Een Oldtimer Motorverzekering 🏍️| Prijs en Offerte | Seraphin
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Welke Verzekering voor je Oldtimer Motor ?

 • check-circle
  Vindt de Oldtimer Verzekering voor jouw Motor
 • check-circle
  Prijs en Offerte Online

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Verzeker uw hoofdvoertuig EN uw oldtimer motor bij Seraphin. Ontdek meer over de Oldtimer verzekering bij Seraphin! Gratis offerte in een minuut

Heb je een motor ouder dan 25 jaar ? Je kan er dan voor kiezen om een oldtimer motorverzekering te nemen.

Om uw oldtimer bij Seraphin te verzekeren, moet u__ ook uw hoofdvoertuig__ bij Seraphin verzekeren. Zonder dit hoofdvoertuig zal Seraphin u helaas geen autoverzekering voor uw oldtimer kunnen aanbieden.

Deze motors verschillen niet enkel in leeftijd maar ze hebben ook een andere nummerplaat. De nummerplaat van een oldtimer begint met "O". Maar waarom zou u een oldtimer verzekering nemen voor uw brommer of uw motor ? De prijs is goedkoper dan een klassieke motorverzekering ! Wij zullen je het uitleggen en je begeleiden in de stappen om jouw oldtimer te verzekeren.
Ontdek hier de oldtimer verzekering of doe een simulatie voor je motor in enkele minuten !

 

In dit artikel vindt je terug:

      
 • Wanneer je jouw motor kan beschouwen als oldtimer.
 • Welke waarborgen u moet afsluiten voor een oldtimer.
 • De prijs van een oldtimerverzekering.
 • De verschillende voordelen van je digitale makelaar Seraphin voor een oldtimer.
 • Hoe je een oldtimer kan inschrijven.

Wat is het verschil tussen een Oldtimer en een Antieke Motor ?

In België bestaat er geen verschil tussen een oldtimer en een antieke motor. In Vlaanderen gebruikt men eerder het woord oldtimer in Wallonië en Brussel praat men eerder over een antieke motor (moto ancêtre).

Wat zijn de Waarborgen van een Oldtimer Brommerverzekering

Als je een motorverzekering hebt voor je oldtimer, kan je die niet gebruiken voor commerciële of professionele doeleinden zoals het transport van goederen of personen. Je kan je oldtimer wel regelmatig gebruiken zonder enig probleem. Als je het statuut oldtimer hebt, geeft Seraphin__ andere adviezen over de waarborgen__ dan voor een klassieke motorverzekering.

Doe een simulatie online en vergelijk de prijzen van oldtimerverzekeringen voor uw motor.

Bestaat er een Bijstandwaarborg voor een Oldtimer ?

Een volledige bijstand vinden voor een oldtimerverzekering van een motor is quasi onmogelijk. De verzekeringmaatschappijen vinden het moeilijk om de risico's op panne in te schatten.

Ze voorzien in de waarborg burgerlijke aansprakelijkheid wel een bijstand dat enkel dekt in geval van ongeval. Zodat je niet gestrand blijft als je een ongeval heeft met jouw oldtimer.

Een Oldtimer Motorverzekering: Is een Onmium mogelijk ?

In het algemeen is het niet mogelijk de waarborg omnium of diefstal te krijgen voor motors met een oldtimer statuut. Als je motor of brommer een grootte waarde heeft kan je jouw motor wel als object van een collectie laten verzekeren. Hiervoor moet je wel een expertise van de waarde laten doen.

Wat zijn de andere mogelijke Waarborgen voor mijn Oldtimer Moto ?

Het is sterk aangeraden een goede waarborg rechtsbijstand af te sluiten voor je brommer of motor oldtimerverzekering. Want het gaat moeilijker zijn om ongevallen juist afgehandeld te krijgen en snel vergoed te worden met een oldtimer.

En zoals elk voortuig in België is een burgerlijke aansprakelijkheid noodzakelijk. Dit geldt ook voor oldtimers !

Wat is de Prijs van een Oldtimerverzekering voor een Motor

Met de nieuwe algemene wet van 2014, is het statuut oldtimer ontworpen. Als je jouw motor inschrijft als oldtimer heb je geen gelijkvormigheidsattest meer nodig. Maar dit zorgt er wel voor dat je jouw motor of brommer niet meer in bepaalde situaties kan gebruiken zoals :

 • De weg naar het werk en terug.
 • Het transport van personen en goederen.
 • Leverdiensten.

Bepaalde maatschappijen hebben ook een limiet op het aantal kilometers dat je kan doen per jaar. Een limiet op het aantal kilometers verkleint de kans op een ongeval dus geven verschillende maatschappijen een korting op de waarborg burgerlijke aansprakelijkheid.

Hoe krijg ik een Offerte voor een Oldtimerverzekering van mijn Brommer

Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen die een oldtimerverzekering geven voor een brommer of een motor. Vaak moet je daarvoor bij een agentschap langs gaan. Met Seraphin kan je online je oldtimerverzekering afsluiten.

Waarom is de Oldtimer Motorverzekering Goedkoper ?

De premies van oldtimers zijn lager dan een klassieke motorverzekering. Dit is dus minder interessant voor bepaalde makelaars of verzekeraars.

Er bestaan echter verzekeringsmakelaars die gespecialiseerd zijn in het verzekeren van oldtimers. De premies zijn ook lager dan een klassieke motor. Dit is begrijpelijk want het aantal afgelegde kilometers met een oldtimer ligt een pak lager dan met een klassieke motor en is dus een kleiner risico. Als je meerdere oldtimers hebt, kan je de volgende brommer of motor vaak nog goedkoper laten verzekeren.

Hoe schrijf je een Motor in als Oldtimer ?

Je moet je motor herinschrijven bij de DIV (Dienst voor inschrijving van voertuigen), als je jouw motor wilt gebruiken als oldtimer. De dienst technische controle zal u dan een groen formulier geven over de staat van de motor en een roos formulier voor de herinschrijving van je oldtimer. Dit formulier kan je binnen brengen bij je makelaar. Waarna je een nummerplaat met de letter "O" zal ontvangen per post.

U kan ook inlichtingen inwinnen bij de BFOV.

Wat zijn de noodzakelijke documenten voor het Inschrijven van een Oldtimer ?

Voor het inschrijven van uw motor als oldtimer hebt u een inschrijvingsbewijs nodig. Dit is verplicht.

Voor een motor die nog niet ingeschreven staat als oldtimer moet u eerst een technische keuring laten doen door de technische dienst voordat u de motor kan herinschrijven als oldtimer.

Als uw motor al een oldtimer is, moet de verkoper niet langs de technische keuring gaan. Het is ideaal als u een gelijkvormigheidsattest kan bekomen, maar als u dit niet heeft kan u nog steeds uw voertuig inschrijven als oldtimer.

 

Een motor met het statuut oldtimer heeft voordelen en nadelen: Je hebt geen gelijkvormigheidsattest meer nodig, je kan een goedkopere verzekering krijgen enz. Maar je kan je motor niet meer gebruiken in bepaalde situaties zoals de weg naar het werk, leveringen enz.

Nog steeds op zoek naar een een verzekering voor je oldtimer motor ?
Seraphin geeft je snel een gratis een offerte online

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Ik was aangenaam verast door de efficiëntie van deze verzekeringsmakelaar. In minder dan 24u hebben ze mijn probleem opgelost. Het is een dynamisch en sympathiek team. Bravo en nog eens dank u !

Agathe P.
Marieke
Lerares