Seraphin
Vraag een offerte

Hoe maak ik Simulatie van mijn Motorfietsverzekering?

 • check-circle
  Een Motorfietsverzekering op maat
 • check-circle
  Gratis Simulatie en Offerte

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

De Makelaar gespecialiseerd in Motorfietsen⭐. Al meer dan 10.000 Motorrijders deden een Simulatie met Seraphin. En jij?

Je bent op zoek naar een verzekering voor jouw motorfiets? Met Seraphin kan je gratis een simulatie maken van jouw motorfiets verzekering. Dankzij een samenwerking met verschillende gerenommeerde verzekeraars heeft Seraphin één van de beste motorfietsverzekeringen op de markt kunnen samenstellen.

 

In dit artikel vind je informatie over:

      
 • De verschillende waarborgen van een motorfietsverzekering.
 • Hoe je met Seraphin een motorfietsverzekering kan vinden op maat.

Wat zijn de voordelen van een Motorfietsverzekering met Seraphin?

Seraphin wil de beste motorfietsverzekering van België aanbieden. Als je ouder bent dan 30 jaar dan vind je een verzekering voor € 250 onafhankelijk van het vermogen of de cilinderinhoud of het merk van je motor. Dankzij onze innovatie geven wij je de mogelijkheid om van huis uit jouw verzekering af te sluiten, en dat zonder een stapel papierwerk. Bij Seraphin kan dit eenvoudig en snel via internet. Je kan zelfs online je contract ondertekenen !

Als je schade hebt kan je dit online aangeven via jouw Seraphin account en zal je snel door jouw verzekeringsmaatschappij vergoed worden.

Welke Verzekering voor je Motorfiets?

Je hebt een nieuwe motor en vraagt je af waarvoor je jezelf wil beschermen? Het is verplicht je te verzekeren voor schade aan derden (de burgerlijke aansprakelijkheid). Maar er zijn ook nog vele andere opties om jezelf en je motor te beschermen voor verschillende situaties bv. als je valt.

 • De burgerlijke aansprakelijkheid dekt de schade die je veroorzaakt aan derden. Dit is het wettelijke minimum. Bij Seraphin bieden we een burgerlijke aansprakelijkheid vanaf € 250 als je ouder bent dan 30 jaar.
 • De bestuurdersverzekering is ook een belangrijke verzekering voor motorrijders. Waarom zou je niet jezelf verzekeren als je ook jouw motorfiets verzekert? Vanaf € 80/jaar kan je jezelf verzekeren als bestuurder van je motor. Ze beschermt je ook als je andere voertuigen bestuurt: Zelfs als je te voet bent!
 • Rechtsbijstand, deze verzekering is sterk aangeraden. Bij 75% van de ongevallen zijn de motorrijders in hun recht. In geval van vluchtmisdrijf gaat de rechtsbijstand de kosten op zich nemen voor het bekijken van de de camerabeelden, het ondervragen van getuigen, enz. Daarnaast komt ze ook tussen bij een geschil tussen jou en een andere partij na schade. Ze dekt de kosten van de procedure en de administratieve kosten. Het is een verzekering voor een goede afhandeling van een schadegeval!
 • Bijstand is de waarborg die zorgt voor een snelle pechverhelping mocht je een defect of ongeval hebben. Je zal blij zijn deze dekking te hebben wanneer je pech hebt en er niemand of niets in de buurt is om jou te helpen.

Een Omnium voor jouw Motorfiets

Je hebt ook nog de waarborg omnium voor je motorfiets. De omniumverzekering dekt de materiële schade die veroorzaakt wordt aan jouw motorfiets. Hierbij wordt nog eens een onderscheid gemaakt tussen een full Omnium en een mini omnium. De mini omnium dekt de materiële schade veroorzaakt door:

 • Brand.
 • Natuurrampen.
 • Aanrijding met een dier.
 • Glasbreuk.

De beste dekking voor jouw motor is de full omnium. Deze beschermt je voor:

 • Diefstal en poging tot diefstal.
 • Brand, natuurrampen, aanrijding met een dier, glasbreuk (een mini omnium).

Let op ! Als jouw motorfiets meer dan 5 jaar ingeschreven is en je bent niet verzekerd voor een omnium, kan je bij Seraphin niet meer genieten van een mini omnium of een full omnium.

De Motorfiets verzekering vergelijken.

Je kan met Seraphin gratis een simulatie online doen en kijken naar de verschillende formules voor jouw profiel. Als je verzekeringen wilt vergelijken is het belangrijk te kiezen welke waarborgen je wil. Als je jouw waarborgen hebt gekozen kan je kijken naar de verschillende verzekeringsmaatschappijen en dezelfde waarborgen vergelijken. Seraphin heeft verschillende motorfietsverzekeringen berekend. Ze heeft verschillende verzekeringen vergeleken en onderhandeld met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Zo heeft ze één van de beste motorfietsverzekeringen van de markt.

 

Een goede motorfietsverzekering is de garantie van een goede bescherming wanneer je met je motor de weg opgaat. Als je verschillende verzekeringen bekijkt is het belangrijk de waarborgen te vergelijken. Met Seraphin kan je eenvoudig en snel een verzekering vinden die bij je past.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitstekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Fantastisch om online een verzekering af te sluiten, een van de beste verzekeringen omdat ze onafhankelijk zijn ! En de dekkingen die ze aanbieden blijven toenemen. Ze worden steeds belangrijker! Blijf zo voort doen!

Agathe P.
Niels
Advocaat