in enkele klikken, en ga morgen veilig de weg op!

Hoe vindt ik een goedkope Motorverzekering met een volledige Bescherming ?

De verschillende verzekeringsmaatschappijen bieden verschillende verzekeringscontracten met verschillende waarborgen en prijzen. Soms is het moeilijk dit allemaal goed terug te vinden. Daarom doet Seraphin een simulatie voor jou. Wij zoeken de verzekering die het meest is aangepast aan jouw benodigdheden.
Dit zijn de meest voorkomende waarborgen van een motorverzekeringscontract:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid is de wettelijk verplichte verzekering. Het dekt de schade die je aan derden veroorzaakt.
 • Een omnium dekt je voor alle materiële schade die je kan veroorzaken aan jouw voertuig zoals brand, diefstal, natuurrampen enz.
 • De bestuurdersverzekering dekt de lichamelijke schade van de bestuurder van de motor en zijn familie.
 • Bijstand helpt u als u in panne valt.
 • De rechtsbijstand betaalt de kosten in geval van een juridische procedure; Het is de verzekering voor een goed schade beheer.

Combinatie Auto-Motorverzekering

Een combinatie van je autoverzekering en je motorverzekering geeft je de mogelijkheid beide voertuigen in één keer te verzekeringen. Dit zorgt ervoor dat je het beheer van jouw contracten voor al je voertuigen centraliseert. Hier bovenop krijg je nog eens een extra korting als je een combinatieverzekering neemt van jouw auto en motor.

 

De kosten van een motorverzekering hangen af van verschillende factoren.

    
 • De leeftijd van het voertuig.
 • De ervaring van de bestuurder.
 • Een eventuele combinatie.
 • Bij wie je de verzekering afsluit.

Maak nu gratis en snel een simulatie met Seraphin, sluit online jouw verzekeringscontract af en je kan morgen veilig de weg op ! Eenvoudig en snel !

Auteur van het artikel:

Tanguy Bocquet
Tanguy Bocquet

Verzekeringsexpert bij Seraphin

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Ik beveel Seraphin aan voor een offerte en hun reactiviteit op vlak van vragen. Ze zijn zeer snel en professioneel. Geen mening over het beheer van schadegevallen. Ik zou nergens anders mijn verzekeringen meer!

Agathe P.
Jan
Dokter